Зеленски: Като ни унищожава, Путин унищожава себе си

Предложението му за референдум може да обрече преговорите
22 мар 2022 09:20, Александър Попов
273
Зеленски: Като ни унищожава, Путин унищожава себе си
Снимка: GettyImages

Президентът на Украйна Владимир Зеленски поднови късно снощи предложението си за преки мирни преговори с руския държавен глава Владимир Путин, като заяви, че статутът на спорните територии може да бъде обсъден и евентуално да се проведе референдум.

Той не скри, че статутът на спорните територии - окупирания от Русия Крим и подкрепяните от Русия области в Донбас, може да бъде обсъден.

"Готов съм да повдигна тези въпроси на първата среща с президента на Русия. Няма да има призиви или исторически речи. Ще обсъдя с него всички въпроси с големи подробности", заяви Зеленски.

Русия обяви Крим за част от Русия и призна независимостта на самопровъзгласилите се Донецка народна република и Луганска народна република в Източна Украйна.

Още по темата
След разпадането на Съветския съюз и трите области са част от Украйна и са в центъра на продължаваща вече десетилетие криза, която на 24 февруари прерасна в инвазия и пълномащабна война.

"Ако имам тази възможност и Русия има желание, бихме обсъдили всички въпроси", каза той пред украински журналисти в интервю, публикувано от "Суспилне".

"Дали ще решим всички тях? Не. Но има шанс, че отчасти бихме могли - поне да спрем войната", добави той.

Въпреки че Зеленски даде знак, че е готов да разговаря за статута на трите области, той многократно е настоявал, че и трите са част от Украйна и че страната му няма да се предаде.

Украинският президент предупреди също, че всяко мирно споразумение, включващо "исторически" промени, ще бъде подложено на национален референдум.

Соня Микак, експерт по Украйна в Австралийския национален университет, заяви, че обещанието за общонародно допитване вероятно обрича на неуспех всяко предложение на Киев за отстъпване на територия.

Огромното мнозинство - около 80% от украинците, заявяват, че не искат да се откажат от тези територии", каза Микак, цитирайки две скорошни проучвания на общественото мнение.

"Мисля, че това ще бъде отхвърлено от населението, наистина. Много голям брой украинци казват "не трябва да спираме да се бием. Украинците виждат, че са подложени на екзистенциална заплаха. Не става въпрос само за загубата на територия, а за това, че ще трябва да живеят като руснаци, ще има силна русификация, ще има автократичен контрол", добави тя.

Месец на разговори между украински и руски официални лица досега не са успели да спрат или дори да забавят войната, която принуди 3,5 милиона украинци да напуснат страната.

"Невъзможно е да не се стигне до решение. Като ни унищожава, той определено унищожава себе си", каза Зеленски за Путин.

"Не искам да влезем в историята като герои и като нация, която не съществува... А ако унищожи себе си, няма да му остане никакъв героизъм".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
4
 
22
 
! Отговори
sd преди 2 години
Зеленски, спри се, бе. Няма ли да ти уври главата най-накрая.
136
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГНЕВЕННацистите бяха убили масово и казаци, показаха и масовия им гроб, а татарите треперят от страх от тях, бяха убити и българи, някои във войната, други от глад, масово населението в Украйна гладуваха, през управлението на Потрошенко и Зеленски, има доста загинали и от глад!
135
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясновидецът двдо Влайчо (100% точност , направете справка от изнесени сведения за него) предрича, че Русия няма да е в Европа. Също, че Русия ще продължава да пазпространява по света червената идея.... САЩ едва ще се спасят, Великобритания ще се смали .... Като четох това преди година, не ми беше ясно какво е. Ето, сбъдва се. Русия излезе съзнателно от хватката на това, което САГА наричаме Европа. Защото по оригинал Европа е друго.
134
4
 
9
 
! Отговори
До воевода преди 2 години
Ли луТт ли си бе картоф? Русия загубила войната. Поплювкоо малки. Единствената причина да не е сравнена Украйна на кота нула е, че е братски народ и че тази държава му трябва. Докато в Русия има 2 млн рееовни войници и около 40 млн на стенд бай, война не загубена
133
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАбе "умник", те украинците са руснаци по произход и винаги са били такива, украинците те са руснаци по произход, които бяха откъснати с измама от Русия, преди около 30 години, тогава започнаха да учат и измисления "украински език", това е изкуствено създаден език, натуралния език на украинците е руски език!
132
17
 
