Зеленски иска размяна на проруски политик за пленените украинци

Медведчук е най-близкият и влиятелен съюзник на Путин в Украйна
13 апр 2022 08:00, Елка Василева
99
Зеленски иска размяна на проруски политик за пленените украинци
Снимка: БГНЕС

В Украйна е арестуван проруският политик Виктор Медведчук, който е най-близкият и влиятелен съюзник на Владимир Путин в Украйна.

Медведчук, който е лидер на партия "Опозиционна платформа - За живот", се намираше под домашен арест от миналата година, след като властите го обвиниха в държавна измяна. Той обаче избяга няколко дни след началото на руското нашествие на 24 февруари.

Президентът Володимир Зеленски публикува снимка на Медведчук, закопчан с белезници и облечен с камуфлажна униформа с пришито знаме на Украйна като апликация към нея.

Зеленски предложи на Москва размяна на задържания от властите в Киев украински депутат и бизнесмен Виктор Медведчук с пленените в Русия украинци, предаде Франс прес.

"Предлагам на Руската федерация да разменим този човек за нашите синове и дъщери, които в момента са в плен в Русия", заяви Зеленски във видеообръщение в "Телеграм".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
11
 
! Отговори
ЛЕЛЕ! преди 2 години
Тоя как гледа - като Тодор Живков на 10-ти ноември 1989 г.!
6
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно отдавна го държат. Има вид на жестоко изтезаван човек. Вероятно дори дрехите му са изпокъсани при изтезанията и са му облекли украинска военна униформа, за да не се виждат следите от изтезанията. Прилича на хората, които са държали някога в концлагерите. И погледа му е угаснал и загубил разум, а аз съм го виждал в нета - много интелигентен човек. Беше лидер на единствената опозиционна партия, която "демократична" Украйна забрани.
5
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да го пуснат. Путин няма с кого да го размени. Руснаците не оставят пленниците си живи.Дано не съм прав.
4
40
 
10
 
! Отговори
... преди 2 години
През 50те и началото на 60те, когато американците са имали превес в ядреното оръжие 30към1, тогава трябваше да ги заличат тия комуната. 90те когато фалираха, американците не трябваше да им пращат хуманитарна помощ, а трябваше да ги оставят да умрат от глад и да се пръснат на 20 републики. Два пъти, даже три пъти ги хваща жал, ако броим и безпрецедентната помощ 2та световна. Четвърти път няма да има, драги путинисти, обратното броене за вас почна.
3
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прати го направо в Хага от него да започнат
2
13
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това на Зеленски е диктатура.Елиминира всички други партии без да го крие.Ще дойде и неговия ред.
1
30
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Направо един куршум в главата, никаква размяна