Путин разговаря с Ердоган, операцията в Украйна вървяла по план

Спирането на огъня било възможно, ако Киев изпълни исканията на Москва
Обновена: 6 мар 2022 16:14 | 6 мар 2022 16:10, Веселина Йорданова
232
Путин разговаря с Ердоган, операцията в Украйна вървяла по план
Снимка: БГНЕС, архив

Руският президент Владимир Путин е заявил в телефонен разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че спиране на руската военна операция в Украйна е възможно, само ако Киев прекрати бойните действия и изпълни исканията на Москва, предаде ТАСС, като се позовава на съобщение на пресслужбата на Киев след разговора между двамата лидери.

Още по темата
"Владимир Путин е информирал за хода на специалната военна операция за защита на Донбас, изложил е принципните подходи и оценки в този контекст, подробно е разяснил поставените основни цели и задачи. Подчертано е, че специалната операция върви по план и в съответствие с графика", се казва в съобщението.

Отбелязно е, че руските въоржени сили "правят всичко възможно за запазване на живота и осигуряване на безопасността на мирните граждани, като точкови удари се нанасят изключително по обекти на военната инфраструктура".

В разговора Путин е потвърдил "готовността на руската страна за диалог с украинските власти и с чуждестранните партньори с цел уреждане на конфликта". "Наред с това е обърнато внимание на безперспективността на всякакви опити за забавяне на преговорния процес, които се използват от украинските сили за сигурност за прегрупиране на своите сили и средства. В тази връзка е подчертано, че спиране на специалната операция е възможно само в случай на прекратяване от Киев на бойните действия и изпълнение на добре известните искания на Русия", се казва в съобщението.

"Изразена е била надежда, че в хода на планирания пореден кръг преговори представителите на Украйна ще проявят по-констурктивен подход, отчитащ в пълна степен възникващите реалности".

В разговора "президентите на Русия и Турция са констатирали важността от поддържане на контакти по линия на дипломатическите и военните ведомства на двете страни", се казва в съобщението на Кремъл.

В него се добавя, че Путин е "потвърдил готовността на руската страна да окаже всякакво необходимо съдействие за безопасната евакуация на турските граждани от районите на бойни действия".

Лидерите са акцентирали на взаимната нагласа за продължаване на взаимноизгодното руско-турско търговско-икономическо сътрудничество, според съобщението на Кремъл.

Те са се договорили за "поддържане на тесни контакти на различни равнища".

В съобщението на Кремъл се отбелязва също, че в разговора Ердоган е дал критична оценка на действия на Запада по отношение на дейци на руската култура. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самозабравили се ***. Който е докладвал на ФСБ само са искали да изкарат че ехе-ехе единствения проблем Руските фирми да нямат пазар в Украйна е че не ги търсят поради политически причини. Сега хората гласуват със себе си.
96
2
 
6
 
! Отговори
я обясни преди 2 години
До Анонименкой и как ще вземе крим от русия ?? не трябва ли да питат хората там ? а защосърбия да не си вземе косово например ?? защо пък мексико не си вземе част от америка която е била мексиканска !!
95
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Путин трябваше да вземе Донецка и Луганска област и да спре дотам". Прав си, подкрепям 100%, и аз отдавна му говоря на Путин какво да прави, но той е прос, и не може да разбере какво му говоря.
94
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 123Нещо съвсем си дезориентиран в обстановката! Сектантите на АЗОВ ще бъдат напълно неутрализирани!
93
3
 
10
 
! Отговори
РР преди 2 години
Тя върви план, но не по твоя план.
92
7
 
8
 
! Отговори
Миячите на кенефи преди 2 години
Руснаците предоставят коиродор на всички които искат да напуснат. На запад съобщават, че 1,2 милион вече напуснали Украйна. Още 7 милиона са на път да усвояват миенето на улиците и тоалетните в Европа. Да напускат. А за българските миячи идват тежки времена, конкуренцията ще бъде жестока.
91
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 114 Ей тези АЗОВ ги изкарахте милиони бе. Хем са в Луганск и Донбас да горят деца,хем са в Киев да държат милиони украинци като жив щит,хем в Мариупол да съсипват зелените коридори. Пък и свободни хора им остават да атакуват собствените си ядрени централи. Абе навсякъде са просто. Скоро даже ще нахлуят в Русия.
90
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин трябваше да вземе Донецка и Луганска област и да спре дотам.Сега нещата отиват към провал за Русия, а може и Крим да им вземат.
89
7
 
10
 
! Отговори
уникален план преди 2 години
Баси плана да се изгори и разбута една суверенна държава да основи и унищожи народа на тази държава при това населена с руснаци.
88
3
 
3
 
! Отговори
Американецо да питам преди 2 години
Ще обясниш ли в Москва и в Европейската комисия как последният Треторайхник има паспорти с различни имена от почти всички европейски държави!Това е твърде долно американецо, защото заради "малкия ти номер" ние целим във въздуха Фенрир!
87
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко върви по плана на Путин и той е разпад на Русия.Тогава ще дойде големия проблем за света.
86
6
 
9
 
! Отговори
САЩ се Умориха преди 2 години
да Печелят, те за това си избраха Губещ като Байдън, от тук на сетне Русия и Китай ще поръчват Музиката, а България както винаги, загуби 33 години на Грешната Страна!
85
4
 
8
 
! Отговори
Край преди 2 години
НАТО /САЩ/ показа че нямат никакво намерение да се бият с Русия за Украйна. Украйна обаче много иска да влезе в НАТО. Шизофрения.
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 111 Е то всичко изброено от теб го има най-вече в Русия. Объркал си отбора.
83
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо АЗОВ не пускат цивилните да се оттеглят а ги държат за жив щит???
82
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам поради каква кауза Путин налази Украйна,но знам,че няма нито една страна от СССР излезнала от него която да иска да се върне в този съюз. Само Беларус остана верен и то заради Лукашенко. Даже всички страни които териториално са близо до Русия са най-изплашени пак да не попаднат под онази диктатура. Не случайно най-големи протести има в страни като Полша и Чехия.
81
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е Велик политик - всичко друго е излишно ! Видяхме какво е "демокарцията" - ЛЪЖИ ,клошари , наркомани , цензура , корупция , лобита,работещи бедни, пед--я и бой ако не си съгласен - Айде мерси да нема нужда !
80
6
 
2
 
! Отговори
Fox News преди 2 години
Tucker Carlson, Fox news: Няма невинни и неутрални руснаци вече. Путин даде заповед за тази война, но 6 годишните руски деца от Петербург трябва да бъдат наказани и да платят за това, защото те го заслужават, техните 80те годишни руски баби също го заслужават, западът трябва да наложи колективно наказание, трябва да се причинят страдания на деца, за да възстържествува справедливостта и западните ценности. video.foxnews com/v/6299444968001#sp=show-clips
79
12
 
13
 
! Отговори
хер Путин преди 2 години
Всичко върви по план,тоталната унищожаване на Украйна и избиването на мирни хората продължава със същият дух!
78
16
 
14
 
! Отговори
До 107 преди 2 години
Аве, българин, как може да подкрепяш един самозбарвил се психопат, който убива и разрушава, причинява страдания на милиони невинни хора?