Сателитни снимки: Руският военен конвой до Киев се е разпръснал

Той беше струпан до града в началото на миналата седмица
11 мар 2022 08:20, Елка Василева
135
Сателитни снимки: Руският военен конвой до Киев се е разпръснал
Снимка: архив, БГНЕС

Сателитни снимки показват, че големият руски конвой, който от миналата седмица беше заседнал до украинската столица, изглежда се е разпръснал, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Още по темата
Сателитните изображения на частната американска компания „Максар текнолъджис“ показват конвоя от превозни средства, танкове и артилерия, дълъг 65 километра. Както изглежда, той се е разделил на части и е предислоциран. Бронирани коли от конвоя са забелязани да маневрират в градчета близо до летище „Антонов“ северно от Киев. Някои от превозните средства са се преместили в гористи райони, съобщи „Максар“.

Конвоят беше струпан до столицата в началото на миналата седмица, но настъплението му изглежда беше спряно на фона на съобщения за недостиг на храна и гориво.

Американски представители казаха, че украинските войски са обстрелвали конвоя с противотанкови ракети.

Снимките показват също, че части от конвоя са се придвижили още по на север близо до Лубянка, като артилерийски гаубици са били изтеглени на огневи позиции в близост.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
7
 
! Отговори
Загрижен преди 2 години
Абе сега като няма да ги има рускини те по морето кво ще правим. Кой ще ни посреща нуждите?
70
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама геймърчетат как им се отварят дирниците, само като чуят Жевелин, ама жевелинът цвнт не струса когато подпукат операторите и жевелините им от 25-49 км и им наоравят еидн масови градушки. Стискай палци само оня с копчетов кфемъл съвсем да не изпврка и да реши че киев ще се строи на ново. Тъ пи про сти гвймърчета, в есин реален вовнвн конфликт от вас става идеално пушечно месо.
69
2
 
13
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Тоя конвой ли е , катун ли е не зная обаче го РАЗПАПУРИХа от бой.Каква беше тая тактика не знам.
68
4
 
8
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
Путин дотолкова се припозна в новия Хитлер, че реши и блицкриг да провежда с ръждясалата си армия, некадърните и жалки сополанковци и чеченските главорези. В това време страна необятная се завръща в средновековието. Скоро ще се наложи братска Северна Корея да и идва на помощ с чухче идеологията.
67
12
 
6
 
! Отговори
да преди 2 години
още малко й остава на жалката Украйна :)Зеленски ще изчезне безследно след като попадне в руски ръце
66
2
 
3
 
! Отговори
Wily преди 2 години
Чудесно.Така са мпого по уязвими а и когато са в движение са по лесни за прихващане.
65
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако това беше война срещу силна и въоражена армия, този конвой нямаше да го има след няколко часа, както и скупчените танкчета, които видяхме вчера. Аматьори.
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До72 - Искаме Русия да бъде унижена , а не унищожена .
63
3
 
2
 
! Отговори
Солдад преди 2 години
Разделяй, обркръжавай, бомбардирай до безкрай, изгаряй и закривай. Продължаваме към следващата цел :))))
62
5
 
5
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
да де, ама нали укро-вермахтът бил повредил голяма част от конвоя, дето нямал гориво, огромна част от войниците на РФ били избити, други били измрели от студ и глад, много се били предали, а още-повече - дезертирали, а нищо чудно и да са били минали на страната на укро-нацистите... А пък сега - раздвижване?? - Явно оцелелите ще да са се изплашили, посъбрали що нафта е останала - и беж обратно по трасето. Сън в зимна нощ... А в следващата - а, Киев взят
61
4
 
5
 
! Отговори
До72 преди 2 години
Аз съм твърде запознат, но темата е за използването на атомните бомби над ЦИВИЛНИ, което вие, очевидно, оправдавате.Искате, явно, и сега да се случи нещо подобно...или се бъркам?!Искате да играете срещу Русия на руска рулетка, така ли?!Мре ви се?! Ако е така - заминете спешно за Украйна, няма да сте единственият.На нас ни се живее и не считам, че Русия трябва да загине за да мога да живея Аз, ако изобщо схващате, какво имам предвид.
60
2
 
6
 
! Отговори
Рейгън преди 2 години
Виждам тоталната доминация на пропагандата и за да имате поне малка представа, кой какво има - четете сайта на ЦРУ. Там има раздел за статистика, анализи и т.н. Ще откриете цялата ви нужна информация.Между другото - техните прогнози за икономиката и БВП на всички държави са най-точни.
59
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 69Тотално не си запознат с войната в Япония. Моля да се образоваш и пак да говориш. Изобщо да се говори за ядрени оръжие 2022г е нелепо. Това показва само слабост и невъзможността на руската армия.
58
7
 
12
 
! Отговори
До66 преди 2 години
Е, като Япония е загубила била войната, защо се хвърлят ДВЕ бомби над мирното население?!Да, разбирам, дори атомните бомби на САЩ над цивилни градове са борба за мир и демокрация. Вие не сте добре!
57
4
 
1
 
! Отговори
Рейгън преди 2 години
Това са ОФИЦИАЛНИ данни, ве, господине. Вие живеете само с филмчета от тубата и това е проблема. Пълно неразбиране на ситуацията, в която сме
56
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 63Смешко Япония обявява война, която загубва. Никой не и е виновен. Бомбите се хвърлят за да спре цялата лудост тогава инда стане мир. Япония е била загубила войната преди бомбите. Никой човек не му дреме , колко ябг имате. Прибирайте се във вашата си държава. Украйна, не е нарушила границите си. Това, какво управление има си е нейна работа. И запада не харесва вашето управление да почнем да сипем бомби над Москва ли ? Да видим дали е хубаво.
55
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Настъплението се спира само заради нежеланието за цивилни жертви." - Да бе да. Нали ги видяхме защо бяха спрели. Снимаха украинците с телефоните си: - Момчета, загубихте ли се? - Свърши нафтата. - Да ви избутаме обратно до Русия тогава? - Хахаха.
54
15
 
8
 
! Отговори
До Рейгън преди 2 години
Пак жендарска пропаганда. Русия има над 600 хиляди ядрени бойни глави. Ама жендърската ти тиква не може да проумее това.
53
17
 
8
 
! Отговори
Рейгън преди 2 години
Кой ще им прости ли?! Виж Япония как се кланя пред САЩ след 2 атомни бомби над цивилни граждани в час пик за да постигнат максимум жертви...Много сте тъпички, много поемате пропагандата и забравяте, че в Русия има 6000 ЯБГ, срещу които стоят единствено вашите плямпаници и омраза, нищо повече!
52
13
 
13
 
! Отговори
всичко е разбито преди 2 години
Разпръснали са го с Байрактари и Явелини