Зеленски: Окупаторите получават твърд отпор във всеки наш град

"Имат много подла тактика, но правим всичко по силите си, за да ги спрем"
Обновена: 26 фев 2022 15:19 | 26 фев 2022 15:15, Веселина Йорданова
422
Зеленски: Окупаторите получават твърд отпор във всеки наш град
Снимка: БГНЕС, архив

Украинският президент Володимир Зеленски увери във видеообръщение, че във всеки град руските сили получават твърд отпор, предаде агенция Укринформ.

Още по темата
"Във всеки наш град окупаторите получават твърд отпор. Уман, Одеса, Херсон, Николаев, Донбас, Харков, Суми, Чернигов, Киев - навсякъде, където врагът убива нашите граждани. Въоръжените сили правят всичко по силите си, за да спрат и унищожат окупаторите", заяви украинският президент.

Той отбеляза също, че Лвов и други градове в Западна Украйна са подложени на атаки от въздуха, но се съпротивляват твърдо.

Киев и ключовите градове около столицата се контролират именно от нашата армия. Окупаторите искаха да блокират центъра на нашата държава, да инсталират тук свои марионетки, както в Донбас. Осуетихме замисъла им, те не получиха никакво преимущество пред нас", отбеляза Зеленски.

Той разказа, че по улиците, в небето над Киев, Василков, Вишгород, дори на околните поля се разигра истинско сражение за столицата. По думите му врагът е използвал срещу украинците всичко - ракети, изтребители, дронове, артилерия, бронирана техника, диверсанти и десантчици.

"Окупаторите стрелят по жилищни квартали, включително с реактивна артилерия, опитват се да разрушат енергийни обекти. Те имат много подла тактика", добави Зеленски.

Укринформ съобщава, цитирайки властите, че Русия е изгубила над 3500 свои войници от началото на инвазията. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още по темата: Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
4
 
16
 
! Отговори
ххх преди 2 години
Бандеровци използваха времето дадено им от Путин да разположат танкове и миномети в дворовете на училища и детски грани и жилищни сгради по съвет на американските си експерти. Очакваме видеа на бандеровци в руски униформи които стрелят по мирни граждани - това от 3 дена се говори и се чака поредната холивудска пумия!
210
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МЕСТНИТЕ КИВЕЧАНИ ПАЗЯТ ГРАДА СИ НЕ ОТ РУСКАТА АРМИЯ,А ОТ МАРОДЕРИТЕ...
209
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РУСИЯ Е ЗАГУБИЛА 3500 ВОЕННИ!!!А СТИГА ГЛУПОСТИ!ОТ КОГО СА ЗАГИНАЛИ ТЕЗИ ВОЙНИЦИ?ОТ ПЕТИМАТА ЧИЧАЦИ НАРАМИЛИ ПУШКИ НА ЦЕНТРАЛНИЯ ПЛОЩАД В КИЕВ...ДА НЕ ГОВОРИМ,ЧЕ СЕ ВЪРТЯТ СТАРИ КАДРИ НА УЧЕНИЕ НА УКРАИНСКИ ВОЙНИЦИ ОТПРЕДИ 7-8 ГОДИНИ,КОИТО ОТ СЕРИОЗНИ МЕДИИ СЕ ПРЕДСТАВЯТ КАТО УКРАИНСКА СЪПРОТИВА СЕГА!!!
208
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОЛОВИН РУСИЯ ИМА РОДНИНИ В УКРАЙНА КАКВО МИСЛИТЕ ЩЕ ПРОИЗЛЕЗЕ ОТ ВСИЧКО ТОВА...НЕ ГОВОРЕТЕ ГЛУПОСТИ ЗА ТРУПОВЕ...РУСНАЦИТЕ НЕ СА *** КАКТО СЕ ОПИТВАТЕ ДА ГИ ИЗКАРАТЕ...ВСИЧКО СЕ СЛУЧВА МНОГО ПРЕЦИЗНО...СЪПРОТИВАТА В КИЕВ Я НЯМА НИКАКВА И НИКЪДЕ...ДА НЕ МИСЛИТЕ,ЧЕ НА НЯКОЙ МУ ПУКА ЗА ЗЕЛЕНСКИ...ХОРАТА В УКРАЙНА СА БЕДНИ И ЗАТОВА НЕ ИСКАТ ДА СЕ БОРЯТ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ ТОЗИ НА СНИМКАТА!
207
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНАПРОТИВ АЗ ИМАМ ПОЗНАТИ И ПРИЯТЕЛИ В КИЕВ И ТЕ КАЗВАТ,ЧЕ В ГРАДА НЯМА НИКАКВА СЪПРОТИВА...МЪЖЕТЕ СА СЕ ИЗПОКРИЛИ,А РУСНАЦИТЕ АТАКУВАТ САМО ВОЕННИ ОБЕКТИ,ДОКОЛОТО ГИ ИМА...
206
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСИЧКИ МНОГО ДОБРЕ В КИЕВ ЗНАЯТ КАКЪВ СЪСЕД ИМАТ И КАКВА МОЩНА АРМИЯ ПРИТЕЖАВА И ВЪПРЕКИ ТОВА ТРЪГНАХА СРЕЩУ НЕГО ПО ТАКЪВ НАЧИН...ТОВА Е САМОУБИЙСТВО НА УКРАЙНА...ВИНОВНИКЪТ Е ТОЗИ НА СНИМКАТА!И ОТНОВО СМЕТКАТА ЩЕ Я ПЛАТЯТ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА!КОЛКО ЖАЛКО1
205
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** циркаджията
204
3
 
