Панайотов: Развенчан е митът за непобедимата Червена армия

Трябват мерки за нашата защита, в Кремъл да знаят, че сме готови
Обновена: 16 мар 2022 08:52 | 16 мар 2022 08:52, Елка Василева
172
Панайотов: Развенчан е митът за непобедимата Червена армия
Снимка: архив, БГНЕС

„Когато се водят бойни действия, когато бушува кървава, разрушителна, опустошителна война, НАТО в тази ситуация трябва да вземе мерки, за да се защити. Защото никой не знае къде ще стигнат апетитите на руския президент. В момента той е в Украйна, може да продължи на запад“, каза пред БНР бившият служебен министър на отбраната и номиниран за посланик на страната ни в НАТО Георги Панайотов.  

„Не можем да стоим безучастно и да гледаме. Трябва да вземем мерки за нашата защита, така че в Кремъл да знаят, че сме готови, ако решат да продължат на запад, че ще се противопоставим“, заяви Панайотов.

Още по темата
„Войски и въоръжения, противоракетни системи, противовъздушна отбрана, всичко. Да покажем, че сме готови“, допълни той относно заявеното подсилване на източния фланг на НАТО.

Много държави членки на НАТО, с малки изключения, предоставят на Украйна оръжие, уточни Панайотов. „Няма как да се затвори небето“, припомни той.

Бившият служебен министър на отбраната заяви, че трябва да се направи военно-политическа оценка на ситуацията в региона и на рисковете от войната в Украйна за нас. „И въз основа на тази оценка, която трябва да е много прецизна, трябва да се вземе решение какво да се прави,“ посочи Панайотов.

„В момента ремонт на МиГ-овете е немислим. Трябва може би да се помисли за политическо решение дали самолетите да бъдат предоставени на друга държава за поддръжка и ремонт“, отбеляза още Георги Панайотов.

Третият вариант според него е по най-бързия начин да се проведат преговори със съюзници, които да ни предоставят втора ръка F-16, които ние ускорено да усвоим чрез обучение на пилоти и изграждане на инфраструктура.

Според Панайотов е бил развенчан митът за непобедимата руска Червена армия.

„Президентът Путин няма печеливш ход. Русия изгуби тази война. Каквото и да се случи оттук нататък, тя ще бъде в по-слаби позиции, отколкото преди началото на войната. Тъй като те не знаят в момента какво да правят, ще правят това, което знаят. А те знаят да водят война. Да стрелят, да хвърлят ракети, да пращат войниците си като пушечно месо на фронта. Те ще продължат това да правят, докато не бъдат спрени и докато не се изтощят те самите“, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След тази война на руснаците им остава един "червен бутон" с който да плашат запада.
89
10
 
20
 
! Отговори
Измамата преди 2 години
"Панайотов: Развенчан е митът за непобедимата Червена армия" - Панайотов, ти сериозно ли ги говориш тия глупости?
88
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 101 вярно ли си толкова ***:)) Нима мислиш, че САЩ с водили война там? Това си беше полигон за учение и тестване. Оръжието Javelin, което днес пръска руската моторизирана техника се роди там и го твстваха там. Аве тука пълно с шутове:))Защо мислиш, че се изтеглиха точно сега преди войната ? Защото разузнаването е знаело да плановете и се дислоцираха в Европа.
87
2
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До Алекс Не забравяй, че Радев искаше да купи Грипен без въоръжение, та само щяха да се обучават нашите пилоти върху тях! Швеция не е в НАТО!
86
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Развенчан е митът за гнусният и крадлив капитализъм,че води към по-добър живот
85
5
 
19
 
! Отговори
НИМРОД преди 2 години
ПАНАЙОТОВ, *** като теб само дърпат дявола за опашката. Войната едва сега започва. Страшното ще е когато руската икономика премине изцяло на военни релси!!КОЙ ЩЕ ГИ СПРЕ БЕ НЕГОДНИКО?!! Забравел си как една скапана СССР се изправи след първите удари на Хитлер и после така го помля, че от Берлин не остана камък върху камък. РУСИЯ В МОМЕНТА ТЪРСИ СВОЯ СТАЛИН !! Въпрос на близко време е репликата Путин да бъде сменен с готвещият се да заеме този пост НИКОЛАЙ ПАТРУШЕВ!!!
84
0
 
