Русия твърди: Поразени са 500 украински цели за една нощ

Били убити и до 100 националисти
14 май 2022 11:43, Александър Попов
181
Русия твърди: Поразени са 500 украински цели за една нощ
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Ракетни войски и артилерия на Сухопътните войски са поразили през нощта над 500 обекта на въоръжените сили на Украйна. Това съобщи в събота говорителят на Министерството на отбраната генерал Игор Конашенков.

„Ракетните сили и артилерията поразиха 18 командни пункта, 543 района на концентрация на жива сила и военна техника, склад за боеприпаси в Херсонска област, както и 23 артилерийски подразделения на Украйна на огневи позиции“ в различни райони, каза той.

Той също заяви, че руски бомбардировачи са разбили 43 района на концентрация на украински войски, ударени са и пет командни пункта на украинската армия в ДНР.

По думите му въздушните сили са унищожили за една нощ до 100 националисти и са извадиха от строя 23 единици военна техника. Конашенков каза още, че руската ПВО е унищожила за една нощ 13 БПЛА и три снаряда от РСЗО "Смерч" в три населени пункта на Харковска област./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Братушките са малко като северно кореѝската армия. Ако не стоеше атомната мощ зад тях, за седмица нямаше вече да са федерация. Изглежда не така стоят нещата с украинската армия обаче... . Е оказва се все пак че и руснаците могат да превземат един маталургичен комплекс за около 3 месеца енентуално..... Но при всички възможни евентуалности те със сигорност успяха да победят себе си
146
5
 
6
 
! Отговори
Антикомунис преди 1 година
Бре, бре, бре , че те за една нощ са свършили повече отколкото за два месеца и половина, на дядо лъжливите овчарчета........ *** да не ви набарат само американците че така ще ви наритат лъжливите задничета (справка, вагнер в Сирия)
145
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убийците се хвалят с убийства, бравос, майките им са горди, че са отгледали убийци.
144
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според руснаците украинската армия е унищожена. По 500 мишени на ден. Сметката 80 дни х 500 мишени = 40 000 мишени. То украинска армия не остана! Да, ама НЕ щом не могат 1 метър да мръднат. Самохвалковци и нищо друго.
143
6
 
14
 
! Отговори
Bjal преди 1 година
Браво наказваи урките
142
13
 
10
 
! Отговори
ШойгУ преди 1 година
Разчет на поразените цели : Перални" BEKO" - 134 / Хладилници - "Whirlpool" -196 / Миялни машини - "Boch" - 135 / Печка "Кюмбе " без бурия - 174
141
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защитаващите родината си с оръжие в ръка били ,,националисти''.Разликата между патриот-националист и руски фашист е огромна.Излиза,че всеки тръгнал да защитава родината си от руска инвазия е лош и ,,еди-какъв си''.Само агресора е хубав.Те руснаците са все ,,освободители''.Дори преди инвазията така са налъгали народа си,че някои и до днес смятат че руснаците освобождават потъпкания и поробен братски украински народ от ,,фашистите''.
140
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да да лъжите на Русия то и кораба Москва потъна от една цигара те си вярват сами на лъжите и пропагандата ако гледаш руска тв всичко е ок те и руските войници сами се убиха затова и умряха
139
1
 
4
 
! Отговори
Сашко преди 1 година
Не спорете разединени българи!Тук ще разберете голата истина!Ще ви се изясни ситуацията в Украйна https://***/RKadyrov_95
138
14
 
8
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
Поради неспособност да си произведе необходимите домакински електроуреди, русия нападна Украйна с цел разграбване на имущество, но по информация от тасс до сега са откраднати само 10% от заплануваните количества.
137
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските *** да почват лаят сега, военната помощ отново е унищожена.
136
7
 
22
 
! Отговори
До Старчев преди 1 година
И заблудените украински войници взеха вече да проглеждат и да разбират,че тази война за обикновения човек е БЕЗМИСЛЕНА ! Тъй като не е нужно да проливат кръвта си, заради една продажна клика от НАЦИОНАЛНИ предатели: [ https://disk.yandex.ru/i/QuauHLP3PhbK6w ] събрали се в стоманобетонни бункери построени им от НАТО в столицата Киев.Това е също ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ и за нашите политически ***, тръгнали срещу собствения си народ, за да обслужват чужди интереси !!!
135
8
 
8
 
! Отговори
ГРОБАР преди 1 година
Всички и повярвах ме
134
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А сащ кога бре
133
16
 
9
 
! Отговори
Богомил преди 1 година
До Анонимен 59 Вярно е, че Ал. Арестович каза, че сега е невъзможно да деблокират Мариопол, защото това ще доведе до огромни загуби. Трябва да се вклинят на повече от 100 км между руснаците и ще бъдат обстрелвани от двете страни!за съжаление трябва да се избере по-малкото зло. Но Арестович каза и че неговият кръстник е в Азовсталь, както и има роднини на хората от офиса на Зеленски. Половина истина е всъщност лъжа, поддръжнико на убиеца нацист Путин. И ти ли би убивал в Буча?
132
21
 
11
 
! Отговори
Старчев преди 1 година
Генерале,хубаво казваш за агубите на украинците,ама спомени така и вашите загуби,за щото излиза,че украинците ден след ден губят военна сила и техника,а руснаците веят перчеми,пеят Калинка и народът ги посреща с цветя,музика и фойерверки ?!Нещо тия твърдения увисват на фона на увеличаващата се съпротива в тази *** вой на ?!И тия всичките загуби дато ги изброяваш са все на нацисти и бандеровци,нали :) Ами то май-май целият украински народ е съставен от такива,а ?! Затова срещу им са фашисти
131
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безпилотните самолетчета на рашките са добро решение, че колхозника е слабото звено на самолета!
130
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно така трябва да се говори, да се повдигне дyxa на колхозника!
129
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Орлан 10 има произведени между 1000/1500.Украина и Нато са свалили най много 2.Това не са смешните Байрактари и други западни ламарини.
128
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безпилотните машини на Руснаците са много-добри.В комбина със Алигатори разказват играта не висичко което се движи.