Кадиров: В Украйна съм, Киев: Руските войски се готвят за нови атаки

Зеленски: Забранена за полети зона иначе руските ракети ще падат на територията на НАТО
14 мар 2022 06:18, Елка Василева
388
Кадиров: В Украйна съм, Киев: Руските войски се готвят за нови атаки
Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров, протеже на президента на Русия Владимир Путин, твърди, че се намира в Украйна, редом с руските сили, които извършват настъпление в страната, предаде Франс прес.

Кадиров публикува в "Телеграм" видео, в което, облечен с военна униформа, е седнал около маса с войници в зала.  Той твърди, че видеото е заснето в Гостомел, летище до Киев, което бе превзето от руските сили в първите дни на тяхната офанзива. Тази информация не може да бъде удостоверена по независим начин.

Още по темата
"Онзи ден бяхме на 20 км от вас, нацистите от Киев, а сега сме още по-близо", написа Кадиров. Той призова украинските сили да се предадат, защото в противен случай с тях е "свършено".

Украинската армия заяви рано тази сутрин, че руските войски се опитват да укрепят позициите си в окупираните територии, поддържат темпото на настъплението си и се подготвят за нови атаки, предаде ДПА.

"Врагът формира и придвижва стратегически резерви към нашите граници", заяви украинският генерален щаб в ежедневния си бюлетин. Там се казва, че се очакват нови атаки срещу Харков, Суми и киевското предградие Бровари. Според бюлетина в Луганска област в източната част на Украйна руските сили са се съсредоточили предимно върху настъплението към Северодонецк. В градовете Тополске и Шпакивка в Харковска област руснаците са понесли загуби и са се оттеглили. Информацията не може да бъде проверена независимо.  

При руска атака срещу военен полигон в Яворов, близо до западния град Лвов, вчера загинаха най-малко 35 души, а 134 бяха ранени. От своя страна Москва каза, че броят на загиналите е около 180 души.

Междувременно дипломатическите усилия продължиха. Както Киев, така и Москва изразиха предпазлив оптимизъм относно хода на мирните преговори между двете страни. Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че осигуряването на среща между него и руския президент Владимир Путин е ключова задача в преговорите.

"Нашата делегация има ясна задача - да направим всичко, за да се състои среща на президентите", каза Зеленски във видеообръщение, публикувано рано тази сутрин.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в ефира на руската държавна телевизия, че не изключва възможността за среща между Путин и Зеленски.

За днес са планирани онлайн разговори между руски и украински преговарящи.

Междувременно Володимир Зеленски отново призова НАТО да установи забранена за полети зона над неговата страна. Той предупреди, че в противен случай има опасност руските ракети да паднат на територията на държави членки на пакта, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ако не затворите нашето небе, е само въпрос на време руските ракети да паднат на ваша територия, на територията на НАТО, върху къщи и граждани на НАТО", заяви Зеленски във видео, публикувано малко след полунощ.

Той направи това изявление, след като Русия нанесе въздушни удари по база за трениране на украинската армия на 20-ина километра от Полша - държава членка на НАТО и ЕС.

Полският генерал Валдемар Скшипчак, бивш командир на военновъздушните сили, каза вчера, че тази база е служела за обучението на чуждестранния легион, в който се записват доброволци, за да се сражават срещу руснаците. Там също така пристига част от военната помощ, която доставя Западът на Украйна след началото на руската инвазия на 24 февруари.

Зеленски заяви още, че нападението, при което загина вчера американският журналист Брент Рено, е било умишлено.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
BRAVO
215
9
 
11
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
До АнонименТи си ***, това са исторически истини, които бяха скривани от българският народ в продължение на 45 години. 45 години народът чества Сталин и Ленин, а не български герои като ген. Иван Колев, който освобождава Добруджа и разгромява изпратената от Русия армия, и като ген. Вазов героят от Дойран, за който трябваше шведска група да прави песен, за да научи младежта за своите герои. Стига антибългарщина и рософилство, долу Русия и нейните мюсолмански изверги.
214
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 години
От Родния 24 . Дават директно.
213
9
 
