Зеленски: Окупаторите получават твърд отпор във всеки наш град

"Имат много подла тактика, но правим всичко по силите си, за да ги спрем"
Обновена: 26 фев 2022 15:19 | 26 фев 2022 15:15, Веселина Йорданова
422
Зеленски: Окупаторите получават твърд отпор във всеки наш град
Снимка: БГНЕС, архив

Украинският президент Володимир Зеленски увери във видеообръщение, че във всеки град руските сили получават твърд отпор, предаде агенция Укринформ.

Още по темата
"Във всеки наш град окупаторите получават твърд отпор. Уман, Одеса, Херсон, Николаев, Донбас, Харков, Суми, Чернигов, Киев - навсякъде, където врагът убива нашите граждани. Въоръжените сили правят всичко по силите си, за да спрат и унищожат окупаторите", заяви украинският президент.

Той отбеляза също, че Лвов и други градове в Западна Украйна са подложени на атаки от въздуха, но се съпротивляват твърдо.

Киев и ключовите градове около столицата се контролират именно от нашата армия. Окупаторите искаха да блокират центъра на нашата държава, да инсталират тук свои марионетки, както в Донбас. Осуетихме замисъла им, те не получиха никакво преимущество пред нас", отбеляза Зеленски.

Той разказа, че по улиците, в небето над Киев, Василков, Вишгород, дори на околните поля се разигра истинско сражение за столицата. По думите му врагът е използвал срещу украинците всичко - ракети, изтребители, дронове, артилерия, бронирана техника, диверсанти и десантчици.

"Окупаторите стрелят по жилищни квартали, включително с реактивна артилерия, опитват се да разрушат енергийни обекти. Те имат много подла тактика", добави Зеленски.

Укринформ съобщава, цитирайки властите, че Русия е изгубила над 3500 свои войници от началото на инвазията. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още по темата: Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това наето актьорче си играе с живота на хората, докато той се крие. Който е глупав да му се връзва ще си намери белята.
230
22
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БРАВО БРАВО БРАВО БРАВО БРАВО!!!! АЗ СЪМ НА СТРАНАТА НА УКРАЙНА! НЯМА КАК ДА ВЗЕМА СТРАНАТА НА ЗЛОТО МОРДОР НАЧЕЛО С МАСОВИЯ УБИЕЦ МЕЖДУНАРОДЕН ТЕРОРИСТ ИЗБИЛ НАСЕЛЕНИЕТО И НА СИРИЯ ЗА ДА ГИ КРАДЕ!)
229
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПотресНИКОЙ ВЕЧЕ В УКРАЙНА НЕ МУ ВЯРВА...ТОЙ ЗАТОВА ПРОВОКИРА...КИЕВ ПРОСТО СЕ ОПРАЗНИ ЧАКАЙКИ РУСКОТО НАХЛУВАНЕ.
228
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо му е на средния украинец да слуша този клоун? Войната е обречена, никой няма да се притече на помощ а само ще ги снабдяват с оръжие за да отслабят Русия. Естествено цената ще е много жертви за една абсолютно безмислена съпротива. Печеливши са задокеанските кукловоди. По умните украинци предполагам просто са си взели багажа...
227
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименСЪЩО КАТО БЪЛГАРИЯ!СКАЧА НА МАЛКА МАКЕДОНИЯ,ЗАЩОТО ЗНАЕ,АКО СКОЧИ НА ТУРЦИЯ ЩЕ ПОСЛЕДВА ТОВА,КОЕТО СЕ СЛУЧИ С УКРАЙНА...СОФИЯ ЩЕ ОСЪМНЕ С ТУРСКИ ТАНКОВЕ ПО УЛИЦИТЕ.
226
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сега не бях виждал човек да сънува с отворени очи, тоя е първият.
225
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
253, е изкараха я...да се бие с/у зайче. Колхозната мечка не ще да се бие с/у нещо от калибъра й, скача на онези които са слаби, понеже и тя е такава.
224
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вземете му play station - на тоя, щото вече няма връзка с реалността.
223
5
 
