Зеленски към лидерите на ЕС: Не спонсорирайте военните оръжия на Русия

Днес външните министри ще обсъждат нови санкции
21 мар 2022 14:30, Нели Христова
172
Зеленски към лидерите на ЕС: Не спонсорирайте военните оръжия на Русия
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова европейските лидери да преустановят всякаква търговия с Русия в рамките на усилията да окажат натиск върху Москва да прекрати продължаващото близо месец военно нападение срещу страната му.

"Моля, не спонсорирайте военните оръжия на тази страна, на Русия. Никакви евро за окупаторите. Затворете всичките си пристанища за тях. Не изнасяйте стоките си за тях. Откажете се енергийните им ресурси. Настоявайте Русия да напусне Украйна", заяви Зеленски във видеообръщение.

Призивът му идва в момент, когато няколко държави от ЕС, включително балтийските държави, призоваха за ембарго върху вноса на руски нефт и газ. Германия се противопостави на пълното спиране на руския внос на енергия.

Външните министри на ЕС се срещат днес, за да обсъдят Украйна и евентуално затягане на санкциите.

По-рано днес Кремъл се изказа срещу европейско петролно ембарго, като заяви, че този ход може да "засегне всички".

"Подобно ембарго би имало много сериозни последици за световния енергиен пазар. То ще има много сериозно негативно въздействие върху енергийния баланс на Европа", заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Този месец Съединените щати обявиха забрана за внос на руски нефт и газ, а Великобритания заяви, че ще прекрати вноса на руски нефт до края на тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
18
 
! Отговори
777 преди 2 години
Бреййййй,тоя започна да командори наляво и надясно .......Я се озапти.....
105
2
 
18
 
! Отговори
Зеленски, пич. преди 2 години
Целият свят да тръгне да ви помага, няма да ви спаси. Изкара руснаците с думите ви, че няма да имат работа, сигурност и права на територията на Украйна. Не стига това ами взехте и да ги ликвидирате. С парцалите ще ви изядът и ако не си разбрал няма значение, че си си у вас. Още малко ако продължаваш и снимките от Сирия ще са като картички в сравнение със Славната ти Украина. Руснаците ви почнаха вече и заводите, не ти ли е ясно, че нищо няма да ви оставят. Продължавай скоро направо ще ви занулят
104
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нямам кола, но ще отида да си купя 2 туби руски бензин за да ги финансирам
103
3
 
16
 
! Отговори
Размисли преди 2 години
Гадно е, че има война и хората губят домовете си, но трябва да сме малко егоисти и да помислим за собственото си положение. В една такава ситуация трябва да извлечем максималното. Да запазим неутралитет, да не налагаме санкции на Русия и да продължаваме търговията с петрол и т.н. Страната ни е ударена от невиждана инфлация и всичко това от ненормалните цени на горивата. Достатъчно е, че страната ни приема бежанци и им осигурява отлични условия като харчи от бюджета
102
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само укритие се въоръжават руснаците им е забранено за да можем да ги бием.Що за простотия.Много е мек Путин със вас ако беше Жериновски до сега Украйна нямаше да я има на картата.
101
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като се замисля хубаво, отдавна се говореше, че САЩ ще накарат украинците да се бият с Раша, тоест те ще излязат с чисти ръце :)) Все пак като се има предвид, че Русия е пратила едва 150к армия, едва ли са хвърлили целия си боен арсенал, даже едва пипат :))) Ако искаха да ги превземат за дни, щяха да пратят 2 милиона солджъри и щеше да прилкючи всичко :))
100
1
 
22
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Абе спрете да показвате тоя еврейн... Заради него държавата му е в това положение. При тия цени на храните, тока и газта мислите ли, че ни е до Украйна ?
99
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Паметникът може да бъде съвършен слънчев часовник. Даже когато вече го няма, е ясно чий час е ударил
98
13
 
3
 
! Отговори
Sikander преди 2 години
Другари,аз предлагам да напутим Путин за да хване правилният път за дома.
97
1
 
18
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Зеленски да не дава съвети! Да подаде оставка и да се свършва с тази война. Ясно е, че докато Украйна не бъде превзета от Путин и Зеленски не подаде оставка - войната няма да свърши. Не съм русофил, но България е доста зависима от Русия страна, така, че по-добре да приключва всичко.
96
1
 
14
 
! Отговори
Дк преди 2 години
Пич, знам че не е готино и демократично, но също така не е готино ти да имаш пълни офшорки с милиони -pandora papers- а ние с празни ръце. А сега и да гладувам за теб.
95
1
 
15
 
! Отговори
Б@си преди 2 години
И още нещо. Коя друга цивилизована държава не е доставила оръжие на Украйна и не е наложила никакви санкции на Русия? Това е Изрел. Учете се от евреите - те знаят какво правят.
94
0
 
14
 
! Отговори
сина преди 2 години
доживяхме зеления да извива ръцете на европа, и еуропата му ходи по ***, паси пародията, !
93
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Sikander 95 : Че какво лошо има в това да прекръстиш и изгониш 500 хиляди турци? Грешката му е че не изгони всички. Или че не ги набиваше на кол както те са правили като са потурчвали българите. Гледай "Време разделно"!
92
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест иска Запада да спре всичко може би да отидат на Украинската трудова борса да плаща на бизнеса за пропуснати ползи.Зеленски не всеки е на издръжка от Вашингтон като теб да си играеш на война с големия брат и за всичко после обикновения украинец и руснак да плащат с живота си
91
0
 
18
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
В чешките медии пише, че украинската мафия се възползва от украинските бежанци в Чехия. Украинските мафиоти предлагат работа на черно на бежанците. В замяна бежанците плащат половината от заработените пари на украинските мафиоти. Полицията вече разследва два такива случая, но са много повече. Чешките журналисти пишат, че украинските бежанци се страхуват да споделят, тъй като в Украйна е дълбоко вкоренена корупцията и украинците са свикнали да работят за мафиоти. То и в България е така.
90
1
 
19
 
! Отговори
Б@си преди 2 години
Ами могат да си го позволят. Америка с връзките и в ОАЕ и НИГЕРИЯ може да си го позволи. Освен това добива и собствен петрол. С КАТАР пък са в договорка за газ. Те нямат проблем. Мъгливия Албион предполагам е получил рамо иззад океана. Но Европа? Европа отива на ритуално самоубийство. Двуцифрена инфлация и масова енергийна бедност. Да прекопува американския /КАТАРСКИ/ газ с надценка. В Европа ще падат правителства другата зима. А тоя иска още и още. Седни на масата за преговори, бе!
89
9
 
2
 
! Отговори
Sikander преди 2 години
Западе!Къде гледаш.Не разбра ли?Видиш ли диктатор,резни му топките навреме.Изпуснахте ли навремето Хитлер.Угроби 50 милиона.Изпуснахте ли бай Тошо.Прекръсти и изгони 500 хиляди турци .Избягаха ли 800 хиляди народ от Косово от Милошевич.Майка му жална на Джуджи дето изгони 3 милиона.Нали така другари? Ритник в топките на мръсника.Ако сте познали кой е той,пишете.С другарски поздрав,sikander.
88
2
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
На мой познат брат му от САЩ му изпратил клип, в който се твърди, че тази нощ Владимир Кличко е бил убит от граната, паднала в краката му. Но дали е достоверно?
87
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отчаяно звучи. Вече се чуди какви изтрещели призиви и заплахи да отправя, и репертоара му се изчерпа. Малко му остава докато го пипнат и войната приключва.