Войната ще завърши само с победа – или на Русия, или на Украйна

В Бердянск вече няма лекарства, няма и хранителни стоки в магазините
4 мар 2022 09:29, Елка Василева
123
Войната ще завърши само с победа – или на Русия, или на Украйна
Кадър: БНТ

Украинският град Бердянск вече е обсаден от руските войски, общината е изцяло под техен контрол. Учителката от града Лариса Савченко разказа пред БНТ за ситуацията в града

"Засега сме добре, спахме вкъщи. Вече свикваме. Винаги нещо стреля, но няма основание за тревога. Градът живее с руските войници. Държат под обсада общината, но ѝ позволиха да работи", каза тя.

Още по темата
В града има вода, но лекарствата са свършили.

"Пазарът вчера беше отворен до обяд, вярвам, че има малко стока там. Аптеките също работиха до обед. Вече няма за какво да стоят хората, няма вече лекарства, няма вече и хранителни стоки в магазините. Пекарната обаче работи, има хляб", разказва Лариса.

В сравнение с другите градове в Бердянск все още се опитват да поддържат по-нормален начин на живот.

"Това напрежение, че ще се срещнеш с войници, които вчера са обстреляли две граждански коли, даже не знам има ли жертви. Казват, че са обстреляни, тук-там се чува нещо, но не знам. Ходя на работа, за да прегледам училището и се връщам с кола", сподели тя.

В момента гражданите на Бердянск са разтревожени заради пожара в района на атомната централа „Запорожие“.

"Знаем, че е изгорял учебен център на територията на станцията. Те (руските войници, бел. ред.) влязоха вчера около 11 или 12 часа, жителите не можаха да издържат на натиска на техниката на войниците. Държаха ги три дни, излизаха по 2000 души и спираха техниката. Вчера започнаха да стрелят край хората и започнаха да предупреждават и да настъпват", обясни жителката на Бердянск.

Според Лариса въпреки преговорите войната ще завърши само с победа на една от двете държави - Русия или Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
20
 
! Отговори
а ти от преди 2 години
До Анонименкоя луксозна екскурзия си се върнал....щото нали продаваме златото си на запада и трябва да сме много забогатели...те и американските марици ни продават тока за без пари...нали ???и колко наем ни плащат американците за базите в България???
82
3
 
23
 
! Отговори
До 81 преди 2 години
ЛЪЖИТЕ СЕ БЪЛВАТ ОТ ВСИЧКИ МЕДИИ. НЕ СЪМ ЧЕЛ ДОСЕГА И 1 НОРМАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ АНАЛИЗ. НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА ТАКЪВ, КОЙТО ДА Е В ПОЛЗА НА УК. АНАЛОГИЧНО С МК. НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА ТАКЪВ, КОЙТО ДА Е В ПОЛЗА НА МК. НО ЗАПАДНИТЕ МЕДИИ БЪЛВАТ ТОЧНО ОБРАТНОТО И СА ПРОТИВ ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА ЗА БГ. МИСЛЕТЕ С НЕЩО! Г.Л.АВ.И.ТЕ Е ЦЕНЗУРИРАНА ДУМА.
81
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна вече е победила, но руснаците ще трябва да го разберат по трудния начин. При пълна международна изолация военните победи са без значение. При всички случаи ще трябва в един момент да изтеглиш войските и да загубиш всичко. Чудно какви ще са репарациите - сигурно 100 години ще ги плащат!
80
2
 
26
 
! Отговори
али преди 2 години
Аз съм за двъполюсен модел, даже и 3 полюсен модел Русия - САЩ е добре, но мисля че Русия - САЩ - ЕС - Китай е още по добре... Ако има само една сила доминираща, тога ще е още по страшно...... Нядявам се войната да спре, час по рано ....
79
1
 
13
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 2 години
по-глупаво заглавие не бях виждал...
78
7
 
13
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Тази нищо не разбира. Ако спечели Украйна идва края на света. Планета е на цикли и ако не се смени един цикъл с друг иджа края на света. Трябва да се чете повече!
77
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците знаят какво се случва, но там царува носталгията по СССР и това което е било Руска империя. Типично имперско мисленене, както в Британия и в САЩ.
76
6
 
