Украинската армия си върна контрола върху важна магистрала

Пътят свързва Харков и Чернигов
30 мар 2022 22:09, Красимир Ангелов
148
Украинската армия си върна контрола върху важна магистрала
Снимка: БГНЕС

Украинската армия си върна контрола върху стратегическа магистрала, която свързва градовете Харков и Чернигов в Източна Украйна, съобщиха журналисти от Франс прес.

"Пътят беше под обстрела на руски сили, които убиха цивилни там. Изтласкахме ги на десетина километра по на север", заяви пред АФП командир от 92-ра бригада на украинската армия.

Стратегическата магистрала, отвоювана днес, свързва Харков, вторият по големина град в Украйна, и Чернигов – град с 30 000 жители, разположен на 50 километра в югозападна посока.

Двата града са тежко обстрелвани от руската армия вече повече от месец, без обаче да паднат в ръцете на силите на Москва.

Тази сутрин ситуацията там беше спокойна, свидетелстват журналисти от АФП.

Навсякъде са пръснати руски трупове, казва пред АФП офицер от украинското разузнаване. Битките бяха много тежки, понякога на 10 метра отстояние. Това продължи 3 дни, добави той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
122 а ти май си от тия 12 годишните дето от всичко разбират и искат да крият на баба си личната карта. Я се виж колко жалък.
95
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До (-_-) "Байдъуей ние си имаме една микро-украинка точно до нас на югозапад.." Много интересно. Тази "микроукраинка" я създадоха руснаците. Интересно как мненитео ти за тях не е повлияно от това, въпреки, че нас това ни засяга много повече като народ. Хмммм.
94
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокопиевите, нещо не сте наред. Кога ще признаете че отричахте за донбас? Кога? Дойде голямата лоша Русия и ви ступа и джихадистите и нацитата. И пак старата песен - ние сме жертви на нещо си незнам кой век. А нямате даже години да сте били в казарма. Джендари смешни!
93
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 120.... О, ясно, ти си съвсем загубен. И от отношението ти към Македония се разбира.
92
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До (-_-) "Да, оправдавам всичко." Всички русофили оправдават всичко, което им нареди Кремъл, това не е изненада. Даже първо оправдават, а после търсят оправданията. Даже не е и тайна, че сте наясно със зверствата.
91
5
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Да, оправдавам всичко. Украйна имаше своя шанс, но се посpaха пословично. Системно тероризираха собственото си население, допуснаха САЩ да експериментира със населението и да разработват разни гадости в секретни био-лаборатории. Налагаха омраза и съчинени истории - виж им учебниците на какво учат децата укрите. Байдъуей ние си имаме една микро-украинка точно до нас на югозапад.. Пак бивша република на нещо по-голямо..
90
6
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До 103. Кои сме ние ли? Нормалните хора по света. За разлика от зомбираните путински олигоффрени като теб. Май много се издразни, защото съм написал истини, нали *** сибирски?
89
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 90 "КУРСКАТА ДЪГАААА, Т-90 ..80 км/ч!" Само по реакциите ти знам, че си голобрадо пионерче, което се надъхва от по-големите батковци русофили, които му разказват за "великата" съвеЦка техника. Ще трябва да те разочаровам. Т-34 не могат да газят по един метър кал, защото потъват до "радиаторите" и ще се "удавят". А това колко може да скочи един танк на твърда повърхност няма никакво значение за това какво се случва когато нагази в кал. Впрочем, максималната скорост на Т-90 е 70 км/ч
88
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кото и да пишете. Истината е само 1. На 24 февруари 2022г русия нападна и влезе в чужда държава Украйна. Това е факта. Както и на 9 септември 1944г влезе и нападна България. И отново и отново и отново.
87
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 109.... Имаш само изострено чувство за тьпота. Справедлив бил той... Като си справедлив, оправдаваш ли разрушенията, и 4 млн бежанци. Какво точно решава всичко това, какви справедливи цели постигнаха руснаците?
86
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До колегата прав си сащ да се научат да уважават хората и да не хитруват. Да кажат от къде се взе вируса К19. Сащ ме съмняват с тея филантропи. Писнаха ни
85
2
 
4
 
! Отговори
преди 2 години
До 94. Май на теб така ти изглеждат нещата, ама ти си никой, оххлюв невзрачен. Нито Индия, а още по-малко Китай ще се превърнат с ***. Ограмоти се малко повечко за взаимоотношенията им, за да разбереш колко си далече от истината. Орел, рак и щука са - и като политики, и като религии и като интереси.
84
12
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
СЛАВА НА УКРАЙНА. Духайте супата комунисти смотани. Украйна ще победи.
83
5
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
До Анонимен 91.....Нас,верните васали на запада,ни управлява американския губернатор,обитаващ бункера на ул.Козяк.
82
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко да е нещастна Украина с тия мазни джипове по морето. Като е нещастна що не си наляга парцалите ами сама се набута между шамарите . Горделивци са факт
81
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не е забранявал руския в Украйна. Само го премахнаха като официален.
80
2
 
7
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Добре де, айде да видим какво ще стане.. Щото САЩ не е цял свят, а в момента се случва обединение срещу тях. Ще трябва да се научат да уважават другите, а не да налагат тяхната политика навсякъде и да грабят като обезумели. На мен лично ми е все тая, просто имам изострено чувство за справедливост..
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
101 ти първо обясни на всичките ви "вие" от троловръза на прокопиев защо англичаните си сложиха парите в азиатската банка за развитие въпреки истеричните крясъци на сащ да не го правят. Ей ти и други държави. Сега въз от тука и отивай да четеш.
78
5
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Украйна дори да беше легнала на Путин, щеше да бъде само колония на Москва и да служи за плацдарм към Европа, за каквото винаги са я ползвали руските царе. Всичките руски войни са едно безкрайно маневриране из украинските степи, от което на украинците им се е бава майката. Сега им писна и казаха НЕ. От всяка гледна точка за тях е по-добре да воюват с Просията, отколкото Просията да воюва с НАТО на украинска територия.
77
2
 
3
 
! Отговори
Рубашка преди 2 години
До 90. Ха-ха, да бе, знаем, той Т-90 има и крила и може дори да лети като Миг-91. Хи-хи-хи.