Кадиров: В Украйна съм, Киев: Руските войски се готвят за нови атаки

Зеленски: Забранена за полети зона иначе руските ракети ще падат на територията на НАТО
14 мар 2022 06:18, Елка Василева
388
Кадиров: В Украйна съм, Киев: Руските войски се готвят за нови атаки
Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров, протеже на президента на Русия Владимир Путин, твърди, че се намира в Украйна, редом с руските сили, които извършват настъпление в страната, предаде Франс прес.

Кадиров публикува в "Телеграм" видео, в което, облечен с военна униформа, е седнал около маса с войници в зала.  Той твърди, че видеото е заснето в Гостомел, летище до Киев, което бе превзето от руските сили в първите дни на тяхната офанзива. Тази информация не може да бъде удостоверена по независим начин.

Още по темата
"Онзи ден бяхме на 20 км от вас, нацистите от Киев, а сега сме още по-близо", написа Кадиров. Той призова украинските сили да се предадат, защото в противен случай с тях е "свършено".

Украинската армия заяви рано тази сутрин, че руските войски се опитват да укрепят позициите си в окупираните територии, поддържат темпото на настъплението си и се подготвят за нови атаки, предаде ДПА.

"Врагът формира и придвижва стратегически резерви към нашите граници", заяви украинският генерален щаб в ежедневния си бюлетин. Там се казва, че се очакват нови атаки срещу Харков, Суми и киевското предградие Бровари. Според бюлетина в Луганска област в източната част на Украйна руските сили са се съсредоточили предимно върху настъплението към Северодонецк. В градовете Тополске и Шпакивка в Харковска област руснаците са понесли загуби и са се оттеглили. Информацията не може да бъде проверена независимо.  

При руска атака срещу военен полигон в Яворов, близо до западния град Лвов, вчера загинаха най-малко 35 души, а 134 бяха ранени. От своя страна Москва каза, че броят на загиналите е около 180 души.

Междувременно дипломатическите усилия продължиха. Както Киев, така и Москва изразиха предпазлив оптимизъм относно хода на мирните преговори между двете страни. Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че осигуряването на среща между него и руския президент Владимир Путин е ключова задача в преговорите.

"Нашата делегация има ясна задача - да направим всичко, за да се състои среща на президентите", каза Зеленски във видеообръщение, публикувано рано тази сутрин.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в ефира на руската държавна телевизия, че не изключва възможността за среща между Путин и Зеленски.

За днес са планирани онлайн разговори между руски и украински преговарящи.

Междувременно Володимир Зеленски отново призова НАТО да установи забранена за полети зона над неговата страна. Той предупреди, че в противен случай има опасност руските ракети да паднат на територията на държави членки на пакта, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ако не затворите нашето небе, е само въпрос на време руските ракети да паднат на ваша територия, на територията на НАТО, върху къщи и граждани на НАТО", заяви Зеленски във видео, публикувано малко след полунощ.

Той направи това изявление, след като Русия нанесе въздушни удари по база за трениране на украинската армия на 20-ина километра от Полша - държава членка на НАТО и ЕС.

Полският генерал Валдемар Скшипчак, бивш командир на военновъздушните сили, каза вчера, че тази база е служела за обучението на чуждестранния легион, в който се записват доброволци, за да се сражават срещу руснаците. Там също така пристига част от военната помощ, която доставя Западът на Украйна след началото на руската инвазия на 24 февруари.

Зеленски заяви още, че нападението, при което загина вчера американският журналист Брент Рено, е било умишлено.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно нещата са зле за злото джудже , щом е опрял до откровенни са-дис-ти и из-роди.На тоя свят има и карма - и оз-ве-ря-лото джудже скоро ще си получи заслуженото.
235
11
 
17
 
! Отговори
Невена преди 2 години
До АнонименЩе видим ли Байдън да занесе в Украйна заплатите на ония от чуждестранния легион? Не е нужно да харесваме Кадиров, но човекът има "топки".
234
36
 
31
 
! Отговори
Поклон преди 2 години
Слава и благодарност на Украйна. Пази ни от азиатската напаст.
233
25
 
29
 
! Отговори
извод преди 2 години
Щом този ще помога на путин, правете му сметка колко е закъсал "великия шахматист" и какви са му хаверите.
232
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо всички украински бежанци говорят на РУСКИ? Къде остана "МОВАТА"?
231
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този отишъл да плати заплатите на платените главорези
230
23
 
25
 
! Отговори
Иван Сирко преди 2 години
ХА-ХА-ХА! Този... Некадъров бил голям смелчага бе! Бил в окото на бурята, ако може да му се вярва че наистина е там.А не го ли е шубе че ще бъде убит? Запорожските казаци така ще му се израдват да се срещнат с него, че думи нямам!
229
28
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този резак главата скоро ще се търкаля по околовръстното на киев.
228
25
 
27
 
! Отговори
baba vanga преди 2 години
ККадиров ке падне в бой и ке натори украинските ниви.
227
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалмосана, кремълска *** !
226
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тоя донецк не е ли където чужди наемници влезнаха и го окупираха. И искаха да го отцепят и него . Ако отцепим Сочи путин кво ще те черпи с червн хайвер ли
225
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е предател на чеченците, той им отне свободата, за която измираха под обстрела на Масква. Като умре той и Путин, тези хора ще имат собствена страна и ще живеят както искат.
224
12
 
21
 
! Отговори
Vicenza Calcio преди 2 години
Кадиров, ако тръгне да се разхожда без охрана в Грозни, нали се сещате колко минути ще оживее, не повече от 5, собствения народ го мрази и чака своя реванш.
223
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще те пратят във валхала и тебе
222
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***! УБИЙЦИ! ГРЕШНИЦИ КОИТО ЩЕ ПЛАТЯТ ЖЕСТОКО С ДУШАТА СИ! САМО ГОСПОД МОЖЕ ДА СЕ РАЗПРАВЯ С ТАКИВА!НЕ НА ВОЙНАТА! НЕ НА ДИКТАТУРАТА НА ПУТИН!ПРЕЗИДЕНТА ЗЕЛЕНСКИ Е ГЕРОЙ!
221
0
 
8
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 2 години
Я, тука ми цензурираха името на външния министър на СССР през 1939г - Вячеслав М-О-Л-О-Т-О-В
220
4
 
6
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 2 години
Едно време *** разправял че над Финландия пускат не касетъчни бомби, а хуманитарна помощ. Това било наречено "хлябът на ***". А "коктейл ***" е питието, което върви с този хляб.
219
8
 
7
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 2 години
На кадировците сега им е паднало да трепят руснаци (те са заградителни отряди).
218
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До 283. Не бе дават как нац- батальоните са обкръжили Москва и Пътин подписва капитулация. Твоят сън, но като се събуди и се усети , че гащичките ти са мокри. " Ох, пак ***'.
217
9
 
8
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
До БългаринТихо ве, фалшив българин, 2 седмици по същите тея телевизии руските генерали ни обесняваха как украинците са загубили хиляди единици техника и как са хванати в котел. Сега от същите тея позиции уж е стреляно, истината е, че руснаците гърмят по своите, за да насъскват руския народ. Кадировците са изтървани и ще посекат всеки хрирстиянин, независимо от националността.