Руските войски навлязоха в центъра на Харков

Водят се улични боеве
Обновена: 27 фев 2022 08:30 | 27 фев 2022 08:20, Елка Василева
343
Руските войски навлязоха в центъра на Харков

Руски войски влязоха в Харков, заяви Антон Герашченко съветник на украинския вътрешен министър, предаде Ройтерс.

Руските войски успяха да навлязат в Харков, в момента се водят боеве, съобщи в Телеграм областният управител Олег Синегубов.

Още по темата
„Извършен е пробив с лега техника на руския враг в Харков. Включително и централната част на града. Внимание! Не напускайте местата за укритие! Въоръжените сили на Украйна ликвидират врага. Молим гражданското население да не излиза по убиците на града“, написа той.

По улиците на североизточния украински град преминават руски военно-транспортни средства, написа Герашченко в Телеграм.

На видеозаписи, публикувани от Герашченко и украинската Държавна служба за специални комуникации и информационна защита, се вижда как по улица в Харков се движат няколко леки военно-транспортни средства и, отделно от това, горящ танк, отбелязва Ройтерс.

Украински сили се сражават днес с руски войници по улиците на Харков, заяви областният управител Олег Синегубов.

В момента в града се водят улични боеве. През нощта край Харков беше взривен газопровод.

Градът с около 1,5 милиона жители се намира на 40 км от руската граница.

В североизточните райони на Харков вече се виждат руски военни машини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо не се вижда,, смелите '' украинци да защитават родината си, най нормалното нещо за всеки мъж е когато родината му бъде нападната да отиде доброволец и да я защитава, в Украйна такова нещо няма. Интересно защо?
181
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заплатата в Москва може е 2000 долара, ама една вечеря в ресторант е 300 долара. Емиграция към Москва има само от бившите съветски републики. Затова в руската столица живеят и 2 милиона мюсюлмани и там е най-голяма джамия в Европа!
180
4
 
7
 
! Отговори
Клавиатурен воин19 преди 2 години
Отбраната на Харков е подпалила 8 руски коли Тигър казва шефа на полицията в Харков Владимир Тимушенко. Вражеската група е малка и е неутрализирана. - Украинска правда.За невярващите има видеоклип
179
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Градът не е паднал.
178
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските ракети сигурно разпознават кой е украинец и кой е руснак вУкрайна.
177
5
 
6
 
! Отговори
до пиянката руска преди 2 години
Веднага проверих. В Москва средната заплата е 1300 долара по днешния курс на рублата. Същата е и в София. Вие русофилите черпите инфо от фейса. Не си правите труда да го проверите даже. А уж интернета трябваше да освободи информацията и да направи хората по информирани. Па то кво стана... обратното
176
8
 
11
 
! Отговори
Определено преди 2 години
Нито един жив руснак няма да излезе от Украйна!
175
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна никога няма да капитулира!Който е за свободата и независимостта е за Украйна.Който е страхливец и роб е за агресията на Русия!
174
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 211 Никой не "пита" какви са лъжите на Кървавото джудже.
173
6
 
6
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Песков преди малко заяви че русия била готова за преговори СМЕЕЕЕХХХ
172
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отбраната на Харков е подпалила 8 руски коли Тигър казва шефа на полицията в Харков Владимир Тимушенко. Вражеската група е малка и е неутрализирана. - Украинска правда
171
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българин Когато дойдат в България те млечната баница ще ти я изядат и без да им я даваш, виното и ракийката ще ти го вземат и без да им го предлагаш и ще направят от къщата ти квартира, а теб ще пратят да живееш ..... абе където ти видят очите. Прочети Радой Ралин какво е писал. А че си искрен е ясно. Всички русофили сте неграмотни, тъй че не ме изненадва, че не знаете с какво си имате работа.
170
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - военната операция. Нещата вече приключиха за вас, как си представяш население 50 млн души, което ви мрази в червата и половината е въоражено, да стои и да ви се подчини. С окупационни войски? Виж картата, *** на русия е широко отворен към Китай, Япония и САЩ.
169
8
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Въпрос === Никога не сме били освобождавани от колхозниците. НИКОГА!!! Просто им бяхме необходими като плацдарм към Европа, заради геополитическото място на което сме и ни подчиниха като роби, това е истината
168
16
 
2
 
! Отговори
Да живее ПУТИН ! преди 2 години
ПУТИН ШАМПИОН !!
167
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питате, защо операфцията на Русия не се ограничава до това да освободи Донбас? Защото това може единствено да изтика назад "ултра-националистите", след кето да си подновят геноцида от контролирана от украйна територия. Путuн открито обяви, че денацификацията е една от главните цели, за това стратегията е да отреже пътя им за отстъпление, преди да се започне сериозна офанзива срещу тях.
166
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има бежанска вълна и от Русия.Много руснаци няма да искат да останат севернокорейска Русия.Ще бягат от режима на Путин който ще затвори Русия като Северна Корея.
165
8
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Българин === Най-много да ти изядат баницата, да ти изпият виното и ракията и като се напият, да те нaгъзят и да ти се изредят :))) А после и на жена ти и дъщеря ти. Ама за щастие в НАТО-вска държава каквато сме това няма как да се случи, защото турците ще скочат да ни защитят, а и целия свят. А другарю родоотстъпник, знаеш ли каква е заплатата в момента в СССР на джуджето убиец? Ами към 200$, ама от началото на войната май е 100$. Май ти харесва да мизерстваш, а, мазохисте? :)))
164
4
 
4
 
! Отговори
Бял флаг преди 2 години
8 бронирани коли Тигър се предадоха!
163
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента гледам картата на Украйна. До основните градове, като Киев, Харков и Одеса руската армия е достигнала.Там е съсредоточено и по голяма част от украйнските население. Не само е достигнала, но и напредва в тях.Руснаците не се бият с Украйнската армия, а с хора стрелящи от засада и криещи се в жилищни кооперации В останалата част на Украйна,остава голям град, като Льов.Превземат ли се Киев, Харков и Одеса всичко приключва.Това определено не е война.Това е точно военна операция.