Макрон говори с Путин, предаде исканията за спиране на огъня

Следващите преговори Москва - Киев ще са на полско-беларуската граница
Обновена: 28 фев 2022 22:08 | 28 фев 2022 22:00, Веселина Йорданова
85
Макрон говори с Путин, предаде исканията за спиране на огъня
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон потвърди днес в телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин исканията на международната общност за спиране на руската офанзива и незабавно прекратяване на огъня в Украйна, съобщи Елисейският дворец, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Макрон се обади на Путин "по искане" на украинския си колега Володимир Зеленски, с когото разговаря "няколко пъти през последните часове", добави президентската канцелария.

Още по темата
Френският президент призова Путин да спре ударите срещу цивилни в Украйна, да пази гражданската инфраструктура и да гарантира сигурен достъп до важни пътища, особено южно от Киев, съобщи Елисейският дворец.

"Президентът Путин потвърди готовността си да се ангажира с тези три въпроса", отбеляза френското президентство.

Макрон е апелирал също за "зачитане на международното хуманитарно право и защита на цивилното население, включително доставка на помощ, в съответствие с резолюцията, внесена от Франция в Съвета за сигурност на ООН", посочи Елисейският дворец, допълвайки, че двамата президенти са се споразумели да останат в контакт през идните дни.

Путин е казал на Макрон, че уреждането на конфликта е възможно само, ако Украйна обяви неутралитет, ако бъде "денацифицирана", "демилитаризирана" и руският контрол над анексирания полуостров Крим бъде официално признат, съобщи Кремъл.

"Русия е отворена за преговори с представители на Украйна и очаква (преговорите) да доведат до желаните резултати", допълни Кремъл.

Следващата среща на руската и украинската делегации ще се състои на полско-беларуската граница през следващите няколко дни, заяви днес ръководителят на руската делегация Владимир Медински, който е съветник на президента Владимир Путин, предаде ТАСС.

"Най-важното е, че се съгласихме да продължим преговорния процес. Следващата среща ще се проведе в близките дни на полско-беларуската граница, за това има съответната договореност", заяви Медински след преговорите с украинската делегация.

Агенция Укринформ цитира Михаил Подоляк, шеф на кабинета на Володимир Зеленски, според чиито думи след проведените в беларуската Гомелска област разговори делегациите са се отправили към страните си за консултации по резултатите от днешната среща.

В хода на разговорите руската и украинската делегация намериха важни точки, по които може да се постигне напредък, заяви пред телевизия "Русия-24"  Леонид Слуцки, член на руската делегация и ръководител на комисията по международни въпроси в Държавната дума.

"Открихме редица важни точки, по които може да се постигне напредък. Следващата среща ще се проведе през идните няколко дни", каза той.

"Украинската делегация беше готова да изслуша и да участва в най-подробното и детайлно обсъждане на същността на въпросите от днешния дневен ред", добави политикът. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
Тоз макарон му поставя условия за които Путин обяснява от самото начало на операцията че са приоритет на РФ! ЕС кляка очакваме сега и разпада на американския съюз. Половината държави бяха принудени да санкционират Русия. БГ отново е на погрешната страна и отново с последствия..
58
1
 
6
 
! Отговори
Martin Bormann преди 2 години
Украинчето нещо се е понаакал май? Нещо понамирисва, някой да му подаде хартийка или вестник моля..... то не се търпи вече :))))
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Украинския си колега Володимир Зеленски". Не знаех, че и Макарона бил комик.
56
0
 
5
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
И тоя не разбира от дума! Путин още в Русия му обясни как стоят нещата, а тоя пак си вре1гъзъ1 ммежду 1ккуровете1!!!!
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 75: Продава? И как точно стават плащанията? Носят им ги в брой ли?
54
0
 
6
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Макароне , ти и твоите предшественици си унищожихте държавата, скоро време ще станете халифат. Колко колонии имате и колко хора избихте за да им изсмуквате благата? Супер лицемери са всичките "велики сили". Когато фащ бомбардира Сърбия, вие къде бяхте що не ги съдихте? Проблема им беше същия като в Украйна.
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкции ли. Газпром продава газта от снощи по 3000 долара за 1000 кум.м газта за ЕС. Върви анонс за 5000 долара за утре.
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бaбоебът Макрон е изключително противно същество!
51
2
 
0
 
! Отговори
Прекалено преди 2 години
Много ниски мъже на ръководни позиции! Планетата е в опасност!
50
2
 
0
 
! Отговори
Тоа преди 2 години
Петерунгел не моя го гледам! И пудинг също! Чеса на св.иконом. Форум,демек близачи на топки на 100 годишните чички сатанисти! Лека вечер на всеки достоен човек,на мъстийките-майййна та им!
49
1
 
0
 
! Отговори
До 69 преди 2 години
Живееш в утопия ми се струва. Всичко наред ли е? lmao
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умопобъркани карикатури ни управляват. Едно и също се върти до откат, как пък не се раждат хора с ум в главите, а все некви тенекиени глави!!!!
47
3
 
10
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Хора. Не е сложно. Зеленски отива в САЩ. Признава се, че Крим е руски и Донецк. Украйна продължава да е независима държава, поддържана от САЩ и ЕС, но не е член на НАТО или ЕС. Става нещо като федерация, в която има всякакви народи. Руснаците се изтеглят. Не се прави реваншизъм от хората с автомати, които украинското правителство раздава и никога не може да ги прибере. Най-добре ез да има сини каски с десетилетие. И толкоз. Какво ще се пъне наш Кирчо, колко по-велик е от САЩ и Русия.
46
0
 
7
 
! Отговори
До Ганя преди 2 години
Нам денег не нужна.
45
3
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Въпросната..... общност отдавна загуби правото да иска каквото и да е от Русия.
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами явно Зеленски ще командва ЕС. Циври, че ще го убият. Настояваше да има военна намеса, а сега господина държи тон и поставя ултиматум държавата му да бъде приета в ЕС. Ами да го направят, че той и поляците, проводници на САЩ да *** майката на ЕС
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо yшанки и каскети може да пробвате с бетони и ***, също много ме радват като определения, направо ми оправяте деня, като ви гледам соpocoидите как пикaeте газ. Имам само една забележка - ходите да чуркате в газовото хранилище в Чирен, за да сте полезни за България :)
42
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно, руската армия вече е подпукала фашистите с ракетно-артилерийски и бомбо-щурмови удари. Който е искал, вече е напуснал зоната на операцията или се е скрил в бомбоубежище. Утре операцията приключва. Свърши вече. Недейте се напъва да защитавате украинските фашисти и френските макарони. Няма смисъл. Победата е за Русия. Името на победителя е Владимир Владимирович Путин.
41
5
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: То не се знае :) Нали видя ! Русия се счупиха в Афганистан после и САЩ повториха същото. В Афганистан няма кой знае какви оръжия .... така,че нищо не се знае ! Дори с нашите 10 самолета току виж Крим е отново български след 1400 години :)
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе, Днес?що думата "ушaнкa" е цензурирана?