5
 
! Отговори
али преди 2 години
Аз харесвам Руснаци и Путин ми беше симпатичен, но не одобрявам това което се прави в Украйна ....
75
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо само русия може да иска една зависима Украйна и далеч НАО от границите си, а ние не можем да искаме една зависима от запада русия, която да ни продава суровини и с парите да си купува луксозна техника и да ходи на екскурзии по света?
74
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 79 "Ех укри споразумейте се с руснаците, 1000 години сте живяли заедно. Дайте им това което искат и живейте в мир!" Хахахахахахаха. Украинците НИКОГА ПОВЕЧЕ няма да "дадат на руснаците това, което искат", защото това означава да живеят под ботуша им. Масовото бягство на "освобождаваните" на Запад показва ЯСНО колко прииждащите руски сатрапи са "освободители".
73
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агресор е всеки,който навлезе в чужда държава Преди САЩ и НАТО да са нахлули в нея !
72
10
 
5
 
! Отговори
али преди 2 години
До do 58 - Не е империя, а федерация :))). Това е модерно име на империя. Има републики, които "УЖ" доброволно са част от Руската федерация, но ние виждаме, че това не се случва толкова доброволно, а със воена сила (Чеченците примерно, Крим -последно , виж на картата колко автономни републики има)
71
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Майна Спряха ги, защото руската пропаганда бълваше лъжи нонстоп. А сега спряха и всички независми медии ВЪТРЕ в Русия, за да на би руснаците да разберат какво се случва. Спрени са и социалните медии в по-голямата част от Русия. Въпрос на време е да ги спрат изцяло. Не разбра ли, че сте ясни на всички?
70
5
 
19
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Войната не може да бъде спечелена от Украйна. Целият този героизъм - ако е автентичен - е безумен и причинява още повече жертви и разрушения. Последното не може да бъде в интерес на украинския народ, който е превърнат в пушечно месо от свои и чужди. Би имало смисъл, ако чакаха външна намеса, но такава няма да има, а единствената цел на "помощниците" им е да удължат агонията и да увеличат жертвите и разрушенията. Горките украинци, а и горките руски хлапета, които са хвърлени в тая лудост.
69
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По 2000 ли са излизали? Ех укри споразумейте се с руснаците, 1000 години сте живяли заедно. Дайте им това което искат и живейте в мир! Крим, Донбас не са вече същите не си струват жертвите!
68
0
 
5
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Невероятно, но цензурираната дума е ГЛ.А.В.И.ТЕ!!!! ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ, ДА ПЛАЧЕШ ЛИ?!
67
2
 
16
 
! Отговори
Майна преди 2 години
УК даже не осъзнават напълно, както и светът не осъзнава напълно какво точно се случва ПОРАДИ НЕВЕРОЯТНО ПОВЪРХНОСТНОТО ОТНОШЕНИЕ НА МЕДИИТЕ. НЯМА НИКАКЪВ ИСТОРИЧЕСКИ АНАЛИЗ . НИЩО. СПРЯХА И РУСКИТЕ КАНАЛИ ПО ТВ. ЗАЩО БЕ, ДЕМОКРАТИ?! МЕДИЙНАТА МАШИНА НА ЗАПАДА ВЛАДЕЕ СВЕТА И ГЛАВИТЕ БЕЗ СИВО ВЕЩЕСТВО, А ТЕ СА МНООООГО.
66
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ИСКА независима и НЕУТРАЛНА Украйна. Просто е. Неспазването на договори, липсата на справедливост и правото на силата пораждат това, на което сме свидетели днес. Горките ни деца!
65
18
 
6
 
! Отговори
do 58 преди 2 години
Русия не е империя бре. Това е една объркана държава с лууд диктатор, който плаши света с ядрено оръжие.
64
1
 
0
 
! Отговори
али преди 2 години
До do 49 али - През 90-те , това беше стъпка 1, с