Зеленски иска размяна на проруски политик за пленените украинци

Медведчук е най-близкият и влиятелен съюзник на Путин в Украйна
13 апр 2022 08:00, Елка Василева
99
Зеленски иска размяна на проруски политик за пленените украинци
Снимка: БГНЕС

В Украйна е арестуван проруският политик Виктор Медведчук, който е най-близкият и влиятелен съюзник на Владимир Путин в Украйна.

Медведчук, който е лидер на партия "Опозиционна платформа - За живот", се намираше под домашен арест от миналата година, след като властите го обвиниха в държавна измяна. Той обаче избяга няколко дни след началото на руското нашествие на 24 февруари.

Президентът Володимир Зеленски публикува снимка на Медведчук, закопчан с белезници и облечен с камуфлажна униформа с пришито знаме на Украйна като апликация към нея.

Зеленски предложи на Москва размяна на задържания от властите в Киев украински депутат и бизнесмен Виктор Медведчук с пленените в Русия украинци, предаде Франс прес.

"Предлагам на Руската федерация да разменим този човек за нашите синове и дъщери, които в момента са в плен в Русия", заяви Зеленски във видеообръщение в "Телеграм".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
14
 
! Отговори
асдаа преди 2 години
На Зеления др-ис-льо му свърши лимита. Едва ли се усеща че му тече нищожния остатък от животеца. Вероятно Путин няма да го остави да стигне до съд а ще се разправи с него безцеремонно.
46
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеления почна да унищожава политическата си опозиция, явно в "името на демокрацията".
45
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дааа националните предатели ги третират като ***, справка- снимката в статията! Браво на СБУ! Добре си вършат работата!
44
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клоунът-марионетка все още си мисли че е фактор и може да поставя условия!
43
2
 
22
 
! Отговори
Zlata преди 2 години
Появата на Медведчук с белезници съвсем не случайно съвпадна с новината за най-масовото предаване на украински военни от началото на специалната операция в Украйна. В Мариупол днес са сложили оръжие около 1000 морски пехотинци от ВМС. Сред тях има стотици ранени
42
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредния руски предател който трябваше да бъде руска кукла на конци в Киев, го спипаха СБУ по руски га...щи! Пълен провал на Zпоробителя!
41
9
 
1
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Този Медведчук не го ли готвеха за президент на завладяна, проруска Украйна? Нещо като нашия Копейкин. И на Копейката ще му отиват белезници, нали си е национален предател.
40
4
 
23
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Украйна иска в ЕС. Някой може ли да каже в коя европейска държава опозиционния лидер е вкаран в затвор?
39
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленото животно от няколко години държи Медведчук под домашен арест и издевателства над него! Сега е позасилил нещата най-без-срам-но! Паметник трябва да издигнат на Медведчук, че издържа толкова много, щото укрите му иткраднаха имуществото и от олигарх го превърнаха е това, което виждате! Духът на Медведчук обаче е силен и го държи! Чест и слава на такива!
38
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време Хитлер също предложи на Сталин да замени сина му срещу генерали от Вермахта,но не се получи. Сега Зеленски се надява на същия ход, мисля, че също няма да стане.
37
3
 
5
 
! Отговори
ВСУ преди 2 години
До СЛАВА НА УКРАЙНА Съветвам те да потърсиш видеото от онзи ден, в което танк от 30 метра, буквално, разстреля около двайсетина украински войници-млади момчета, които се снимаха на руски БТР. Аз лично, останах втрещен от пораженията......
36
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пазете се от украинци с джипове ,изпреварват и влизат в насрещното
35
1
 
13
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ЗЕЛЕНОТО МОМЧЕ ОТНОВО СЕ Е ИЗХОДИЛО ПО НЕГОВАТА ТЕЛЕВИЗИЯ , А НАТОВСКАТА ПРОПАГАНДА ТОВА ЧАКА И ЗА ТОВА МУ ОСИГУРИ ОРЪЖИЕ !!! ЕДВА ЛИ НЯКОЙ ЧЕТЕ КАКВО Е КАЗАЛ , ЗАГЛАВИЕТО И .....ГОТОВО !!!
34
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес.бг е платформа за проповядване на фашизъм, прокуратурата да се самосезира
33
4
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Руските синове и дъщери са пленници в Украйна, не в Русия.
32
7
 
21
 
! Отговори
f преди 2 години
Чакам само да видя, кога ще съобщите новината за това,че над 1000 украински войника се предадоха вчера в Мариупол. Всъщост, това е медийнта стратегия на наркомана клоун, с Медвечук да отвлече вниманието от гореспоменатият факт :) Някак си пропускате факта, че до telegram достъпа е свободен и либералните медии там не могат да цензурират, филтрират и манипулират информацията :)
31
3
 
11
 
! Отговори
Ето защо преди 2 години
2021 февруари Партия Опозиционна платформа - за живот" инициира процедура по импийчмънт срещу президента на Украйна Владимир Зеленски. Това е свързано с решението за закриване на телевизионен канал, се казва в изявление на партията.Владимир Зеленски снощи даде ход на решението на Съвета на национална сигурност и отбрана срещу украинските телевизионни канали 11 Украйна", NewsOne и ZIK - собственост на депутата от фракция Опозиционна платформа - за живот" Тарас Козак.
30
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Копейкин кога ще го арестувате?
29
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този му закриха медиите, партията, но в Украйна и свобода и демокрация. Сега искат да го разменят за нато-вските офицери от Мариупол.
28
9
 
8
 
! Отговори
Национални предатели преди 2 години
"Местото на националните предатели е под земята, а не над земята." Деян Лучич-сръбски публицист