Путин разговаря с Ердоган, операцията в Украйна вървяла по план

Спирането на огъня било възможно, ако Киев изпълни исканията на Москва
Обновена: 6 мар 2022 16:14 | 6 мар 2022 16:10, Веселина Йорданова
232
Путин разговаря с Ердоган, операцията в Украйна вървяла по план
Снимка: БГНЕС, архив

Руският президент Владимир Путин е заявил в телефонен разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че спиране на руската военна операция в Украйна е възможно, само ако Киев прекрати бойните действия и изпълни исканията на Москва, предаде ТАСС, като се позовава на съобщение на пресслужбата на Киев след разговора между двамата лидери.

Още по темата
"Владимир Путин е информирал за хода на специалната военна операция за защита на Донбас, изложил е принципните подходи и оценки в този контекст, подробно е разяснил поставените основни цели и задачи. Подчертано е, че специалната операция върви по план и в съответствие с графика", се казва в съобщението.

Отбелязно е, че руските въоржени сили "правят всичко възможно за запазване на живота и осигуряване на безопасността на мирните граждани, като точкови удари се нанасят изключително по обекти на военната инфраструктура".

В разговора Путин е потвърдил "готовността на руската страна за диалог с украинските власти и с чуждестранните партньори с цел уреждане на конфликта". "Наред с това е обърнато внимание на безперспективността на всякакви опити за забавяне на преговорния процес, които се използват от украинските сили за сигурност за прегрупиране на своите сили и средства. В тази връзка е подчертано, че спиране на специалната операция е възможно само в случай на прекратяване от Киев на бойните действия и изпълнение на добре известните искания на Русия", се казва в съобщението.

"Изразена е била надежда, че в хода на планирания пореден кръг преговори представителите на Украйна ще проявят по-констурктивен подход, отчитащ в пълна степен възникващите реалности".

В разговора "президентите на Русия и Турция са констатирали важността от поддържане на контакти по линия на дипломатическите и военните ведомства на двете страни", се казва в съобщението на Кремъл.

В него се добавя, че Путин е "потвърдил готовността на руската страна да окаже всякакво необходимо съдействие за безопасната евакуация на турските граждани от районите на бойни действия".

Лидерите са акцентирали на взаимната нагласа за продължаване на взаимноизгодното руско-турско търговско-икономическо сътрудничество, според съобщението на Кремъл.

Те са се договорили за "поддържане на тесни контакти на различни равнища".

В съобщението на Кремъл се отбелязва също, че в разговора Ердоган е дал критична оценка на действия на Запада по отношение на дейци на руската култура. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
6
 
! Отговори
Този преди 2 години
Създаде руските олигарси, като им позволяваше да вършат тихомълком грабежите си, а с това да ги държи в шах !
156
3
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Анонимен 175 Единствено трибунал в Хага може да остави Путин жив.Това е най-добрия вариант за него.
155
3
 
14
 
! Отговори
whistleblower преди 2 години
Путин като разбере че нахлувайки в Украйна е влязъл във вълчи капан ще е твърде късно. Запада и нато го изиграха брутално. Ще му се иска никога да не е анексирал Крим.
154
1
 
8
 
! Отговори
Някой има ли отговор преди 2 години
Има само две личности които имат практиката да сядат на дълга като кораб маса-в единият край единият, в другият край този с когото говорят. И да се налага да се провикват за да се чуват.Това го правят само Батман и Путин.Макрон като беше при Путин, той го сложи на такава маса като бяха двамата насаме и трябваше да се провикват за да се чуват.На такава маса Путин общува и с подчинените си-на 10 метра един срещу друг.Батман направи същото с Ким Бейсинджър на романтичната им вечеря. Защо го правят?
153
5
 
3
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
На Путин му взимат мярката на акъла, францути, израелци, турци ... Да му скроят по хубава капа.Накрая ще го занесът в яувал в Хага, само той още не знае.
152
4
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До До 173 Колега, има един птици, които обикалят земята, а други са на стационарна орбита. Чрез тях могат да се видят и номерата на съветските ЗИЛове и ГАЗки, а какво остава за поразените такива. ДНЕС всичко се вижда и всичко се знае.
151
4
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Анониме къде да гипращат, когато джуджето е полудяло. Ядрен холокост ли искате да видите. Щатите и западът ще му свият крилцата по друг, много интелигентен начин, но са готови да бият джуджутландците и с яки ядрени бухалки, ако вятърът на промяната го наложи. Твай.
150
4
 
5
 
! Отговори
Жалко, преди 2 години
че нямаме политик като Ердоган. От целия е световен "елит", той е най-адекватен. Може да не си е затворил летищетата за руски граждански самолети, може да си говори с , но той е много, много близо до Украйна и всяка голама беля там, ще засегне и страната му.
149
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А интересно НАТО къде е? ООН къде е? Нали се грижеха да има мир? Имат мироопазващи контингети. ООН имат едни с бели танкове и джипове....защо не ги пращат в Украйна да спрат руснаците?
148
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин няма алтернатива, Ама абсолютно никаква. Ако се откаже - генералитета ще го разстреля не толкова заради лошия имидж, а заради това че всички ще видят, че и без генерали може. Ако завладее Украйна - загубите ще бъдат толкова големи, че майките на войничетата ще го издирят и разкъсат Ако се получи по мек вариант на окупация следващите години руснаците ще трябва да плащат такива санкции и после репарации, че народа ще го ликвидира. Някой да предложи вариант когато Путин е жив?
147
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
путин- убиец и фашист!
146
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо цензурирате името на главния чеченски главорез на Путин
145
8
 
10
 
! Отговори
До 173 преди 2 години
А дали са наистина толкова убити? И дали толкова техника е унищожена? Мен лично ме съмнява. Дезинформацията е и от двете страни. Най-малкото Украйна няма как да направи точна статистика при положение, че е в окупация.
144
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По план след 150 дни руската войска ще бъде избита, щом всичко върви по план.
143
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден по 1000 убити руски войници били по план?!!! Военна техника за 4 милиарда вече е скраб. Вероятно и това е по план?!!!
142
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Война та е по план. Както при Милошевич вървеше по план и все по малка ставаше Сърбия. Появиха се нови държави
141
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2025 година.Шойгу докладва на Путин: - Операцията в Украйна върви по план. Напредваме към центъра на Киев...
140
1
 
2
 
! Отговори
Пуснете софтуер преди 2 години
За биометрични и за лицево разпознаване!Колко паспорта ще излязат с една снимка? Може да са няколко човека;
139
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
врсдт
138
2
 
1
 
! Отговори
Днес преди 2 години
руские подхвотсникиhttps://youtube/watch?v=5ZUqRK41guI&t=2523s