Кадиров: В Украйна съм, Киев: Руските войски се готвят за нови атаки

Зеленски: Забранена за полети зона иначе руските ракети ще падат на територията на НАТО
14 мар 2022 06:18, Елка Василева
388
Кадиров: В Украйна съм, Киев: Руските войски се готвят за нови атаки
Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров, протеже на президента на Русия Владимир Путин, твърди, че се намира в Украйна, редом с руските сили, които извършват настъпление в страната, предаде Франс прес.

Кадиров публикува в "Телеграм" видео, в което, облечен с военна униформа, е седнал около маса с войници в зала.  Той твърди, че видеото е заснето в Гостомел, летище до Киев, което бе превзето от руските сили в първите дни на тяхната офанзива. Тази информация не може да бъде удостоверена по независим начин.

Още по темата
"Онзи ден бяхме на 20 км от вас, нацистите от Киев, а сега сме още по-близо", написа Кадиров. Той призова украинските сили да се предадат, защото в противен случай с тях е "свършено".

Украинската армия заяви рано тази сутрин, че руските войски се опитват да укрепят позициите си в окупираните територии, поддържат темпото на настъплението си и се подготвят за нови атаки, предаде ДПА.

"Врагът формира и придвижва стратегически резерви към нашите граници", заяви украинският генерален щаб в ежедневния си бюлетин. Там се казва, че се очакват нови атаки срещу Харков, Суми и киевското предградие Бровари. Според бюлетина в Луганска област в източната част на Украйна руските сили са се съсредоточили предимно върху настъплението към Северодонецк. В градовете Тополске и Шпакивка в Харковска област руснаците са понесли загуби и са се оттеглили. Информацията не може да бъде проверена независимо.  

При руска атака срещу военен полигон в Яворов, близо до западния град Лвов, вчера загинаха най-малко 35 души, а 134 бяха ранени. От своя страна Москва каза, че броят на загиналите е около 180 души.

Междувременно дипломатическите усилия продължиха. Както Киев, така и Москва изразиха предпазлив оптимизъм относно хода на мирните преговори между двете страни. Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че осигуряването на среща между него и руския президент Владимир Путин е ключова задача в преговорите.

"Нашата делегация има ясна задача - да направим всичко, за да се състои среща на президентите", каза Зеленски във видеообръщение, публикувано рано тази сутрин.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в ефира на руската държавна телевизия, че не изключва възможността за среща между Путин и Зеленски.

За днес са планирани онлайн разговори между руски и украински преговарящи.

Междувременно Володимир Зеленски отново призова НАТО да установи забранена за полети зона над неговата страна. Той предупреди, че в противен случай има опасност руските ракети да паднат на територията на държави членки на пакта, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ако не затворите нашето небе, е само въпрос на време руските ракети да паднат на ваша територия, на територията на НАТО, върху къщи и граждани на НАТО", заяви Зеленски във видео, публикувано малко след полунощ.

Той направи това изявление, след като Русия нанесе въздушни удари по база за трениране на украинската армия на 20-ина километра от Полша - държава членка на НАТО и ЕС.

Полският генерал Валдемар Скшипчак, бивш командир на военновъздушните сили, каза вчера, че тази база е служела за обучението на чуждестранния легион, в който се записват доброволци, за да се сражават срещу руснаците. Там също така пристига част от военната помощ, която доставя Западът на Украйна след началото на руската инвазия на 24 февруари.

