Зеленски към лидерите на ЕС: Не спонсорирайте военните оръжия на Русия

Днес външните министри ще обсъждат нови санкции
21 мар 2022 14:30, Нели Христова
172
Зеленски към лидерите на ЕС: Не спонсорирайте военните оръжия на Русия
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова европейските лидери да преустановят всякаква търговия с Русия в рамките на усилията да окажат натиск върху Москва да прекрати продължаващото близо месец военно нападение срещу страната му.

"Моля, не спонсорирайте военните оръжия на тази страна, на Русия. Никакви евро за окупаторите. Затворете всичките си пристанища за тях. Не изнасяйте стоките си за тях. Откажете се енергийните им ресурси. Настоявайте Русия да напусне Украйна", заяви Зеленски във видеообръщение.

Призивът му идва в момент, когато няколко държави от ЕС, включително балтийските държави, призоваха за ембарго върху вноса на руски нефт и газ. Германия се противопостави на пълното спиране на руския внос на енергия.

Външните министри на ЕС се срещат днес, за да обсъдят Украйна и евентуално затягане на санкциите.

По-рано днес Кремъл се изказа срещу европейско петролно ембарго, като заяви, че този ход може да "засегне всички".

"Подобно ембарго би имало много сериозни последици за световния енергиен пазар. То ще има много сериозно негативно въздействие върху енергийния баланс на Европа", заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Този месец Съединените щати обявиха забрана за внос на руски нефт и газ, а Великобритания заяви, че ще прекрати вноса на руски нефт до края на тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
10
 
! Отговори
Съветите на баба преди 2 години
напролет зелето се вксва и трябва да се изхвърли - иначе вони и ти вмирисва чак душата.
125
0
 
1
 
! Отговори
Бебо преди 2 години
До Педиатър Ми те бебетата като направят двете бели които описваш (при тях са си естествени и оправдани), първо започват да гукат, после започва да сърби, после да щипе, след което настава естествената олелия. Ама при възрастен белята е голяма и не е естествена, особено като страдат и гинат много невинни хора ... А те и двете големи империи, хич не ги бива за детегледачки - не обичат да сменят памперси и са готови да изсипват съдържанието на памперса в съседни дворове .. какво като ще мирише
124
0
 
10
 
! Отговори
Колю преди 2 години
Спи да командваш всички, бе, подлизурко. Като си си дал *** на сина на Бай Данчо ще тършиш. Мишок.
123
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КубратКобрата не се слави с мозък, два пъти се срешна със сериозни противници, два пъти го помляха от бой :))) Иначе Зеленски ако продължава така да реве, скоро ще писне и на русофобите :)) Въобще не са смели украинците, просто Раша използва едва 10% от арсенала си, както и в армия :)) Некои заблудени челяци ако си мислят за партизанска война......там до Урал нема планини калви партизани :)))
122
2
 
18
 
! Отговори
Комик стана за смях! преди 2 години
Ех зеле, зеле, да си беше продължил с комедийните роли - там поне заради тях не измираха невинни, мирни граждани.. То е ясно,че си американски пъпет, но дори и тях рсно или късно ги достига съвестта! Дано получиш заслуженото за това, че вкара братята си във братоубийствена война, в която няма печеливши, продаде ги за милиардите, отускани от САЩ!!!! И продължават да ти ги отпускат и да изтичат пак към тях,само че в лични сметки..И за лабораториите ли ти е виновен Путин?!? Много жалко същество!!!!
121
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голем пробив на руската армия при горловка изминалата нощ са прегазили осем километра в дълбочина бетонни укрепления казват че ада се отприщил почват да удрят само нощем когато са се прибрали плъшоците
120
0
 
7
 
! Отговори
Педиатър преди 2 години
Децата като са малки, се**т,и като усетя че мирише и вече не е комфортно,започват да реват така че целия блок да ги чуе. Тоя откак се пръкна все е у ляйna вече години, и смятай колко трябва да се умирисЪл и какъв рев е, че да грачи толку много че да го чуе цял свят. Ама те са виновни приемното му семейство, защото вместо биберон са му дали дълга силиконова играчка с вени, и той като смукa смукa и видя че нищо не пуска тая играчка,нададе вой от изНЪsилването
119
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради мързеливите украинци, които решиха да се подиграят с руснаците, цяла Европа ще духаме супата. Цените скачат всеки ден :(
118
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега се вижда ясно макар че е факт от години. Това е фашистко говорене и още няколко европейски страни са се фашизирали. Те говорят за руския народ на когото дължат толкова много с презрение и имам чувството че искат да загине и просто да го нямаИскат да му заграбят богатството и да лочат безплатно газ и нефт. Пари вече откраднали много .
117
1
 
12
 
! Отговори
Кубрат преди 2 години
Какво ли щеше да става в България ако си бяхме избрали Славчо дългата чалга за премиер, вместо чаровния канадски Джон Траволта. Виж как там са си избрали комик за президент и боксьор за кмет и колко са смели и обичат родината си. А ние не посмяхме .... ?!?
116
1
 
18
 
! Отговори
Да преди 2 години
В Украйна е ликвидиран наемник снайперист от Канада известен с множество убийства по света.
115
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеления кажи поне едно благодаря на народите дето ти приемат хората бе, поне така от кумова срама. Или ние сме длъжни, че вие не си знаете устните и какво правите? Що тръгнахте да делите Крим? Нали имаше автономия? Що ги стреляхте тея в Донбас като знаеш, че ги хапе главата? Що са дър.. ш на Путин като знаеш, че може да дойде и да ти препик. е жалката Славна страна пропита от корупция? Що правиш така?
114
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен/116"но определено ще им се отрази това отчуждение :)" - така е... но за момента отчуждаването на ЕС от света май е по-стремглаво.
113
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз лично бих спонсорирал руските мирни оръжия... може, нали?!
112
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе уж укритие бият руснаците а пък в същото време все за помощ реват.Тика нещо не пасва в картинката.Като кореспондента на Нова Ники Знойнов беше в Одеса после в Киев и после....хм ми после се прибра у Софето като при всичките му репортажи беше всичко наред.
111
3
 
14
 
! Отговори
Бум преди 2 години
Още малко ще го гледаме скоро наци Украйна ще падне.
110
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците бавно и постепенно ще превземат Украйна, не си дават зор, едва 150к армия са пратили а можеше да пратят милиони :)) Големия им проблем е в изолацията от останалия свят, не че не могат да карат на пелмени и боряшник, но определено ще им се отрази това отчуждение :)
109
2
 
20
 
! Отговори
От преди 2 години
Тоя писва вече. Защо като е толкоз ербап сам не резне кранчето. Газопроводът минава през неговата държава. Предполагам обаче, че го е страх просто, та подстрекава другите. Бързо се учи от учителите си от САЩ. Освен това съм сигурен, че си взима парите за транзитното преминаване на петрол.. Ж.А.лък по.д.мазвач.
108
1
 
19
 
! Отговори
Фашизма няма да мине преди 2 години
Всекидневният медиен тероризъм за и от Украйна вече има обратен ефект,хората започнаха да търсят истината и не гледат новини и телевизия.
107
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да говори с ЕС трябва да седне на масата с преговорите да стане рекламно лице на The North Face, щото бая време го чака в Сибир поне да направи няколко гривни...