47% от украинците смятат, че родината им ще надвие Русия

74% пък одобряват преговори между Зеленски и Путин
21 мар 2022 09:18, Нели Христова
139
47% от украинците смятат, че родината им ще надвие Русия
Снимка: БГНЕС

Неотдавнашно проучване в Украйна показва, че вярата в победата над Русия е достигнала най-високото си ниво от началото на войната. Внушително мнозинство от анкетираните вярват, че Украйна ще успее да отблъсне нападението на Русия, а увереността в победата остава преобладаваща във всички региони на страната.

Проучване от 28 февруари показа, че 70% от украинците вярват, че украинските въоръжени сили ще надделеят над руските военни сили.

Ново проучване, проведено от социологическата група "Рейтинг" на 18 март, показва, че 77% от анкетираните смятат, че ситуацията в Украйна се развива в правилна посока. Само 14% не са съгласни с това, а 10% не могат да направят оценка. Мнението за положителен напредък преобладава във всички региони и сред всички възрастови групи.

Половината (47%) от анкетираните се надяват, че Украйна ще успее да спечели войната с Русия през следващите няколко седмици. Една четвърт (23%) смятат, че войната ще продължи няколко месеца.

Само 12% смятат, че войната ще приключи след шест или повече месеца. Почти няма хора, които изобщо да не вярват в победата, а 17% не могат да отговорят на този въпрос.

Около 74% от анкетираните подкрепят преките разговори на Зеленски с Путин за прекратяване на войната, докато една четвърт от анкетираните са против това предложение. В южната и източната част на Украйна поддръжниците на преките преговори са малко повече, но и в другите региони те съставляват мнозинство.

В същото време подписването на временно примирие с Русия, без тя да изтегли войските си от Украйна, се възприема като неприемливо от украинците (89%).

Полша, Литва, Обединеното кралство и Съединените щати са най-приятелски настроените към Украйна държави за анкетираните днес, сочи проучването.

Чешката република, Румъния, Молдова, Словакия, Турция, Франция и Словения също се смятат от украинците за приятелски настроени държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците бягат от бандитите вилнеещи в градовете.
68
7
 
23
 
! Отговори
Защо се чудите преди 2 години
Тези хора така си заработват заплатите. ЦРУ води информационна война срещу Путин заедно с 4.5 милиарда долара за оръжие. Такава е англосаксонската/американската политика. А който иска...начини много да се достигне до истината.
67
11
 
29
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Русия губи войната, батальона Азов не е натикан в миша дупка, а е пред Кремъл. Хайде стига с тези фантасмагории на платените от американците соломон паси и ленчето поптодорова.
66
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия губи войната, но имайки предвид че тя се управлява от бандити и терористи ще приложи тактиката на вземане за заложници на цели градове лишавайки ги от вода, храна и електричество плътно до предизвикване на масова смърт в тези градове за да се пазарят с Украйна на преговорите които ще текат паралелно. Това е основната опасност на която ще бъде подложена Украйна и ако не предприеме контраофанзива в близките 3-4 седмици ще се стигне до една замразена война което е в изгода само на Русия.
65
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин няма да е човекът, който ще подпише мирния договор на тази война. Едва ли ще доживее краят и. Преговори с него са абсолютно безсмислени.
64
4
 
10
 
! Отговори
Каподитуттикапи преди 2 години
Путин трябва да им направи предложение, на което да не могат да устоят.
63
4
 
8
 
! Отговори
До 70 преди 2 години
Ако ще да си говори. Щом има солдати за жертване и пари за война, ако ще и сам да си говори. Те руснаците още малко ще го траят и ще му вземат думата.
62
0
 
19
 
! Отговори
Хаа преди 2 години
Защо бягат тогава?
61
5
 
18
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Зеленски като какъв ще преговаря с Путин, да си говори Путин с Байдън направо. Както в "Кръстника" Солоцо се прави на някакъв, а е обикновен сводник на Таталия.
60
2
 
19
 
! Отговори
Дуле Савич преди 2 години
47% са на мн сериозни гъби, а другите 74% дето подкрепят вечното мрънкало са още по-тежки случаи. Сигурно въпросните процентни извадки са от ония със скъпите джипове дето избегаха чрез подкупи на границата и сега си мислят, че са на почивка.
59
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвсем любезно питам подкрепящите путинизма, какъв живот си представят за тях и децата си, ако Русия победи в тази война?
58
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия показа на света как се правят "военни операции" - руши се всичко и се трепе всичко, да не остане нищо живо... путинофилия, некрофилия.
57
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както навремето Тервел спаси европа от арабските орди, Така днес Зеленски я пази от руските. Падне ли Украйна, край с цивилизацията, а вероятно и с човечеството.
56
22
 
12
 
! Отговори
Klitschko преди 2 години
Руснаците вече няма да могат да се разпореждат в държавите от ОНД и на собствената си територия. Дотам стигнаха от глупост. Фвдерацията ще се разпадне до месеци на съставните си части. Слава УкрайнI, героям слава.
55
2
 
20
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Блаженни са вярващите тяхно е царството небесно
54
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро победа, а после дълга депутинизация и денацификация на Русия.
53
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да намалят дрогата XD
52
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За колхозниците, които четат само заглавията: 47% смята, че ще победят съвсем скоро, а над 80% са сигурни в победата рано или късно. С Путинизма, войната има само еди изход - победа. Всичко друго означава, че още не е свършила.
51
9
 
13
 
! Отговори
аз преди 2 години
47% от украинците са прекалили с пиенето на нафта!
50
1
 
10
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
47 % мислят че ......., не, те просто не мислят адекватно в тази ситуация и ги разбирам !За останалите 53% нищо не се казва, но поне те би следвало да са наясно, че изходът от това безумие няма да е добър.....смърт, разруха, безпътица, порутени мечти, любови и ....време, което можеше да се ползва за всичко това, но....с обратен знак !Кой е виновен...., има такива, вероятно и от двете страни, но какво от това !?Отговорността ....тя ще се поеме от народите на двете "братски" страни !