7
 
! Отговори
воевода преди 2 години
Истеричното пищене на *** е музика за ушите ми. Историята учи, че когато губиш войната панически засилваш пропагандата. Истерията и обидите показват явна немощ и безсилие, а също и че, вече войната наближава към логичния си финал - разгрома на руския агресор и освобождение на цяла Украйна! Малко остана!
131
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Внимавайте. Утре когато войната свърши и Путин си отиде , кой ще ви бъде опората? Колкото кагебейчето затъва в тресавището, толкова е по голям шансът Русия да се качи на пътя на цивилизационното развитие
130
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски, чакаме да се махнеш, нацистки плъхо, че да миряса Европа от теб и нацистите и да спре насаждането на омраза, нацизъм, русофобия, хомофобия, убийства! ----- Само за това, че убивахте българи във вашата укро-нациска война или от глад, трябва да получиш смъртна присъда!
129
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сатаната е в Бурисма.Искат да ни продават украински газ.Затова рискуват живота на цяла Украйна.
128
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не трябва да харчим милиарди долари от американските данъци за военна помощ, която потенциално може да отиде за нацистки групировки, които измъчват невинни хора, особено жени и деца, написа в Туитър Грийн.
127
1
 
17
 
! Отговори
Скръц преди 2 години
САЩ 90та, в името на мира обещават на Русия, НАТО да не се разширява към тях. НАТО 2022г е на всички граници към ЕС с Русия. САЩ с финансови стимули подканиха Украйна да се присъедини. Предупредиха ги 100 пъти руснаците да не го правят. Е приеха тази стъпка. САЩ пуска пропаганда за ядрени бомби в Украйна и огромни бази на НАТО. Русия влиза в Украйна и НАТО си слага Украинското знаме до снимките в туитър и ФБ. Хвала на хамериканофилите. Дано не почнат и бг снимки да слагат, че това ще е подкрепат
126
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Членът на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн заяви, aмериканската помощ за Украйна могат да я получат нацистите. На страницата си в Twitter тя написа, че украинският президент Владимир Зеленски използва военните, за да измъчва собствения си народ и призова Вашингтон да поиска от Зеленски да спре това. Освен това тя написа, че нацистки групировки се занимават с изтезания, а пакетът помощ на САЩ само ще допринесе за това.
125
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бълагрските Путинисти убиват или са за убийствата извършени въру деца в Украина,като.подкрепят или разпространяват пропагандата на Путин в България.Само за поради това ДАНС трябва да действа.Не мога да разбера що за хора сте Вие ,които подържате Пуитин,човека който убива деца в Украина.
124
3
 
17
 
! Отговори
Евроукранизация... преди 2 години
Кирилл Федоров автора на популярния рускоезичен ютуб-канал по военна тематика е арестван в Рига/Латвия. Европейските власти искат да му лепнат обвинение в държавна измяна заради пророруския оттенък на материалите му.И ДОТАМ със свовобаодата на словово и със фалшивовто подържане на разлличията. Добре дошли във украинизацията на Европа и тоталитаризма! Канала се казава "История Оружия" - преценете сами каолко е паднала Европа!
123
21
 
1
 
! Отговори
азъ преди 2 години
Историята ще запомни урока как клоуна се превърна в лидер и национален герой за народа си и как доста лидери се превърнаха в клоуни. Героичният украински народ спечели съчувствието на цял свят. Цял свят се стреми по всички възможни и допустими мирни начини да помага на украинския народ. Защото правото е на странана на мирна и свободолюбива Украина. На другата страна е Мрака, Злото, войната, убийствата. И всеки, който застане на страната на Мрака и Рогатия разкъсва връзката си с Бог и Светлината.
122
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДАНС за всички Путинисти и затвор.Само така ще имаме свободна и независим България.
121
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Османците ряпа да ядат пред руснаците. Те не успяха, не че са и искали, да ни потурчат, но руснаците ще превърнат украинците в руснаци във 21в.
120
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 133... Сигурно манолова..
119
0
 
1
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Про 100все повече ми прилича на Зеленко!
118
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха на някои акълът им е дъшъл със закъснение