В Кипър приемат за лечение украински деца, болни от рак

Всички разходи се поемат от благотворителна фондация
7 мар 2022 11:47, Елка Василева
9
В Кипър приемат за лечение украински деца, болни от рак
Снимка: Facebook

Украински деца, болни от рак, ще бъдат приети на лечение в Кипър. Всички разходи за тяхното и на родителите им пътуване, настаняване и издръжка по време на пребиваването им на острова се поемат от кипърска благотворителна фондация, предаде БНР.

Още по темата
Три деца от Украйна, страдащи от рак, заедно с техните родители са първата група, която се очаква да пристигне в Кипър. Той ще им предложи лечението, от което се нуждаят, и ще ги приеме толкова дълго време, колкото е необходимо за завършване на лечението, съобщиха от кипърската фондация „Надежда” (Elpida).

Хуманитарната акция се осъществява, след като Европейското дружество по педиатрия се обърна към страната с молба за помощ.

Със съдействието на кипърските здравни власти е осигурено малките пациенти да бъдат приети в детската онкологична клиника на специализираната детска болница „Архиепископ Макариос Трети” в Никозия. Родителите им ще бъдат настанени в модерния хостел, изграден от фондацията до лечебното заведение.

Всички разходи, свързани с транспорта, лечението и пребиваването в Кипър на децата и техните семейства, ще бъдат покрити от фондация „Надежда”.

Благотворителната организация е основана през 1990 г. от лекари, учени, медицински сестри, психолози и родители. Неин почетен президент е съпругата на президента на Кипър г-жа Андри Анастасиадис.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Кипър!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно са се ориентирали. Лечението е скъпо и тези пари могат да им се вземат. Дали от фондация, дали украинците ще си платят, дали Европата ще бъде издоена е все едно, важното е не откъде ще дойдат парите, а кой ще ги прибере. Това е, ориентират се в обстановката кипърци, не са будали. А нашите голтаци така и няма да се научат и ще продължават само да дават помощи.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
na Asan. malko, ama ot sarce. Asan kolko ste pomogne?
3
0
 
1
 
! Отговори
След Чернобил преди 2 години
Броят на децата с левкемия в Украйна и Белорусия нараства лавинообразно.
2
2
 
4
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Браво! А ние?
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте дрънкали глуп0сти. Кой проваля хуманитарните коридори? Руснаците ли? Друг път!