Киев отрече отравяне: Сега всички са жадни за новини и сензации

Увериха, че всички членове на украинската делегация са добре
Обновена: 29 мар 2022 09:11 | 29 мар 2022 08:56, Елка Василева
69
Киев отрече отравяне: Сега всички са жадни за новини и сензации
Дмитро Кулеба. Снимка: архив, БГНЕС

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви в интервю по националната телевизия, че сега всички са жадни за новини и сензации, но въпреки това язвително посъветва всички, които ще участват в преговори с Русия „да не ядат и пият нищо и за предпочитане да не докосва никакви повърхности“, предаде Ройтерс.

Още по темата
Думите му са по повод твърденията, че в началото на месеца руският олигарх Роман Абрамович и представители на украинския екип за преговори са проявили симптоми на отравяне.

Членове на украинската делегация на преговорите с Русия за спиране на войната в Украйна отрекоха медийните съобщения, че са станали жертва на отравяне, предаде ДПА.

Всички членове на делегацията се чувстват добре, каза украинският преговарящ Михайло Подоляк, цитиран от украински медии. „В момента в информационната сфера има много спекулации, най-различни конспиративни теории“, заяви той.

Американският вестник „Уолстрийт джърнъл“ вчера писа, цитирайки и изводи на разследващия сайт Белигкет, че украински преговарящи, включително руският олигарх Роман Абрамович, получили в началото на този месец, вечерта на 4 март, признаци на отравяне. Това било дело на хардлайнери в Москва, които искали да провалят разговорите.  Това бе съобщено, преди днес в Истанбул да бъдат подновени мирните преговори между Русия и Украйна, припомня БТА.

Един от членовете на украинската делегация Рустем Умеров, посочен от „Уолстрийт джърнъл“ като един от тровените, написа във Фейсбук, че е добре и призова да не се вярва на „жълтите новини“. Води се информационна война, посочи още той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-модерното бойно отровно вещество на Путин. Казва се "Тъпичок". Произвежда се в лабораторията на Пригожин. Инжектира се вътрешно тролно. До момента е показало отлични резултати, но само по една обособена специфична контролна група задунайско губернийско ***. Същото е тъпо, упорито и червено. До момента няма успях при прилагането му върху хора, но опитите продължават.
44
3
 
6
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Украинците като Кулеба са мозъчно отровени ,така че отравянето е налично!
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другите двама със сигурност са били засегнати,но сега отричат,за да не се разкрие тайното оръжие на украинците.По спечения мозък на Джо Байдън и Борис Джонсън,които се държат неадекватно се вижда какво е.Украинците сега се опитват да потулят нещата и да обвинят друг.За какво му е на Путин да наврежда на Абрамович?Путин има изгода Абрамович да е жив,а украинците имат нужда от богати с опечен мозък,които да контролират лесно.
42
5
 
8
 
! Отговори
ген.Масаев преди 2 години
Хора, не можахте ли да разберете че с вас никой няма да преговаря сериозно и всичко товае една заигравка, за издигането имиджа на президента Путин.Вашата измислена от болшевиките след края на ВОСР държава вече няма да съществува на картата на Европа. А за вас единствения изход в момента е , да си съберете откраднатите от украинския народ милиони в куфарите си и да . . .отлетите на Запад !
41
2
 
3
 
! Отговори
АмериканТците са преди 2 години
Чрез облъчване с бактерии на Кока Кола отровиха Хуго Чавес, който беше пpocтak по призвание и не му се живееше продължително.
40
3
 
14
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Класическа еврейска параноя.От украински тип.
39
1
 
7
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Само да проверя хохъл дали е цензурираната дума.
38
4
 
17
 
! Отговори
АНДРЕШКО преди 2 години
Чакайте малко, бе! Днес няма отравяне, но утре ЦРУ и МИ6 ще ви изтровят, като гризачи, защото губите войната и ще го лепнат на Путин... то е ясно!
37
0
 
7
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Докъде се докарахме - да ни е страх от скелетите в гардероба. В лабораториите пипате ли като влизате?
36
13
 
3
 
! Отговори
Значи преди 2 години
само да попитам боли ли , боли ли русоробскиорки,ха ха ха само питам? мечката никога няма стане приятел на Лъвът
35
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Сигурно е информационна война клипа заснет от украинци как националистите издевателстват и разстрелват руски военнопленници, дори и немските медии го публикуваха, но тек е тихоооо......
34
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Киев! Там са поразени преговарящите! Там, на площада, убиха един от първите преговарящи.А сега може и биологично оръжие да е използвано - имат си много и разнообразни култивирани опасни болести. Всичко могат безморалниците. Въпросът е отново същият - кой има полза от провокацията. Търсят повод да направят голямата война. Абсурдно е! Гледаме смъртта в очите и не вярваме, че е възможно, да взривят Земята.Трябва да направим нещо, за да ги спрем!
33
1
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
С моите скромни възможности на екстрасенс виждам лъч,който се насочва към главата на Абрамович и му се втълпява:"Дай си всички пари в Украйна,накарай всички да подпишат в полза на Украйна и после се самоубий!"
32
2
 
9
 
! Отговори
Считаме че... преди 2 години
имаме основание да смятаме, че информацията, с която разполагаме е от достоверен и 110% надежден източник - хора, които никой не може да види и чуе освен нас, които са пожелали анонимност с цел тяхната сигурност - та, както вече споменахме, нашата оценка на ситуацията, е че нашето твърдение е вярно. /западни медии и политици/
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен не е отрова.Микровълново лъчение е.Говореше се,че едно време по време на ВСВ измислили оръжие,което като се насочи към главата на човек му се въздейства и става марионетка.Ако украинците разполагат с нещо подобно много лошо.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Три дни имат да се надлъгват и да спират вече, че станаха смешни.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдаа другата седмица ЦРУнще си покаже и фактурите за отровата. Вепе знаем, нищо необичайно.
28
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И както винаги, отново американските медии са източникът на фалшивите новини.
27
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе нали нашите готивни медии писаха, че Абрамович и компания били оторовени! Сега защо го отричат?! Няма ли да се извинят за фейка?!
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Номер 26 е много дразнещ.Не съм русофил,но ме дразнят подобни изказвания.