Зеленски заяви още, че нападението, при което загина вчера американският журналист Брент Рено, е било умишлено.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 252 IQ 3.14Отдавна е под контрола на чеченски и руски военни но твоята зомбирана от укрофашистката пропаганда тиква не го схваща. Любимите ти бандеровци скоро ще са с отделени глави от тялото
195
5
 
13
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
според днешната опорка радикалните ислямисти вече са от добрите, такале? гостомел не е под контрола на чеченците, там ги избиха до крак, както в буча. в нормална държава автора на тая копипаста от РТ щеше да пише обяснения в НСО
194
5
 
11
 
! Отговори
Цензура преди 2 години
Думата Под . . Лога , използвана от руския посланик в България за нас българите вече е забранена дума в днес ?!?!
193
2
 
11
 
! Отговори
Кремлевский Чикатило преди 2 години
Защо името на башибозука в коментарите се цензурира а в статията не?
192
9
 
11
 
! Отговори
По-добре богат преди 2 години
По-добре *** на САЩ и ЕС, отколкото *** на мизерната и изостанала нехристиянска диктатура Русия !
191
4
 
13
 
! Отговори
Боец преди 2 години
Боже пази България от прости хора, нека куршумите да са по тях вместо невинни хора в Украйна.
190
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз главорез на децата взел да посяга!!!Дано го гръмнат!!!
189
6
 
12
 
! Отговори
Гешев преди 2 години
Червените *** или ***, да знаете че комунизма е болестно състояние при това нелечимо. Всеки който поддържа агресора ще бъде съден.
188
3
 
8
 
! Отговори
Размазан пармезан преди 2 години
(бай шиле) в Украйна съм, в Украйна съм.!.
187
3
 
11
 
! Отговори
Украйна преди 2 години
За кадиров има куршум със свинска мас.
186
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес през нощта специални части от Чечения влязоха в Мариупол. Пристигнали са общо 5000 души. Добра помощ на силите на ДНР. Нацистите нямат шанс за оцеляване
185
7
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЩОМ КАЗВА, ЧЕ Е ТАМ ЗНАЧИ НЕ Е!! КОМУНИСТ АКО НЕ ИЗЛЪЖЕ НЕМОЖЕ ДА ЖИВЕЕ!
184
6
 
18
 
! Отговори
Срамота за Русия преди 2 години
Още един боец от Мордор срещу братския Православен украински народ !
183
7
 
12
 
! Отговори
олио преди 2 години
А в България, страна подлоra на ЕС и САЩ хората умират на опашки за олио.
182
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Кадиров и хората му бяха тука да взимат децата ви за заложници и изнасилват жените ви, друга песен сигурно щяхте да пеете. Ама на п.рост и т.ъп народ какво да обясняваш....
181
5
 
3
 
! Отговори
Не спирайте боевете преди 2 години
Давайте - стреляйте се - бомбете си - заводите ни в Сопот,Казазнлък,Трявна и други работят под пълна пара.Има муниции за всички. Сега го ударихме келепира !!!
180
3
 
6
 
! Отговори
Georgiev преди 2 години
До От борецаВажното е, че се е подготвил с кубинки Prada, да е шик :))
179
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи заради украинско копче Зеленски ще стане по-голяма война. Дано скоро да го отстранят.
178
6
 
9
 
! Отговори
Ебт същия преди 2 години
До 234.Ти сигурно много добре разбираш, че Путин така ще спечели войната, а не да отиде с чаша кафе и да каже: хайде предавайте се!? Същото си помисли за нас турците в България! Ако вие българите вземете да ни избивате както черните полковници в Гърция сигурно и Ердоан ще дойде до границата с чаша кафе в ръцете си и ще каже: хей българи ние все сме в НАТО, хайде предайте се??? А Путин каза: ще търси сметка на тези, които изгориха живи хората в Одеса също за жертвите в Донецк и Луганск!
177
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сакашвили също бе изпратен в Украйна за време след добра работа как доказателство пред тез-онез за оправдание пред тях с дъвчене на вратовръзката си за минути пред скачена камера за селфиклип да си направи за представителност,че пообъркал се от напрежение да глътне как изпълнител илюзионист самоизолирал се в период на задължителна карантирана от вирус,вид съвременна зараза разпространена от центрове м/у които се движат ветровете по направления на къде го отвеят от видео конферентна връзка с него