Макрон говори с Путин, предаде исканията за спиране на огъня

Следващите преговори Москва - Киев ще са на полско-беларуската граница
Обновена: 28 фев 2022 22:08 | 28 фев 2022 22:00, Веселина Йорданова
85
Макрон говори с Путин, предаде исканията за спиране на огъня
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон потвърди днес в телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин исканията на международната общност за спиране на руската офанзива и незабавно прекратяване на огъня в Украйна, съобщи Елисейският дворец, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Макрон се обади на Путин "по искане" на украинския си колега Володимир Зеленски, с когото разговаря "няколко пъти през последните часове", добави президентската канцелария.

Още по темата
Френският президент призова Путин да спре ударите срещу цивилни в Украйна, да пази гражданската инфраструктура и да гарантира сигурен достъп до важни пътища, особено южно от Киев, съобщи Елисейският дворец.

"Президентът Путин потвърди готовността си да се ангажира с тези три въпроса", отбеляза френското президентство.

Макрон е апелирал също за "зачитане на международното хуманитарно право и защита на цивилното население, включително доставка на помощ, в съответствие с резолюцията, внесена от Франция в Съвета за сигурност на ООН", посочи Елисейският дворец, допълвайки, че двамата президенти са се споразумели да останат в контакт през идните дни.

Путин е казал на Макрон, че уреждането на конфликта е възможно само, ако Украйна обяви неутралитет, ако бъде "денацифицирана", "демилитаризирана" и руският контрол над анексирания полуостров Крим бъде официално признат, съобщи Кремъл.

"Русия е отворена за преговори с представители на Украйна и очаква (преговорите) да доведат до желаните резултати", допълни Кремъл.

Следващата среща на руската и украинската делегации ще се състои на полско-беларуската граница през следващите няколко дни, заяви днес ръководителят на руската делегация Владимир Медински, който е съветник на президента Владимир Путин, предаде ТАСС.

"Най-важното е, че се съгласихме да продължим преговорния процес. Следващата среща ще се проведе в близките дни на полско-беларуската граница, за това има съответната договореност", заяви Медински след преговорите с украинската делегация.

Агенция Укринформ цитира Михаил Подоляк, шеф на кабинета на Володимир Зеленски, според чиито думи след проведените в беларуската Гомелска област разговори делегациите са се отправили към страните си за консултации по резултатите от днешната среща.

В хода на разговорите руската и украинската делегация намериха важни точки, по които може да се постигне напредък, заяви пред телевизия "Русия-24"  Леонид Слуцки, член на руската делегация и ръководител на комисията по международни въпроси в Държавната дума.

"Открихме редица важни точки, по които може да се постигне напредък. Следващата среща ще се проведе през идните няколко дни", каза той.

"Украинската делегация беше готова да изслуша и да участва в най-подробното и детайлно обсъждане на същността на въпросите от днешния дневен ред", добави политикът. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тази нощ янеф ще направи преврат и просто кирчо ще бъде в ареста ще яде био храни и ще реве за канада жена му ще раздава торти на дебните поради липса на гхляб а кокорчо ще гледа ококорено и ще се освободим
38
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз па викам, бой по руската ***, докато се разпердушини.И да си събират партакешите от Донбас и Крим и Карабах и да им се забрани да имат армия и атомни оръжия. А самия Путин да бъде съден като военопрестъпник
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крим е български, киро да настоява и двете държави да признаят и предоставят контрола на Крим и няма да има за какво да се карат. Ще има мир, иначе великата ни армия с 10 самолета, ще напада безмилостно, ако излетят, ако не ще приватизираме по метода на заврения зет с бонови книжки дошлите испански и холандски самолети и нападаме
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Членството в ЕС е силен мотив отцепническите райони да се съгласят за връщане в една федеративна Украйна.Членство в ЕС, всебхватен мирен договор, референдум за нова конституция гарантираща неутралитет и съд за извършилите военни престъпления.Струва ми се приемлива пътна карта за мирно решение.Приемането на 40 мил бедна и неподготвена държава ще е скъпо, но войната ще е много по скъпо във всяко отношение.
35
4
 
3
 
! Отговори
гост преди 2 години
До АнонименАнтонов е чисто украински самолет. Руснаците нямат нищо общо!
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гарсон, затвори Урсула у мазето, че много джафка и ръмжи.
33
7
 
2
 
! Отговори
Кличко преди 2 години
До 44. Хе-хе, зомбиран червен глу.пак. Като гледам боят го ядат миризливите ***.
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакво спиране.Бой по фашагите.
31
6
 
8
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Илон Мъск вече спря предаването на Живо от *войната* ?САЩ се скриха под вода?ЕС започна да изпраща Изтребители самолети на Летища дето ги няма ?Премиера на България обяви Война на Русия ?Какво става ?
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе я поканете всички замесени, за празника да направим една софра, моабет така да се каже. Тия хора от работа и нерви много са се спекли, живота е хубав, стига ст ия пари.
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То тоя самолет на 40 години си е бил повече като реликва, отколкото някаква страховита машина.
28
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Членството в ЕС - веднага и без преговори, особено ако е част от всеобхватно мирно споразумение!Силен политически знак, а и сериозен мотив за украинците да предприемат необходими стъпки - изхвърлянето на неонацисти от всякакви нива и сътрудничество с МНС за издевателствата и престъпленията срещу цивилни в Донбас.Това ако стане, една от целите на Русия също ще може да я отчете като изпълнена.Изключителните времена допускат изключителни решения!
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Одеса*
26
3
 
7
 
! Отговори
Протестирам: преди 2 години
Най-голямото зверство на 21 век в света се замита под килима и не говорим за Украйна!
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, ама сутринта ще изскочи онзи от Одея да обяснява за някоя баба как спасила 300 войника от глад и близките й комшии й хранили котките през това време. А то минали 5 дена от войната.
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната навлиза в етап на политически ходове според мен. Картите са на масата и ще се чака някой да отстъпи политически, тоест да изпълни исканията на другия. Колкото до военните действие - веднъж на някой и друг ден ще има по някоя бомба, за да се поддържа огъня жив. В останалото време ще има ядене на гречка, пиене и медийни измислици и драми.
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се научите българи кога да говоритеи кога да си мълчите,тези които много млямпат нищо не казват.
22
5
 
6
 
! Отговори
ДО 19 преди 2 години
В Киев няма нито една Бомба паднала .Има Напредък - САЩ Армията си изтегля Ядрените Ракети от ЕС .Без Англия .
21
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чели сме много за Кримската война. Тя е известна в руската литература и като кримската катастрофа, след която всички руски крепости там са били сринати до 1871 г. Цар Николай в края на тая война умрял от мъка и срам. Путин да внимава, че да не докара Русия до втора кримска катастрофа. Както я е подкарал натам върви...Да не умре като цар Николай
20
10
 
10
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 2 години
Путин е Пич - Условията на Русия са Уникални .1.Ядрени Ракети на САЩ Армията в Европа няма да има .2.Европа ще си организира сама Енергията - БЕЗ САЩ .3.Европа е свободна зона - без Оръжие .