17
 
! Отговори
Потрес преди 2 години
Не мога да повярвам как този много доллен изпраща народа на Украина на смърт раздава оръжие повсеместно на всякаква изметт..какъв президент е този.този е убиец УБИЕЦ..Абе пазари се бе.върви на преговори.как може да тикаш хоратс на явна смърт..
222
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На страната на Украйна съм ,но тази кокошка ако не спре да говори глупости после ще се моли на Европейския съюз да го вади от дранголника
221
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кремълският запартък губи войната.Голям го вади ама само на думи.Украйна сега ще си върне Крим и Донбас.
220
3
 
17
 
! Отговори
Колкото на българите преди 2 години
Ни пука за Кирчо и Кокорчо, толкова и на украинците за Зеленски. Още утре Путин да прати Кадиров да им намести резбата няма въобще да му се разсърдим.
219
1
 
17
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 2 години
"Зная сто начина да изкарам Руската мечка от бърлогата и нито един да я върна обратно! Бисмарк ......Е... изкараха я! Да видим как ще я спрат!
218
0
 
8
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 2 години
Лъже от чужбина. Крадеше милиарди и се навиваше. , раздавайки стрелково оръжие пред етив. Сега те стрелят един по друг в Киев. 35 души за
217
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този на снимката, вместо да се гордее със съседа си, той го настъпил по ботуша. После оле, боже. Помагайте. Сам си е виновен, че са го подхлъзнали онези зад океана.
216
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тихомир - Украйна няма политика. Наслагали са някакви биячи и актьори по всички постове и то избрани по безобразен начин. Как можеш да забраниш на хората в Донбас и Луганск да гласуват защото са про-руски настроени? Те не са ли част от народа? И сега като тези региони се отцепиха украинските политици да претендират, че тези територии им принадлежат? Боксьорчетата в политиката на Украйна не са с нищо по-различни от онези борчета дето тук в началото на 90те превърнаха България в колония на САЩ.
215
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МироСъгласен съм и добавям. Когато започнеш да градиш отначало една система без да си спомняш какво е било и да се съобразяваш с наследството от миналото си има големи предимства и това дава огромни преспективи. Пример Япония.
214
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТихомирТОЧНО ТАКА Е...НИКОЙ В РУСИЯ НЕ Е СРЕЩУ УКРАИНЦИТЕ...ТЕ СА ОФИЦИАЛНО ПРИЗНАТИ КАТО НАРОДНОСТ В РУСИЯ,УКРАИНСКИЯТ ЕЗИК СЕ ИЗУЧАВА В РУСКИТЕ УЧИЛИЩА,А ПРЕДИ ГОДИНИ В МОСКВА СЕ ПРОВЕДЕ МИТИНГ,НА КОЙТО ОКОЛО 1 МЛН ДУШИ РАЗВЯВАХА УКРАИНСКИ ЗНАМЕНА И УКРАИНСКИ НАЦИОНАЛНИ СИМВОЛИ А ПУТИН ПРИВЕТСТВА ТОВА СЪБИТИЕ...
213
2
 
7
 
! Отговори
Миро преди 2 години
До ТихомирАко Украинците се договорят с Путин ще се срине целия модел на западната демокрация. Не е изключено тогава Украйна да стане новия модел за управление в света подобно на Китай. Имат ресурс имат потенциял за сега нямат подходящия начин на мислене.
212
1
 
17
 
! Отговори
Тихомир преди 2 години
Политиката на Украйна се оказа изключително зле премислена. Украйна има само един изход - рестарт на системата. Трябва да приеме че е загубила войната , била е употребена и че няма реални съюзници. От тук нататък трябва да помисли как да си спаси човешкия потенциал и накъде да поеме. След всяка буря изгрява слънце. Стига Украинските ръководители да са достатъчно прагматични може много бързо да излязат от тази ситуация но няма как да това да стане без да си признаят от кого бяха употребени