Полша: Путин е по-опасен от Хитлер, Русия поиска извинение

Русия готвела мерки, ако няма официално извинение
Обновена: 14 май 2022 07:49 | 13 май 2022 23:00, Александър Попов
140
Полша: Путин е по-опасен от Хитлер, Русия поиска извинение
Снимка: БГНЕС

Кремъл днес отвърна на призивите на полския премиер Матеуш Моравецки за "изкореняване на чудовищната идеология" на Русия, предаде Ройтерс.

"Това е квинтесенцията на онази омраза към руснаците, която за жалост, като метастаза, е заразила цялото полско ръководство и в много отношения - полското общество", заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Във вторник, в своя статия в британския вестник "Телеграф", Моравецки написа, че руският президент Владимир Путин е по-опасен от Адолф Хитлер и Йосиф Сталин заради по-усъвършенстваните оръжия, с които разполага.

"Това шокиращо изявление, за жалост, е истерично и неприемливо", каза Песков.

Отношенията между Полша и Русия, които вече бяха обтегнати, се влошиха още повече, откакто Русия изпрати военни в съседната на Полша Украйна на 24 февруари, припомня Ройтерс. Повече от половината от избягалите от Украйна 6 милиона души прекосиха в Полша. Варшава последователно се застъпва за по-сурови западни санкции срещу Москва и изгони 45 руски дипломати, което предизвика ответен отговор от Москва.

Руският посланик беше залят с червена боя от протестиращи, докато поставяше венец в съветско военно гробище във Варшава. Русия поиска официално извинение и предупреди, че ще предприеме последващи стъпки, ако остане неудовлетворена от отговора на Полша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
отчаянието на запада придобива гигантски размери
79
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
90 в твоя свят няма място за Русия? И кой е твоя свят? Кой си ти че да казваш хората в коя държава ще живеят? Някой император ли? И точно от коя империя? Хората имат право да избират. Луганск и Донецк искаха независимост. Бореха се години наред за нея. Украинците ги смазваха от насилие, но любимата ти Империя се правеше че не вижда това! Е, Русия го видя! Беше помолена за помощ и я даде. Забравяте ли това, а? Беше помолена за помощ!
78
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
91 не е вярно! Германия не каза че приятелите й са чудовища, пък й пратиха 2 милиона сирийци нали? А Турция е с 10 милиона бежанци на територията си! Да си чул да нарича някои хора нацисти? Явно има друга спусната директива.
77
3
 
15
 
! Отговори
Скромно мнение преди 1 година
Ние знаем колко миролюбиви са мерките на Русия. Полша са по опасни и от Украйна.Путин няма да посмее.
76
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ти "пратят" два милиона бежанци за два месеца, всеки би реагирал като поляците.
75
12
 
27
 
! Отговори
БЛАГОРОДНИЦИ преди 1 година
МНОГО СА ОБИДЧИВИ РУСКИТЕ БЛАГОРОДНИЦИ- МОЛЯ ВИ С ОГРОМЕН ПОКЛОН КЪМ ТЯХ И С БЛАГОДАРНОСТ ЗА ТОВА ЧЕ ИЗБИВАТ РУСНАЦИ И УКРАИНЦИ БЛАГОРОДНО. БЛАГОДАРЯ ВИ БРАТУШКИ- ВИЕ СТЕ ЕДИНСТВЕНИ В СВЕТА КОИТО БЛАГОРОДНО УБИВАТЕ И РУШИТЕ ЖИВОТА И СЪДБИТЕ НА ПОКОЛЕНИЯ ХОРА- БЯЛ ДА НЕ ВИДИТЕ- ОХ АМА И АЗ ЕДНИ КЛЕТВИ..ВСЕ ТАКА ПО 100 ЕВРО ЗАПЛАТА ДА ПОЛУЧАВАТЕ И ОЛИГАРСИТЕ СИ ДА ГЪРМИТЕ, В ТАЯ ПУСТА ЕВРОПА ДА БЯГАТЕ И РУСИЯ ДА СПАСЯВАТЕ...
74
18
 
18
 
! Отговори
До пияницата преди 1 година
Хитлер е нападнал СССР,защото Сталин е подготвял нападение над Германия. Да не е луд Хитлер да напада СССР при положение ,че е водил война с Великобритания, на Балканите и в Скандинавия?Още повече от СССР са му доставяли нефт,пшеница и други ресурси според договора *** Рибентроп.Така че руснаците са виновни за това негово нападение.
73
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
трибунал за nуmлер и хунтата му!!!
72
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медведя е хвърлен на дръвника , готов за дране .
71
30
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поляците пак ще ядатт шамарите.................забравиха времето................когато нямаха държава, а бяха разделени м/у Русия и Германия!!
70
15
 
29
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Много добре са го описали поляците. Путлаpaх е новия Хитлер на 21 век и е събирателен образ между Сталин и Хитлер, но е много по-голямо чудовище от тях. Сталин се е отбранявал, Хитлер е нападал бившия си партньор, защото и двамата са подписали споразумение да нападнат и да си поделят Европа. Но докато Сталин се е защитавал и впоследствие избил 20 милиона руснаци, а Хитлер е бил алчен, Пyтлаpaх хем нападна държава в Европа, хем мачка и колхозниците си. Който каже дума срещу него- 15 години затвор
69
31
 
15
 
! Отговори
Народеее!!!! преди 1 година
ПУТИН Е НАЙ ДОБРИЯТ ДЪРЖАВНИК НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА! МАЧКА УСПЕШНО НАЦИСТИТЕ В УКРАЙНА! КАТО ГЛЕДАМ НАВСЯКЪДЕ ИМА ЗА ЧИСТЕНЕ! МАЧКАЙ РУСИЯ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ТЕ ПОДКРЕПЯ!
68
23
 
26
 
! Отговори
RusoФашист преди 1 година
Руснаците са фашисти, нацисти и престъпници. Радостен е фактът, че всеки ден намаляват.
67
15
 
20
 
! Отговори
По-опасен за Русия преди 1 година
На обикновените руснаци пак лошо им се пише както през 90-те години заради този обзет от мания за величие гном с душица на уличен бандит. Който поназнайва английски, може да погледне статията на Александър Мотил в The Hill. Той май е първият, който се осмели да предскаже вероятното разпадане на путинското прогнило царство. Другите са силно замижали както навремето си затваряха усърдно очите за предстоящото разпадане на СССР.
66
28
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъпите поляци май не са си взели поука да си налягат парцалите и да не се месят в чужди работи. Добре, че поне българският народ е достатъчно разумен.
65
30
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляците не са единствените, които мразят Русия. Фактически всички я мразят, кои повече, кои по-малко. Българите сме жалко изключение
64
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно са отбелязали. Руснаците ще им се наложи да се срамуват от Путин, но още не го знаят. А ако не го направят, още по-лошо за тях.
63
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляци те са голе и фашисти погледни е каде бий история... Поляци имаха договор с хитлер. Поляци сами построила концлагери, само хитлер и тях сложи там. Поляци создаде бендера... Който убивал много хора при войната на Украина, в белоруссия, Молдова... И сега поляци првиха терор в белоруссия и провоцират украинцы с Руссия. Погледни те че поляци дектуват на Европа какво да правят. Те с англосакси искат да скарат всички и да излезат победители.
62
17
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Ами казал е истината полякът! Това не е като в Империята на злото, където ако някой кажеше такова нещо ...от 5 до 15 години затвор! Оставяме нашите русофилски ***, които само се чудят как да се наведат за жълти копейки!
61
18
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакви братушки не са руснаците. Те са окупатори и поробители.