Песков: Русия понесе значителни загуби на войници в Украйна

Той определи като смел фалшификат сателитните снимки на мъртви цивилни
7 апр 2022 23:15, Анисия Иванова
241
Песков: Русия понесе значителни загуби на войници в Украйна
Снимка: БГНЕС

Говорителят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, отрече пред британската телевизия "Скай нюз" Русия да е извършвала военни престъпления в Украйна, но потвърди, че тя е претърпяла там значителни военни загуби.

В първото си интервю за западна медия Песков каза, че сателитните снимки на мъртви цивилни по улиците на украински градове са "смел фалшификат". Ние отричаме руските военни да имат нещо общо със зверства над показаните по улиците на Буча мъртви тела, заяви той пред "Скай нюз". Песков определи цялата ситуация в Буча, където снимки показват много убити украински цивилни, като "добра инсинуация и нищо друго".

Още по темата

Помолен да посочи колко цивилни са загинали от началото на войната, която започна на 24 февруари, говорителят на Путин каза, че не иска да отговори, тъй като числата не са потвърдени и "защото живеем в дни на фалшификати и лъжи". Русия понесе значителни загуби на войници и това е огромна трагедия за нея, призна обаче той.

В интервюто Песков продължи да твърди, че не се води война, а се провежда специална военна операция, която е била необходима, тъй като Украйна е антируски център от 2014 г. Русия се оттегли от Киевска и Черниговска област в Украйна в израз на добра воля, увери той. "Беше акт на добра воля да се премахне напрежението от тези региони и да се покаже, че Русия наистина е готова да създаде по-спокойни условия за продължаване на преговорите”, добави Песков.

Пентагонът потвърди в сряда, че руските сили в Украйна са се изтеглили напълно от столицата и от северния град Чернигов. Американските разузнавателни служби обаче предупредиха, че руснаците може да са оставили мини, и добави, че все още не може да се оценят човешките загуби, както и щетите по инфраструктурата.

Що се отнася до Мариупол, в украинската Донецка област, за която Русия претендира, че е нейна, Песков каза, че градът ще бъде "освободен от националистически батальони", и изрази надежда това да стане скоро.

"Скай нюз" припомни, че Мариупол е обсаден от руски войски от началото на войната, като хиляди хора са намерили подслон в мазета без храна, вода и ток. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
1
 
3
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
Как ли ще живеят самите руски семейства , които са загубили мъжете си в тази война ? Дали ще екзалтирано крещят по Красная площадь " Слава Путину ! " ?
178
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ще понесе и още десетки пъти по толкова. Чий го дирят там? Да се връщат при смахнатия си бащица и самозабравил се мужик ***.
177
7
 
14
 
! Отговори
Стойчо Стоев преди 2 години
Песков тези военни престъпления не можете да ги отминете. Ти заедно с Путин, Лавров, Шойгу, Захарова, Конашенков, Герасимов, Патрушев и прочие и прочие и прочие ще носите персоналната отговорност.
176
15
 
5
 
! Отговори
тя преди 2 години
На зверства са способни само украинците ,защото сме ги видели !
175
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който нож вади, от нож умира! Нарушихте главния закон в Библията "Дръж се с другите, както искаш те да се държат с теб!". Бог ще ви накаже. 100 години тъмнина чака империята на злото! Да гниете всичките! Тези, които подкрепят *** Путин и тези, които ги е страх да му се опълчат! Историята няма да е снизходителна към свинщините ви!
174
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще понесе още много.
173
8
 
11
 
! Отговори
До змияра под №219 преди 2 години
За това ще ми е много кеф ако подобни *** /сквернословещи срещу Русия/,които са в боеспособна възраст, до няколко месеца ви отделятот "хранилката" на мама и тате, домашния компютър и мърлявите ви приятелки /ако въобще имате такива / и ви мобилизират.А след това ви изпратят "немили-недраги" като резервисти, да копаете траншеи и окопи под "град" от ракети и снаряди в околностите на Чернигов или Киев !Защото вие жалки дерибеи , не сте годни дори и да държите оръжие . . .
172
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е престъпна Инвазия в суверенна съседна държава! Русия се управлява от Военнопрестъпници! Никакви нацисти няма в Украйна, това е само измислен претекст Русия да нападне и да завоюва територии!
171
1
 
2
 
! Отговори
ЛЕСЯ УКРАИНКА... преди 2 години
....ама Крим ни е на адска сгода ....
170
2
 
10
 
! Отговори
ТАКА Е ПИСКЛЬОВ.... преди 2 години
....У КРИМ ШЕ ИМА ОЩЕ ИЗНЕНАДИ....ХА,ХА,ХАААА....ПРИГОТВИ СЕ!
169
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми тука няма мъже . Как да има съд. Тука ревете цял ден неутралитет... само женчовци. А като има народ женчовци, има престъпници. Тояа е положението
168
8
 
21
 
! Отговори
До Пискльов преди 2 години
Хей как върви блиц-криега? Кийв за два дни?
167
9
 
0
 
! Отговори
До 223 преди 2 години
Кратуната ти е промита до бистро.
166
12
 
21
 
! Отговори
У ДОНБАС и ЛУГАНСК.. преди 2 години
ШЕ ИМА СЕЧ НА РУСКИ КАРТУНИ.... ТАМ ВЕЧЕ НЯМА ОГРАНИЧЕНИЯ И ХУМАННИ СЪОБРАЖЕНИЯ!!!! ВСИЧКО ЗА ФРОНТА----ВСИЧКО ЗА СВОБОДАТА НА УКРАЙНА!!!!
165
20
 
27
 
! Отговори
Митко преди 2 години
Айде - видя се силната руска армия - освен да стреля по цивилни и да изнасилва и краде перални и каквото докопа, друго не може. То тези руснаци, които могат да воюват, съвестта им не им дава да се бият и затова отказват. Истинските мъже не правят такива зверства, това е работа на пропаднали типове, които си заслужават съдбата. Чест и слава за Украйна!
164
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последният век раша як бой яде и от Германия и от Украйна. Германците им избиха 25 млн, а украинците 25000 армия. Е те това се казва резил.
163
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега войната за Украйна става още по-лесна! Ще се води в Донбас и там може да трепат всичко на ред, както нацистките Раши в Буча, Харков, Борянка и .н. Раша загуби за втори път на бойното поле. Те са обратни на нас, на бойното поле ги бият, на документите победители
162
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В украйна няма цивилни, тия мъртвите по улиците са военни в цивилни дрехи. Според военните закони ако цивилен се разкарва по улиците и отказва да спре то той оказва съпротива, съответно не е цивилен и го отнася. Русия не стреля по цивилни.
161
6
 
10
 
! Отговори
Тепърва бройката преди 2 години
ще се увеличава.
160
11
 
15
 
! Отговори
До Анонимен 204 преди 2 години
Ако народа знаеше, че Продължаваме Подмяната,ще са най-големите Американски ***,нямаше да съберат и 4 %.Изключения винаги има,такива като тебе с гладко мозъче,не можещо да види по надалеч от големият си корем,невиждащо,че България се управлява от Херо Мустафа.Пълна колониална държава!Ама не дай си Боже конфликта,да ескалира и Русия да удари Американските бази във България,ще си скубите косите ако загубите някой близък.