Войната ще завърши само с победа – или на Русия, или на Украйна

В Бердянск вече няма лекарства, няма и хранителни стоки в магазините
4 мар 2022 09:29, Елка Василева
123
Войната ще завърши само с победа – или на Русия, или на Украйна
Кадър: БНТ

Украинският град Бердянск вече е обсаден от руските войски, общината е изцяло под техен контрол. Учителката от града Лариса Савченко разказа пред БНТ за ситуацията в града

"Засега сме добре, спахме вкъщи. Вече свикваме. Винаги нещо стреля, но няма основание за тревога. Градът живее с руските войници. Държат под обсада общината, но ѝ позволиха да работи", каза тя.

Още по темата
В града има вода, но лекарствата са свършили.

"Пазарът вчера беше отворен до обяд, вярвам, че има малко стока там. Аптеките също работиха до обед. Вече няма за какво да стоят хората, няма вече лекарства, няма вече и хранителни стоки в магазините. Пекарната обаче работи, има хляб", разказва Лариса.

В сравнение с другите градове в Бердянск все още се опитват да поддържат по-нормален начин на живот.

"Това напрежение, че ще се срещнеш с войници, които вчера са обстреляли две граждански коли, даже не знам има ли жертви. Казват, че са обстреляни, тук-там се чува нещо, но не знам. Ходя на работа, за да прегледам училището и се връщам с кола", сподели тя.

В момента гражданите на Бердянск са разтревожени заради пожара в района на атомната централа „Запорожие“.

"Знаем, че е изгорял учебен център на територията на станцията. Те (руските войници, бел. ред.) влязоха вчера около 11 или 12 часа, жителите не можаха да издържат на натиска на техниката на войниците. Държаха ги три дни, излизаха по 2000 души и спираха техниката. Вчера започнаха да стрелят край хората и започнаха да предупреждават и да настъпват", обясни жителката на Бердянск.

Според Лариса въпреки преговорите войната ще завърши само с победа на една от двете държави - Русия или Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
4
 
! Отговори
до 70 преди 2 години
цяла година ли ще продължи войната в Украйна?Не ми трябват 1000 долара,харчи си ги както намериш за добре, виж една лимонада ще пия още преди да е настъпил 1 май..
62
4
 
16
 
! Отговори
Сергей Иванов преди 2 години
Много са заблудени овцете,гледащи натовски новини,смятайки че има равнопоставеност между руската и "опълченските украински банди".Русия много внимателно провежда тази операция пазейки мирното население,целта не е да убиват безразборно
61
3
 
15
 
! Отговори
До 58 преди 2 години
Не мога да повярвам, че си толкова наивен???! Ами Сащ е Нато. Нато искаше да влезе в Украйна. 4 минути е пътят на която и да е ракета от УК до Москва. Но от Москва до Вашингтон е поне 5 пъти повече с опасност и да бъде прихваната. Пак казвам - ВОЙНАТА Е МЕЖДУ ИМПЕРИИТЕ САЩ И РУСИЯ НА ТЕПИТОРИЯТА НА НОВОСЪЗДАДЕНА УКРАЙНА. И ТОВА МОЖЕ ДА Е САМО НАЧАЛОТО. ПУТИН Е ПРАВ. След малко ще ме изтрият демократите на света.
60
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До На изток Аз пък с теб се хващам на бас че няма да я има Русия до 1 година на $1000
59
7
 
2
 
! Отговори
do 49 али преди 2 години
Руска "империя" завърши съществуването си 1990та. Какво е сега русия - 144 милиона, т.е. не чак толкова много население, икономика на средна държава от ЕС, то изключим АБ, не особено силна армия, изолирана от целия свят. Кое е имперското тука? Че по случайност притежават една огромна снежна пустиня ли?
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До На изток Проблемът е, че вече не става дума за Украйна, а за Русия. Лимонадата си я задръж, ще ти трябва. На погребения се раздаваше едно време лимонада.
57
2
 
3
 
! Отговори
Lachezar Uzunov преди 2 години
САЩ подрекпя воната в момента, разбрали са се с Путин и всичко върви по план за тях!
56
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Св Ако ще утре Украйна да капитулира санкциите срещу Русия ще стават само все по-жестоки. Няма вариант в който ги вдигат, когато Путин си слижи марионетно правителство в Киев. В самата Русия процеса е необратим: руските власти смачкаха и последните независими медии, откъснати са от глобалните информационни медии, социалните мрежи не работят за огромна част от населението и е въпрос на време да бъдат спрени изцяло ....
55
1
 
0
 
! Отговори
Стела преди 2 години
Много умно :)
54
1
 
5
 
! Отговори
На изток преди 2 години
от Днепър, няма да има Украйна..На бас за една лимонада..Пък вие тука си обсъждайте, както намерите за добре..
53
11
 
3
 
! Отговори
Св преди 2 години
Не съм на никоя страна, нямам отношение, но това е жестоко - източноправославни хора се избиват. С другите бежанци не беше толкова лично и близко. А после Путин прави ли сметка, ако спечели, какво ще прави? Украйна ще е негова, ще се вдигнат санкциите и всичко ще е постарому, но без НАТО в Украйна .. надали ще е същото някога. Русия ще затъне тотално ако изолацията продължи години.
52
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Всъщност Няма как банда руски диваци въоръжени с лъкове да се бие със САЩ.
51
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До алиЗащо Запада да го вкара в капан? Всяко решение на Путин е негово решение
50
6
 
8
 
! Отговори
ХАХАХАХХААА преди 2 години
ПОБЕДА НА УКРАЙНСКИТЕ НАЦИСТИ..........МОКРИ СЪНИЩА.СЛАВА НА НАРОДИТЕ НА УКРАЙНА И РУСИЯ-...НАЦИСТИТЕ В ЯМАТА
49
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВсъщностРусия не приема независима Украйна. Това довежда до военни конфликти които се разрастват, независимо от който и да е друг освен от Русия и Украйнските граждани. Къде виждаш САЩ? След Украйна, руските войници ще да бъдат насочени към Молдова. След Молдова към България. Къде виждаш САЩ?
48
1
 
8
 
! Отговори
До али преди 2 години
Те бившите съветски републики отдавна се отделиха, а автономните са като области в Русия.
47
11
 
12
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
Войната е между империите Сащ и Русия на територията на Украйна. И това може да се окаже само началото.
46
2
 
24
 
! Отговори
али преди 2 години
Вече в Украйна се вкараха бойци от други държави... Още от самото начало САЩ и Украйна се готвят са партизанска война, това се вижда и от оръжията които западните държави пращат. Това означава, че не да се превземе територия ще е проблем за Русия, а установяване на контрола над тази терирория е основна задача на Рисия...
45
4
 
11
 
! Отговори
до Бай Гроздан преди 2 години
Ти май още си живееш в средата на миналия век, а кacкет смачкан?
44
14
 
10
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Колкото и да не ви се вярва, но Путин е прав основно от историческа гледна точка - вижте историята на Украйна и Крим! Трябваше обаче да наблегне повече на разпространението на Причините за гова - на разни езици и в повече медии. Но медиите както винаги са много повърхностни и доста продажни.