47% от украинците смятат, че родината им ще надвие Русия

74% пък одобряват преговори между Зеленски и Путин
21 мар 2022 09:18, Нели Христова
139
47% от украинците смятат, че родината им ще надвие Русия
Снимка: БГНЕС

Неотдавнашно проучване в Украйна показва, че вярата в победата над Русия е достигнала най-високото си ниво от началото на войната. Внушително мнозинство от анкетираните вярват, че Украйна ще успее да отблъсне нападението на Русия, а увереността в победата остава преобладаваща във всички региони на страната.

Проучване от 28 февруари показа, че 70% от украинците вярват, че украинските въоръжени сили ще надделеят над руските военни сили.

Ново проучване, проведено от социологическата група "Рейтинг" на 18 март, показва, че 77% от анкетираните смятат, че ситуацията в Украйна се развива в правилна посока. Само 14% не са съгласни с това, а 10% не могат да направят оценка. Мнението за положителен напредък преобладава във всички региони и сред всички възрастови групи.

Половината (47%) от анкетираните се надяват, че Украйна ще успее да спечели войната с Русия през следващите няколко седмици. Една четвърт (23%) смятат, че войната ще продължи няколко месеца.

Само 12% смятат, че войната ще приключи след шест или повече месеца. Почти няма хора, които изобщо да не вярват в победата, а 17% не могат да отговорят на този въпрос.

Около 74% от анкетираните подкрепят преките разговори на Зеленски с Путин за прекратяване на войната, докато една четвърт от анкетираните са против това предложение. В южната и източната част на Украйна поддръжниците на преките преговори са малко повече, но и в другите региони те съставляват мнозинство.

В същото време подписването на временно примирие с Русия, без тя да изтегли войските си от Украйна, се възприема като неприемливо от украинците (89%).

Полша, Литва, Обединеното кралство и Съединените щати са най-приятелски настроените към Украйна държави за анкетираните днес, сочи проучването.

Чешката република, Румъния, Молдова, Словакия, Турция, Франция и Словения също се смятат от украинците за приятелски настроени държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПУТИН ЗАПОЧНА СЪС БЛИЗО 200 000 АРМИЯ СРЕЩУ ХОХЛИТЕ КОИТО БЯХА СЪС 600 000 ОБУЧЕНИ ОТ НАТОВСКИ ИНСТРУКТОРИ,И СЕГА СЕ МОЛИ ЗА ПОМОЩ.СМЯТАЙТЕ ДАЛИ ИМА И 1/3 АРМИЯ ВЕЧЕ.И КАКТО Е ПОЧНАЛО ВСЕКИ ДЕН ДА СЕ ИЗПАРЯВАТ "ГРУПИЧКИ" ПО 100-200 ДУШИ?
88
3
 
13
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Приликите между България-СМакедония и Русия-Украйна са потресаващи ! Представете си ако нападнем Македония как ще ни посрещнат "братята" по същия начин както украинците посрещат братята руснаци ! СМакедония и Украйна са се превърнали в държави-зомбита !
87
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-голямата част от украинците, не одобряват Зеленски, упрекват го в това че не е спрял войната, хора загиват, държавата се руши, а той не е склонен на никакви отстъпки които са наложителни в момента. Това го чувам всекидневно от украински бежанци в Германия. Разбира се не одобряват и Русия, но знаят и какво е положението в Украйна преди войната, бедност и огромна корупция. Може би най-големия проблем сега в Украйна са мародерите и бандите които действат навсякъде.
86
19
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Санкциите ще поставят руската мечка на колене.Русия няма да може да финансира тази война и ще напусне Украйна.СССР се сгромоляса под икономически натиск.Съдбата на Русия ще е същата.
85
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв геноцид бе иддиоти, подкрепяни от Русия терористи искаха да отцепят територии от Украйна какво очаквате да направят Украйнците да ги посрещнат с хляб и сол ли ...
84
7
 
23
 
! Отговори
страшно преди 2 години
Имам колежка- украинка.Идея си нямате каква фашистка е,а е завършила висше и тя и баща и и сина и в МОсква.Синът и снахата и са участвали в Майдана и за нея е гордост.Ненавижда Русия.Пет пари не дава за убитите в Донецк и Луганск и на площада прес 2014
83
11
 
6
 
! Отговори
против войната преди 2 години
47% от украинците смятат, че родината им ще надвие Русия--какво те смятат изобщо не е важно-важното е до къде е решил Путин да стигне, а това се вижда,по унищожените жилищни сгради и както е тръгнало няма да се спре само с това
82
6
 
19
 
! Отговори
-))! преди 2 години
47% от украинците смятат, че родината им ще надвие Русия и ще бъдат силно разочаровани в сметките си! -)))
81
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангеле ти си там и знаеш нали ....
80
7
 
18
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Зеленски им създава фалшива илюзия за победа. Преувеличава десетократно Руските загуби и десетекратно намаля Украинските загуби.Негавата пропаганда блика и от нашите медии и сайтове което ме накара да търся другата гледна точка и разликите са шокиращи !
79
20
 
9
 
! Отговори
rtyt преди 2 години
Расията вече загуби тази война...Следват жестоки санкции и пълна изолация от цивилизования свят.И съдбата на СССР-разруха и после разпад !!!
78
8
 
24
 
! Отговори
факт преди 2 години
В Украйна няма невинни,всички там гледаха изгарянето на хора в Одеса, как маршируват фашисти по улиците, убииства та в Донбас,закриване на телевизии и партии тн. И нищо не направиха да спрат геноцидът.
77
6
 
24
 
! Отговори
Истината преди 2 години
47 % от Украинците смятат че родината им е Русия !!!!
76
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като окъпеш един украинец и изхвърлиш помията остава чист руснак
75
6
 
25
 
! Отговори
ПППП преди 2 години
Представяте ли си как са ги облъчили за 8 години ? Дори не осъзнават, че всеки момент ще започне пълномащабната война и за 5 дни са капитолирали ! Путин не иска цивилни жертви, но ако не му оставят избор и това ще стане!
74
1
 
10
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
146 процента от потребителите на яндекс смятат, че статиите в днесбеге са, за да се създаде погрешна картина на медийното пространство в задунайская
73
2
 
16
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Така е! По всички военни правила от памти века печелищият войната кви.чи по всички направления искайки помощ и се натиска за спешни преговори.. мда, повярвахме..Абе Зеленски ли ви снабдява със стока?!Хахахаха
72
17
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Защо се чудите === Ахахахаха :))) Ами като прочетох какво си написал и веднага разбрах, че си някакъв дядо, дето милее за соца и вярва, че всичко което се говори по съветската телевизия е истината. А Запада лъже :))) Само че аз си спомням от соца, че тези дето носеха западни дрехи от Кореком, имаха касетофони и видео мацките най им връзваха :))) Нямам спомени някоя женка да е връзвала на някой, защото има съветски телевизор :))))
71
1
 
9
 
! Отговори
Ку ку преди 2 години
Не осъществими мечти
70
10
 
3
 
! Отговори
До Петров преди 2 години
Тоя батальон от осем години сте го натикали в миша дупка, и пак от тогава Мариопул аха, аха да падне... А това е град само на няколко километра от границите с Русия и не са мръднали и сантиметър от него от осем години.