Зеленски иска размяна на проруски политик за пленените украинци

Медведчук е най-близкият и влиятелен съюзник на Путин в Украйна
13 апр 2022 08:00, Елка Василева
99
Зеленски иска размяна на проруски политик за пленените украинци
Снимка: БГНЕС

В Украйна е арестуван проруският политик Виктор Медведчук, който е най-близкият и влиятелен съюзник на Владимир Путин в Украйна.

Медведчук, който е лидер на партия "Опозиционна платформа - За живот", се намираше под домашен арест от миналата година, след като властите го обвиниха в държавна измяна. Той обаче избяга няколко дни след началото на руското нашествие на 24 февруари.

Президентът Володимир Зеленски публикува снимка на Медведчук, закопчан с белезници и облечен с камуфлажна униформа с пришито знаме на Украйна като апликация към нея.

Зеленски предложи на Москва размяна на задържания от властите в Киев украински депутат и бизнесмен Виктор Медведчук с пленените в Русия украинци, предаде Франс прес.

"Предлагам на Руската федерация да разменим този човек за нашите синове и дъщери, които в момента са в плен в Русия", заяви Зеленски във видеообръщение в "Телеграм".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
5
 
! Отговори
Стьопка Бандера преди 2 години
Фашизоидът Зеленски в действие! Скоро някой беше написал, че намира ирония в това евреин да подкрепя фашизоиди. Според мен всичко си е на мястото, доколкото евреите са най-големите фашисти и националисти на света.
66
3
 
14
 
! Отговори
Срам и позор! преди 2 години
Още ли защитавате "демократична" Окраина и "доблестните герои" от Азов, Десен сектор и др., които горят бременни жени, убиват деца и старци, кастрират руски ранени войници!
65
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в Украйна е пълно с предатели като у нас, които слугуват на Москва.
64
1
 
12
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
Медведчук участва във втория документален филм на Оливър Стоун за Украйна.Много демократично да се арестува опозицията....
63
10
 
3
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
Говори се, че членове на про-руските партии са оказвали активно участие на руските войски във войната. Предвайки данни за позицията на украинските войски и насочване на артилерийския огън. Съмнявам се, че ще има размяна, защото за Русия хората са пионки, които трябва да свършат някакви задачи и ще бъдат извхърлени, като ненужен инструмент, в момента, в който вече не са полезни.
62
1
 
7
 
! Отговори
Яков vs. Паулус преди 2 години
По време на Втората световна война, немският Зеленски предлага на Сталин да размени пленения ков Джугашвили, най-големия син на Сталин, за фелдмаршал Фридрих Паулус, пленен от Червената армия в края на Сталинградската битка. Сталин отговаря на дипломата, представил предложението, да предадат на немския Зеленски, че Сталин не разменя фелдмаршал за редник. Тази история е добре известна в Русия и тъкмо поради това, Путин едва ли ще тръгне на такава размяна.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прод.86.Ако да беше жив днес.Поклон и вечна памет.Благодаря ти за хубавите и забавни минути пред малкия екран,които подаряваше на Света.
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макс Райт е много по голям кумик,от колко Зеления uguoт,въпреки,че не бе толкова известен и в САЩ.Аз все още не мога да се начудя ,защото го замениха с хохъла,като по скоро uguoтa ги разплаква от колкото да ги весели,въпреки уж призванието му да разсмива публиката."Майтап,бе Уйли" бе истинският американски "шедьовър"за шега преди днешните тъжни времена.Без майтап,драги Макс,Райт,днес инти не можеш ме разсмя.Жалко за хубавия и чудно сътвоен Свят.Дали вече е възможно да върнеш усмивките на хората
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дедо Йоцо,ти като си сляп как виждаш кой на кого е кум,кой на кого е сват.Или не виждаш,обаче чуваш дрънкането на ценчетата в просешката ти паничка,пред теб и затова продължаваш да бръщолевиш глупости.Накарай някой да ти ги преброи и сам прецени дали си заслужава,като приспаднеш инфлацията.Желая ти успех.Убре,дебре,карай да върви.Майтап ве Уйли.Бог да те прости.
58
13
 
4
 
! Отговори
свои бросаем преди 2 години
Руснаците зарязват своите като се провалят така че този украинците могат да го закопаят направо. Типично за комyнделската федерация е че не помага на бившите си съюзници и помагачи
57
11
 
2
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
До АнонименЗасега най-добре ни размива Путин и тик-токерът Кадиров, които си фантазираха как ще превземат Киев. Какво стана с Киев? Падна ли вече?
56
7
 
1
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
Медвечук е кум на Путин и негово протеже в Украйна. Сега ще видим дали Путин ще го изостави.
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прод.72.След Замяната на двамата Презеденти.Джо Байдън ще го настанят в Старчески дом в Русия а Зеленски ще стане Президент на САЩ,и ще продължи да расмива с клоунадите си Америка.Важно е шоуто да продължава.Пак майтап ве Уйли.
54
6
 
1
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
До АнонименЩо да е майтап. Катюша е украинска песен, чиято руска версия е по-популярната в света. Що Байдън да не сия пее.
53
9
 
4
 
! Отговори
Твърдо съм убеден преди 2 години
Как само ще реват путинофилите след има- няма 3-4 месеца! Ще се отричат от лилипутчо и ще се кълнат във вярност към всичко друго!
52
4
 
16
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Размяна на украинец за украинци? Това си е чисто отвличане и изнудване за откуп. Z
51
2
 
16
 
! Отговори
няма как преди 2 години
Бизнесмен и политик за войници убийци от Азов???? Може би за разноезичните важни лица криещи се в бункерите под завод Азовстал!? Това артистче май не е наясно с нищо, и май няма да може да си харчи милионите платени му от "миролюбивите" му господари от НАТО, ФАЩ и ЕС?
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президента Путин ще замени Зеленски след като го арестува за Байдън.И ще го покаже след замяната по Руската телевизия,как Байдън пее песента "Катюша".Майтап ве Уйли.
49
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Земя просто се опитва да вдига ининфошум за да се опита да затъмни у тях новината за предавките се вчера 1000 украинци в Мариупол.
48
2
 
20
 
! Отговори
Долен Еврейн преди 2 години
Евала Зельо! Почна да арестуваш опозиционери. Да ти таковам американската демокрация. Добре че Сталин не не жив. Всички знаем какво отговаря той на предложението на нацистите за размяна на пленения му син и фелдмаршал Паулус, а именно : аз не разменям фелдмаршал за обикновен войник