Украинската армия си върна контрола върху важна магистрала

Пътят свързва Харков и Чернигов
30 мар 2022 22:09, Красимир Ангелов
148
Украинската армия си върна контрола върху важна магистрала
Снимка: БГНЕС

Украинската армия си върна контрола върху стратегическа магистрала, която свързва градовете Харков и Чернигов в Източна Украйна, съобщиха журналисти от Франс прес.

"Пътят беше под обстрела на руски сили, които убиха цивилни там. Изтласкахме ги на десетина километра по на север", заяви пред АФП командир от 92-ра бригада на украинската армия.

Стратегическата магистрала, отвоювана днес, свързва Харков, вторият по големина град в Украйна, и Чернигов – град с 30 000 жители, разположен на 50 километра в югозападна посока.

Двата града са тежко обстрелвани от руската армия вече повече от месец, без обаче да паднат в ръцете на силите на Москва.

Тази сутрин ситуацията там беше спокойна, свидетелстват журналисти от АФП.

Навсякъде са пръснати руски трупове, казва пред АФП офицер от украинското разузнаване. Битките бяха много тежки, понякога на 10 метра отстояние. Това продължи 3 дни, добави той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реалист нещо не е добре с нервите. Взел се е на сериозно.
75
4
 
4
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
До 89. Уф, САЩ та САЩ. Ами като са му виновни американците на *** що не нападна тях, ами си го изкарва на нещастната Украйна?
74
2
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
За 5 дни можеш да тероризираш градовете на врага с бомбени килими,както западните агресори са тероризирали София.Има малка разлика в това да се опитваш да избиваш войската на врага,и в това да избиваш всички наред,ама от къде акъл да го разберат някои индивиди.
73
3
 
3
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До (-_-) --- Как да ти повярваме, когато знаем от две петилетки докъде я докараха цитираните от тебе държави, обединени в БРИКС - до кривата круша, нъл тъй. ;)
72
6
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До 79. А бе ние знаем, че ти гледаш само руски канали. Само че кремълската пропаганда не ти се получава, защото ние сме добре информирани и знаем какво представлява империята на злото. И в Чечения ли имаше нацисти? Или в Грузия? А може би в Сирия? Тъппанар.
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
93 къв роден език ве, стига с тия наци фантазии. Крайна до 2014 беше в ОНД. Преди това беше в ссср. Говорния език е руския. Всеки го говори там. Дойдоха нацитата и го забраниха, по старите карти атласи още пише Киев не Кiyv и разни такива измишльотини.
70
1
 
0
 
! Отговори
До91 преди 2 години
Хващай пътя и заминавай да помагаш бре отворко "смели"!
69
4
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Има един клип в Тубата - "Т-90 застрял в грязи". Прегледай го, да видиш, че има и безнадеждни ситуации. А това, че Т-34 е газил метър кал, си е мокра фантазия.
68
4
 
3
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
До никой. Ха-хаааааааааа, и на теб като на лисицата гроздето ти е кисело май. Така ли си избирате комплексите, не е поражение а отстъпление. А какво стана с превземането на цялата Украйна за 5 дни? Деййба и зомбираните ви путинофили деййба, все вие да сте прави. Колко познато. Жалки сте.
67
2
 
1
 
! Отговори
Ръководител-Движение преди 2 години
Правилно макар и обидно Зленски се е прекръстил на Воленски. От службата "Пушки и монокъли" казват че ВСУ са наредили на всеки снайпески монокъл да се издялка на първа леща едно малко оптично мерниче z и де що видят то да съвпада с къв да е обект или звук да пуцат на поражение. И друго, същата служба е регистрирала че другата армия пък са им издялкали на първа леща биквичката v-и те да пуцали на живо. Службата препоръчва вместо двете буквета Z и V да се ползва буквите SS. Ски кво стана SSеленски
66
3
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
А и междувременно раша тиймва с Китай, Индия и куп други държави и скоро света ще се промени.. Познайте в чия полза? В полза на тези с ресурсите или на онези, които са свикнали да точат чужди?
65
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките тези мъже и жени, можеха дастанат чудесни земеделски работници, каналджии, научни светила, хора на всички изкуства и култури, миньори и строители на нова Украина. ----///----- Можеха, но на каква цена? Ти би ли се отказал от родния си език, от историята си и от самочувствието си, за да направиш кефа на някакъв побъркан съветски старик? Ми май не.
64
1
 
3
 
! Отговори
А БЕ преди 2 години
Тази магистрала.,.,., HIGHWAY TO HELL яко рок :-)
63
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние, най верните васали на русия плюс Унгария сме единствените членове на НАТО отказали военна помощ за Украйна! Само ние се уплашункахме от npaшките! Това ще се помни в Европа!
62
2
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Ми не знам.. Времето ще покаже на кого може да се вярва. Аз лично не подкрепям войни, но в случая САЩ станаха изключително нагли и Путин лекичко ги изпревари. Тая война е между САЩ и Русия, Украйна няма нищо общо освен това, че се остави да бъде употребена. Тъ па нари! Държа да подчертая, че САЩ и Русия са сходни във политиките си с тази разлика, че САЩ искат да владеят цял свят за разлика от рашките..
61
4
 
3
 
! Отговори
Кличко преди 2 години
Охаааа, навсякъде са пръснати руски трупове. Ами това заслужават гаддовете за гнусната им агресия.
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 80 На калта й е все тая колко "кубика" е другарю. Като натежи и затъне няма излизане. Това се доказа със всякакъв видео и снимков материал на затънали руски консерви. Това е ФАКТ, срещу който твоето пенявене нищо не може да направи. Аман от недочели голобради кандидат комсомолци.
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската армия не бяга! Тя предприема стратегическо отстъпление!
58
3
 
4
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До (-_-) Е, на кого да вярваме ? На тебе или на снимките на съветски скрап-метал - жалки останки от велики съветски верижни и колесни машини, карашик със съветски трупове, неуспели да се спасят от обстрела на укрите. При подобен провал на непабедимая, можем само да ръкопляскаме.
57
1
 
2
 
! Отговори
Е? преди 2 години
Пълни лъжи пишете всички. Никой напрактика не знае какво точно се случва И КЪДЕ ,освен командирите . Не се радвайте предварително и едни и други..