15
 
! Отговори
куку преди 2 години
Щом тука всички пишат, че в Украйна са фашисти, тогава защо Израелските доброволци който ненавиждат фашизма се бият на страна на Укрйна
212
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тебе ще те ровим скоро, *** примитивна.
211
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българин ОТ КЪДЕ ЧЕРПИШ ИНФОРМАЦИЯ В МОМЕНТА ПО БНТ ПРЕДАВАХА УБИЙСТВАТА ИЗВЪРШЕНИ ОТ ПУТИНОВАТА АРМИЯ В КИЕВ.
210
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОМНИТЕ ЛИ БАСЛАН, А ПОМНИТЕ ЛИ КАКВО КАЗА ПОЛИТОВСКА И ЗАЩО Я УБИХА, А ЗНАЕТЕ ЛИ КОГО ОБВИНИ ЗА ЗАГИНАЛИТЕ НАД 300 ЗАЛОЖНИЦИ И 180 ДЕЦА- ТЕ НЕ СПИРАТ ПРЕД НИЩО, А ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ПИШЕ НА ЦЕНТЪРА НА УКРАЙНА-"ПУТИН *** НА Х%Й"
209
11
 
15
 
! Отговори
Българин преди 2 години
В момента в центъра на Донецк има 20 загинали мирни жители след обстрел с ракета с касетъчни заряди от страна на укронацистите.
208
12
 
9
 
! Отговори
US Embassy in Warsaw преди 2 години
Има ли нов епизод от сериала "Зеленски - кока и зеления екран" та да ни напомнят, че е в Киев?
207
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До r3v0lv3rТази русофобия,лъжи и омраза, които насаждахте в Украйна, сега и тука ли троловете налазиха и започнаха да я насаждат? Хайде стига!
206
4
 
10
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
До уточнениеРуснаците не са ни братя, северна Добруджа продадена на Румъния, за да лапнат Молдова. Съпротива за опита за обединение и освобождаване на Тракия от турско робство, изпращане на сръбски войски към София. Северните покрайнини дадени на Сърбия, 40 хиляди убити българи от комунистическата власт, Пиринска Македония почти откъсната и продадена на Сърбия.
205
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПитърГледах кадри снимани от българи, над хиляда българи са убити само като войници,като са вкарвани насила да воюват на украинска страна в тази война ,други са били убити от укро-нацистите, а трети са умрели от глад, да - от глад, това разказаха местните българи в Украйна.
204
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски, вие укро-нацистите, убихте над десетина журналисти от различни държави, вчера гледах как хората на Донецк благославяха един италиански журналист, който е показал убийствата на укро-нацистите в Украйна и над Донецк и са го убили. Ти трябва да се оттеглиш и никой не трябва да преговаря с вас, колко пъти убивахте украинци, само защото са поискали мир? Стига вече с тази руска рулетка, ела да се биеш лично отпред на първа линия, а не да буташ украинци и руснаци в братоубийствена война
203
7
 
6
 
! Отговори
Питър преди 2 години
До Приятел --- Преател, толко си т-ъ-п, че е странно как въобще можеш да вдишваш и издишваш.... Никакви "извращения на бандеровци върху българите в Болград не е имало"... За цялото време на конфликта е имало три инцидента с българи, като никой не е пострадал сериозно.... Тия измишльотини, дето русофилистическата с-г-а-н започна да тиражира, за да оправдае подсъдната агресия на джуджето са руслямска пропаганда
202
3
 
14
 
! Отговори
niki преди 2 години
Този му е крайно време да го заровят 2 метра под земята. Няма общо с човешкия род... ***.
201
6
 
11
 
! Отговори
haha преди 2 години
Чух, че са му подготвили една самобръсначка в Киев.
200
14
 
13
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Що не кажете, че украинската армия е в "котел" или в "чувал", както армията на Фелдмаршал Паулус по време на ВСВ при Сталинград. Сега се готви подобен "чувал" и за ОДЕСА и те така УкраИна от много акъл и слушкане на САЩ скоро НЯМА ДА БЪДЕ ЧЕРНОМОРСКА ДЪРЖАВА. На изток от Днепър всичко ЩЕ БЪДЕ СЕКВЕСТИРАНО от Русия!
199
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Анонимен253 не изметай се с приказките да не разтегнеш. тва не е да седиш на кафето и сервитутката да ти вика че си голем мъжага за 20 стинки бакш. понял, сукин турка?
198
8
 
17
 
! Отговори
Срам за Русия преди 2 години
Някой по-надолу го кефят чеченците като избиват православни братя украинци ?!
197
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кефят ме чеченците ! При приближаването им към пункт на укрофашисти бандеровци става паника и бандеровци бягат на всички посоки като забравят даже оръжието си да вземат