Зеленски: Ситуацията в Бородянка е много по-ужасяваща от Буча

26 тела са открити сред отломките на два жилищни блока
8 апр 2022 07:14, Елка Василева
220
 Зеленски: Ситуацията в Бородянка е много по-ужасяваща от Буча
Снимка: архив, БГНЕС

Ситуацията в Бородянка, град на северозапад от Киев, където украинските сили си върнаха контрола наскоро, е много по-ужасяваща отколкото в Буча, където цивилни бяха избити. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски.
"Има повече жертви", заяви Зеленски, визирайки Бородянка и съпоставяйки го с Буча. "Всяко престъпление ще бъде разкрито и всеки палач ще бъде намерен", предупреди той.

Още по темата
Малко преди това украинският главен прокурор Ирина Венедиктова заяви, че 26 тела са били открити от спасителни екипи сред отломките на два жилищни блока, бомбардирани в Бородянка. Преди войната в града имаше 13 000 жители.

"Само цивилното население е било взето на прицел. Няма никакъв военен обект в това населено място", поясни Венедиктова и каза, че е трудно да се прогнозира колко още мъртви ще бъдат преброени там.

Венедиктова заяви, че руснаците са използвали касетъчни бомби и реактивни системи за залпов огън, които сеят смърт и разрушение. "Има доказателства за военни престъпления на руските сили на всеки ъгъл. Врагът подмолно е бомбардирал жилищна инфраструктура вечер, когато максимален брой хора са си удома", допълни Венедиктова. Тя обвини руските военни и в убийства, мъчения и побоища на цивилни, както и в изнасилвания, подчертавайки, че силите на реда събират доказателства за местните и международните съдилища.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
1
 
3
 
! Отговори
юлиян преди 2 години
И това е работа на вашите укрофашисти.
172
5
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
В ДНР и ЛНР разполагат с Точка-У, а те са руски башибозук.
171
5
 
8
 
! Отговори
мишо преди 2 години
Относно точно този случай, видеото го има в интернет. 5-6 руски военни камиони, най-вероятно возещи или войски или боеприпаси унищожени след обстрел с реактивна система ураган. Опашките от ракетите ясно се виждат от земята! Блока разрушен, хората убити и всичко това заради 5-6 камиона. Гледайте клипа го има. Украинското правителство заедно с терористичната държава САЩ трябва да бъдат съдени!!!!!
170
5
 
9
 
! Отговори
юлиян преди 2 години
Като слушаш нашите медии излиза,че тия Руснаци друга работа си нямат.Само по цял ден гърмят с ракети от Балканската война по цивилни Украинци.Колкото повече напредват Руснаците,толкова повече ще се увеличават подобни провокации.Поне измислете нещо ново,различно.
169
3
 
8
 
! Отговори
свиквайте, че преди 2 години
оттук насетне ще е така до смъртта и на последния наркоманизиран *** фашист!
168
3
 
7
 
! Отговори
Гюро Тъпчилещов преди 2 години
Приятелите от НАТО не му ли помагат на Зеленски?!Уникален ***! Предаде народа си, защо се върза на празните им приказки! Накрая вероятно ще свърши като Чаушеску!
167
4
 
11
 
! Отговори
този преди 2 години
Зеленски пожертва народа заради ината си да членува в НАТО и да не е неутрална държава Украйна като Австрия. Хората му щяха да си живеят спокойно и да им работят заводите, ако не беше се заинатил Зеленски и кликата му.Курбан даде народа си този милионер.
166
10
 
6
 
! Отговори
Пламен преди 2 години
До Анонимен"Ракетата ТочкаУ не била на въоражение в Русия"... абе вие сериозно ли? Не мислите ли че точно такава ракета ще е идеалното приктирие... разбира се за слабоумни които си мислят, че като нещо официално не е на въоражение, значи всичко е наред и Украйна сама се саботира, от 9 планини вода ще донесете, само конспирации са ви в главите... не мога да повярвам какво е нивото тук...
165
8
 