11
 
! Отговори
Gosho преди 2 години
Тоя ди мисли, че това е тв шоу..И ще загинат, хиляди ако не и стотици хиляди невинни хора, убитите го докато е време да спре всичко, което зговни.!!!
203
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В интернет пространството има изключително оскъден брой снимки за резултат от сраженията. Защо? Хора по домовете ли не останаха, че да снимат уж разрушеното от ракети? Къде е бодрата западна журналистика, парадираща за свобода на информацията и словото? Ако предположим, че руснаците не ги допускат, нали украинците са демократични - зашо те не ги допускат? Май въобще няма никакъв интерес от запад - нека си се трепят там робите, ний ще им пращаме още оръжия, който оцелее, да плаща вечно.
202
0
 
12
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Абе остави го тоя отпор, малко смирение и мъдрост прояви, не бива така, седнете и се разберете, един народ сте, тия оръжия ги нарежете и ги махнете от себе си, те ви залъгват че сте нещо повече, но не сте!
201
0
 
0
 
! Отговори
А преди 2 години
А независима оценка?
200
17
 
4
 
! Отговори
Putin преди 2 години
Дорогие болгарские друзья! Я Путинь- умопомраченна вагинка такая, непоръбленная..Кукувичка въйпила мой маленький мозъче...Спасибо!
199
2
 
8
 
! Отговори
горд европеец преди 2 години
путин те търся да ти се извини не се крий
198
21
 
6
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 2 години
Руските неофашисти за 24 щяха да победят. Но едно са мечтите на новия Хитлер,друго е да видят страхливите руснаци,как се брани бащин дом от руски башибозуци. ПОБЕДА ЗА УКРАЙНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
197
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Слава на украинските герои.Спряха агресора"_________ Завалията. Казаха ти го по телевизора и ти се литна.
196
2
 
17
 
! Отговори
горд европеец преди 2 години
мен ако ме нападне русия ще дам кръвта си за кирчо и кокорчо и за ива митева братче с голи ръцев ще удуша противника за да спася европейските ценности на нашите водачки мария гарбиел и *** майдел
195
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едни и същи и д иоти пишат тук веднъж за Украйна после възхвала на руснаците.
194
5
 
18
 
! Отговори
зАз преди 2 години
"Окупаторите" пазят мирното гражданско населене и нанасят удари само по воени цели, докато ВС на Ук използва гражданското си население като "жив щит" разполагайки артилерия, танкове и РСЗО в жилещни райони.
193
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Превод на нормален език, скрихме се като мишки при цивилното население и го ползваме за жив щит
192
3
 
13
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Според видеата в нета, сега като въоръжиха всеки един в Киев, и паниката и истъерията която ги е обзела, до какво ще доведе! През изминалата нощ киевчани са се трепали един друг, а 1мародерите1 грабят наред! Тия 1глупаци1 сами ще се 1превземат! Ако им направят едноседмична блокада и останат само на вода, свършени са! Ще се самоизядът! 1Нацитата1 нямат никакъв морал, така,че Путин само трябва да почака!