2
 
! Отговори
местен преди 2 години
Захауса по границата с посрещане на бежанците бягащи от войната в Украйна за която с възмущение споделя Атанас Атанасов по НТВ в сутрешния блок се дължи на безотговорното отношение на ръководството на Гранична полиция .Директора е нетолкова заинтересован за реда по ГКПП отколкото за уреждане на имотното си състояние .със земеделски земи .
83
4
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Ако ББ и Каракачанов не бяха провалили сделката с "Грипен" вече можехме да разполагаме с 10 изтребителя на въоръжение.Вместо това разполагаме с макети и чертежи на F-16.
82
9
 
5
 
! Отговори
whistleblower преди 2 години
Най голямата грешка е, че САЩ приеха Сталин за съюзник през всв и може да се окаже съдбоносна грешка ако се стигне до ядрена война.
81
9
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Предлагам прорушките пенсионирани ***, да даряват своите пенсии, за ремонт на Миговете. И без това не са българи, а предатели. Не заслужават и стотинка от нашата държава. Да се молят на джуджето за помощи. Може да им даде по 1000 рубли на месец, ОПС това са десетина лева...
80
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е вярно това нещо. Тогава се ражда доктрината на САЩ "Ако имаш небето, ще имаш и земята" . Доказателство: САЩ хвърлят атомни бомби след Япония срещу всяка държава. И пехотата ти е само консерва. Второ САЩ са удряли железница, кораби, пехота, артилерия, военни заводи. Там е победата. Парализираш цялата Германия.
79
2
 
6
 
! Отговори
До 88 преди 2 години
ВВС са полезни, но има една стара максима, че война се печели с пехота, долу в парахта, всъщност от един момент нататък масовите бобандировки на САЩ над Германия са излишни, Дрезден е изравнен, цели са били жилищни сгради... САЩ никога не са имали война на тяхна територия дори обширен фронт не са водили, много е лесно да изпращаш флот и пари, без никой реално да те заплашва
78
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 91Циркаджия има официални документи за наем - заем .. има официални документи, колко хиляди самолети идват в Англия от Сащ. Какво щеше да яде великата руска армия, ако сащ не бяха потопили над 700 кораба и подводници в Атлантическия океан ,за да отворят доставките до Европа? Или червената армия с заклинания щяха да се бият в морето:)) Смешниккк неук
77
1
 
18
 
! Отговори
бай Пешо преди 2 години
да де, тва на снимката явно иска мнооого да се хареса на сегашните си господари (които ще са и бъдещите му такива)
76
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този мит беше развенчан още при фиаското в Афганистан, но и самото му възникване през ВСВ беше съмнително.
75
4
 
21
 
! Отговори
Дзивко преди 2 години
Гледам го този, и няколко бивши военни министри и замминистри, начело с Тагарев дето е дежурен по телевизия, и изведнъж ми стана защо армията ни е на тва дередже, имаше толкова неадекватни изказвания, че почваш да се чудиш тия какво са работили в МО и изобщо имали ли са досег с армията и някой друг доклад на службите
74
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия нищо не е победила. Победителя от ВСВ се казва САЩ и от тогава управлява света. След Япония е можело да пусне атомни бомб8 и в Берлин и в Москва. Русия няма никакъв ВВС през ВСВ ... такава държава немлжв да спечели война. Циркаджия вземи се образовай.
73
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия победи през WWII с цената на 20 милиона жертви! И сега ли така? Това не е проблем на Путин!
72
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дай боже скоро да имаме народен съд 2. Белене и Газдов ще им се сторят като санаториум на всички управлаващи от 1985 насам заради гранежа и продаването на България.
71
17
 
9
 
! Отговори
Георгиев преди 2 години
Затова трябва да искаме помощ от НАТО. Но с рубладжията Радев няма как да стане.