3
 
! Отговори
doko преди 2 години
Заработвате ли, тавариши? Или сте просто природно умствено изостанали?
164
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още по времето на Порошенко, някакъв градски прокурор от някакъв малък град в Украйна спря президентска заповед, защото противоречи на конституцията на Украйна... Та там закони има и се спазват... Кога някой градски прокурор в Русия ще спре заповед на Путин?... Това е разликата между нормалните правови държави и комунистическите сатрапии като СССР.
163
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, що болни путинофили лазят по земята ни.
162
15
 
8
 
! Отговори
До 172 преди 2 години
Аз лично от САЩ зло за БГ не съм видял, ама е пълно тука с комуняшки гнуссни олигарси чиито първа родина Россиии.
161
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкции...опять?
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали защитата беше международно право, а преговорите бяха капитулация?
159
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В битката между двама главорези (визирам САЩ и Русия) няма как да подкрепям някого, обаче подкрепящите САЩ ми звучат по следния начин. Двама побойника се сбиват, единия удря другия 7-8 пъти и точно когато втория отговаря на ударите, се появява някой, който не е станал свидетел на случващото се преди това и без да знае каква е ситуацията започва да обвинява 2-рия, че бил виновен. Скъпи американофили, САЩ удрят Русия от доста десетилетия насам. Защо се учудвате, че рано или късно последва отговор?
158
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес нацистите от Украйна изстреляха по мирни граждани в Крематорск ракета Точка у заредена с касетъчни заряди има много убити и ранени. ракетата падна до жп гарата Киев и западните господари на наркомана Зеленски веднага побързаха да обвинят за това престъпление Москва,но хора станали свидетели на падането на ракетата заснели с телефоните си нейните останки и снимките доказват,че3 ракетата не е руска Искандер ,а украйнска Точка У която не е на въоръжение в Русия
157
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗА БУЧА С НАСЕЛЕНИЕ ОКОЛО 35000,А СПОРЕД BBC-28000 ЖЕРТВИТЕ(УБИТИТЕ ОТ РУСНАЦИ КАТО ГЕНОЦИД) СА СПОРЕД ЗЕЛЕНСКИЙ - 300,А СПОРЕД КАДРИТЕ ОТ ИНТЕРНЕТ -ОКОЛО 30. КОЛКО ЛИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ГЕНОЦИДА В БОРОДЯНКА С НАСЕЛЕНИЕ 13000. ЗА ОБИКНОВЕН -ОКОЛО 150(ИЛИ 15). ЗА МНОГО ПО-УЖАСЯВАЩ ГЕНОЦИД ВЕРОЯТНО ТРЯБВА ДА СА 3000-5000,А ЗАЩО НЕ И 67000?!Я ДА НИ ПОКАЖАТ ПАК САТЕЛИТНИ СНИМКИ И НАЗЕМНИ РЕПОРТАЖИ И ДА ГИ СРАВНЯТ ПО ТЪМНИТЕ ПЕТНА!!!
156
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес укрофашистите се опитаха да стъкмят поредната гнусна провокация този път в Крематорск,където в опита да спрат евакуацията на мирни граждани които Киев иска да използва за жив щит военните на Украйна изстреляха ракета Точка У с касетъчни заряди по жп гарата .Им убити им ранени.Властите в Киев и техните западни ментори веднага се опитаха това престъпление да го предпишат на Русия като от ракета Искандер,но граждани на Крематорск са успели да заснемат останките на ракетата,която е украйнска
155
5
 
18
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Когато жилияни сгради са заети от бунтовници, екстремисти или фашисти, СПОРЕД ВСИЧКИ МЕЖДУНАРОДНИ НОРМИ ТЕ СТАВАТ ЛЕГИТИМНА ЦЕЛ НА УНИЩОЖЕНИЕ!!! Вие какво очаквате, руснаците да им поднесат чай или кафе ????
154
4
 
17
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
И по-ужасяваща ще става като започне битката за ОДЕСА! Тогава и американците и англо-френците ще се изпокрият в миши дупки зад границата и ще ви казват какво да правите, зер проливаната кръв не е тяхна. Но когато Дедо ви казваше, че който слуша чичо Сам, си го вкарва сам, вие бголям го вадехте и бехте много натопорчени. Но виждам как бързо, бързо ви спаднаха топките !!!!!