Сателитни снимки: Руският военен конвой до Киев се е разпръснал

Той беше струпан до града в началото на миналата седмица
11 мар 2022 08:20, Елка Василева
135
Сателитни снимки: Руският военен конвой до Киев се е разпръснал
Снимка: архив, БГНЕС

Сателитни снимки показват, че големият руски конвой, който от миналата седмица беше заседнал до украинската столица, изглежда се е разпръснал, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Още по темата
Сателитните изображения на частната американска компания „Максар текнолъджис“ показват конвоя от превозни средства, танкове и артилерия, дълъг 65 километра. Както изглежда, той се е разделил на части и е предислоциран. Бронирани коли от конвоя са забелязани да маневрират в градчета близо до летище „Антонов“ северно от Киев. Някои от превозните средства са се преместили в гористи райони, съобщи „Максар“.

Конвоят беше струпан до столицата в началото на миналата седмица, но настъплението му изглежда беше спряно на фона на съобщения за недостиг на храна и гориво.

Американски представители казаха, че украинските войски са обстрелвали конвоя с противотанкови ракети.

Снимките показват също, че части от конвоя са се придвижили още по на север близо до Лубянка, като артилерийски гаубици са били изтеглени на огневи позиции в близост.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
9
 
! Отговори
до 56 преди 2 години
Това зависи само и само от теб. В момента има хиляди възможности човек да се преквалифицира и да не взима 800 лв.
50
5
 
9
 
! Отговори
До Хора преди 2 години
И защо имаш две деца като получаваш социални помощи? А, сетих се, да има кой да те гледа като остарееш.
49
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 54Абе дърт изобщо не си във войната. Човека е правя всичко на руската армия излезе стари. Станциите им се подслушват. Вече имат 3ма генерали ликвидирани? Я обясни, как се ликвидира генерал? Това означава че разузнаването е дало информация, куде е и дрона го удря. Руската армия са младежи тотално некогатнда се ориентират из горите. Ако беше това , ако беше онова. Това е което е.
48
16
 
12
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Това не е военен конвой, това е конвой на свободата.
47
16
 
10
 
! Отговори
Хора преди 2 години
Да ви кажа грам не ми пука за Путин и войната. Пука ми че взимам 900лв заплата имам 2 деца и хляба стана 3лв олиото 5лв и оцеляваме, въобще не ми пука за путин, дано и в българия има война, че като вляза в Била и видя силиконовите и богатите как пазаруват за по 1000лв ми става ужасно.
46
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как върви блиц-криега? Нали беше за ден-два да се превземе?
45
18
 
24
 
! Отговори
Reptile преди 2 години
Руснаците нямали карти, нямали комуникация, гориво и т.н. Абе, дечурлига, какви бръмбари ви се въртят в главите?! Настъплението се спира само заради нежеланието за цивилни жертви. Иначе всичко да е приключило вече.
44
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми то това е . Реално нищо немогат да направят във войната и накрая ще почнат да хвърлят големите забранени бомби. Но товае е тотално самоубийство. Едвали нормална държава и човек, ще им прости следващите десетилетия. Имат още време да арестуват лудия и да си приберат войските , преди да са се осрамили тотално.
43
11
 
15
 
! Отговори
Талко преди 2 години
До Анонимен ...Банко , защо крещиш? Май ....нещо си нервен, че Путин губи.
42
11
 
8
 
! Отговори
Рейгън преди 2 години
Ще се предислоцират, след като Украйна е натъпкана с почти най-модерните преносими системи. За съжаление след още малко загуби на машини и личен състав на РФ ще дойдат термобаричните насочваеми бомби, които ще прочистват всички огневи точки спиращи настъплението.
41
6
 
20
 
! Отговори
ВВ Путин : преди 2 години
Дарагие сънародници с указ отменям Парадът на Победата на 09 май 2022 г - нема джелезо .
40
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Теяя *** можеше за 20г да си измислят поне нова лъжа. Това с освобождаването и фашистите са го ползвали и в България 1944г. Нелепо е 2022г да ползваш същите лъжи :))) Толкова глупаво момче излезе вова.
39
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако седи там - било провал, ако не седи там - пак било провал... май сме отчаяни нещо а? целия запад се преструва, че руската офанзива следва някакъв медиен западен план, който се проваля да осъществи? блитзкрига се провалил? русия никога не е говорила за такъв... времето е на страната на русия в случая, има огромен неизползван военен капацитет и линии за снабдяване. Киев от друга страна е 3/4 обграден и всичко е на привършване...
38
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"руснаците не искат мазало" - то пък оставаше и да искат мазало. Руските ракети и куршуми не различават кой е рускоговорящ и кой е украиноговорящ. Със сигурност като са избивали цивилни има жертви и руснаци. Десетки хиляди руснаци в Украйна си загубиха дома, парите, работата и се разделиха със семействата си. Да ви имам и освобождението. Съсипахте живота на хората.
37
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Усетили са системите Жавелин.
36
13
 
19
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Дали няма да се намери 1 по умен руски генерал и да тръгне с колоната руска към Москва? Хем няма фира да дават, хем бърлогата в Кремъл да очистят
35
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия и нямане на претенции към властта:)) Русия е Настояла пред Зеленски за премиер да бъде назначен рускоговорящият украинец Юрий Бойко. Той е украински политик, преминал през най-различни партии, заемал е ръководния пост в държавните енергийни структури.Ето това се готви едно бсп да ги "управлява" , а после полека и диктатор. Няма какво да св преговаря... те вече им разрушиха държавата. Като влзат в Киев, какво? Могат да се бият години . Нито хора има там, нито държавност.
34
9
 
16
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Аз пък дарих 500 лева за Украйна вчера,след двайсетина дни пак.Мога да си го позволя не ме мислете!.
33
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма излагация на руската армия. Стават мишена на Китай да ги оцепи до Волга
32
8
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Киев е обсаден. Ако едновременно започнат с да стрелят от всички страни с катюши - ще настане ад под небето. Но ще загинат много невинни хора, както е било в Берлин, през май 1945. Обикновените хора нямат вина за тази война, един такъв едновременен обстрел отвсякъде би бил чудовищно военно престъпление! Да не говорим, че още е зима, студено е и има сняг. Путин, ако не друго, поне до пролетта да беше изчакал с тази война!