Русия твърди: Поразени са 500 украински цели за една нощ

Били убити и до 100 националисти
14 май 2022 11:43, Александър Попов
181
Русия твърди: Поразени са 500 украински цели за една нощ
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Ракетни войски и артилерия на Сухопътните войски са поразили през нощта над 500 обекта на въоръжените сили на Украйна. Това съобщи в събота говорителят на Министерството на отбраната генерал Игор Конашенков.

„Ракетните сили и артилерията поразиха 18 командни пункта, 543 района на концентрация на жива сила и военна техника, склад за боеприпаси в Херсонска област, както и 23 артилерийски подразделения на Украйна на огневи позиции“ в различни райони, каза той.

Той също заяви, че руски бомбардировачи са разбили 43 района на концентрация на украински войски, ударени са и пет командни пункта на украинската армия в ДНР.

По думите му въздушните сили са унищожили за една нощ до 100 националисти и са извадиха от строя 23 единици военна техника. Конашенков каза още, че руската ПВО е унищожила за една нощ 13 БПЛА и три снаряда от РСЗО "Смерч" в три населени пункта на Харковска област./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
9
 
16
 
! Отговори
антилибералист преди 1 година
Краварите тук сами не си вярват - отблъснали, кое са отблъснали Укрите 20 дена седят като мишки в едно мазе и се крият зад майки с деца! Сенилните Европолитици и БабетоБайдън не знаят къде се намират а Русия стана още по-силна! Дори ЕС вече се огъва - Азия Африка Централна и Южна Америка + Мексико са зад Русия. Лихтенщайн и Лита са зад Урсула и БаъХаъ! 6 млрд., 90% от населението и 80% от сушата са зад Русия хахахах Щом Турция и Саудитците застанаха зад нея със САЩ е свършено!
66
17
 
10
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
.*** никога няма да превземе Одеса.Както вървят нещата от 2,3дни да не стане само така че последния руски солдат ще пристигне на колело веейки белият байряк пред Одеса. Черноморския флот е осъкатен щом и подводниците са напуснали Севастопол-общо 6 бр-да видим колко ще се завърнат, че след Москва и онзи ден Всеволод Бобров, голямата и важна част на флота вече се състои предимно от подводни лодки:)При Харков също загубите на рус армия са култови и укр почти владеят вече града изцяло.Кофти
65
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Представяте ли си каква мазна лъжа е това? 500 украински цели са това не 10-20, а 500 и то само за една нощ!!
64
11
 
17
 
! Отговори
Анти-трол преди 1 година
Brawo na Putin трепе Укрите, взе най-бигатите райони взе Житницата и Изкопаемите на Окрайна, мачка полуделите ДжендерУкроФашисти а ЕС и САЩ само лаят и не смеят друго да направят хахахах Каквото поиска си го взе а само Европедерунгелите и САЩТроловете се кефят на фейк новините реализирани от Холивуд. Едно е да си вееш Укрознамето и да ревещ друго е да се биеш. Война до последният Укрофашист. Мъжете на фронта а жените им за разплод на бежанците от Африка! Демокрация! Купувайте оръжие от ФАЩ!
63
9
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Игор Конашенков ни разказва какво е сънувал през нощта.
62
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Игор Конашенков е бозав и много гнyceн.
61
15
 
5
 
! Отговори
цз преди 1 година
Русия е почти избутана от територията на независима Украйна. Остава да се върне и Крим, което ще стане до края на годината, или по-рано, ако направят пуч на умиращия Путин.
60
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Нито е искал Киев, нито останалата част от Украйна, но наркоманът го ядоса защото не иска мир и затова сега ще си вземе и Одеса и ще отцепи фактически Украйна от излаз до двете морета. Панимаеш, краварче мaлоумно?" За къде беше тръгнала колоната, за парада може би? Иначе наркомана иска мир, окупаторите да се изтеглят от държавата. Влизат в ЕС и НАТО заедно с Грузия и мир. Сега ще получи и още 2 държави в НАТО...и така. Така, че не панимаю, *** ви цели?!?
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Лондон какво твърди? Точно обратното? Ние вярваме само на ввс, заливат ни само с истини.
58
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи 500 цели и убити 100 украинци, направо ефективност от магучая......хахахахахаха :)) С този темп ще фалират наистина горките, ама сами си го изпросиха :))
57
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия, си напредва бавно, но сигурно. Ама вие си плямпайте. Сега гледах картата, до къде са стигнали. Източна Украйна е почти готова.
56
3
 
0
 
! Отговори
ДО 42 преди 1 година
И тебе те пере яко Тока .
55
18
 
13
 
! Отговори
Богомил преди 1 година
Огромен провал на Русия! Тръбяха неистово, че ще вземат Киев за няколко часа или дни. Ядец! Разбиха ги! Нападението им в Югоизточма Украйна е спряно и украинците даже ги отблъснаха от Харков, преди още западното оръжие да е влязло в сила, освен ръчните противотанкови защитни оръжия. Украинците търпеливо се отбраняват и систематично избиват руснаците, заедно с техниката им.Който напада винаги има 6-7 пъти повече загуби. Такава е логиката на войната.
54
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азовските съпруги, дето бяха при Папата, заплашвали говорителя на Зеленски Арестович, че ако мъжлетата излезнат живи, ще го бесят бавно. Украинците един друг ще си прегризат гърлата. Арестович е един ***, който ги отписа Азовците. Самият Арестович го каза, че и той, и жена му са били заплашвани..
53
5
 
18
 
! Отговори
СОЦИАЛЕН ПАТОЛОГ преди 1 година
Кеф Кочо... Кеф... Украинците свършиха... Останаха само украинки...
52
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Владимир вече няма какво да мачка, след като си постигна целта която си беше набелязал- взе си източна Украйна" - да му имам целта!? то за това не всеки става за голям лидер. Много е важно да си поставяш правилни цели. Ако срещу източна Украйна ще получи още 2 държави в НАТО и още 1200 км пряка граница с тях, евала и стратегия. *** дето казаха, кво разбирам аз от военна стратегия, вие там по-си ги разбирате нещата.
51
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия не твърди, Русия ги порази.
50
15
 
15
 
! Отговори
мда... преди 1 година
До Христо Христовнека си туитват, питай ги дали им е добре. На кого тия "храбри войни" само не реваха да ги спасява? То не беше Папата, то не беше Мъск. Рев от сутрин до вечер. Последно преди седмица обявиха тарифа - пускат 15 цивилни срещу 1 тон продоволствия и медикаменти. Руснаците се съгласиха - сигурно и на тях им стана жал, гледайки ги вклипчета как ядат кучешка храна със сол! В момента там цивилни няма. Нека да седят колкото искат. Накрая може да излезне 1 азовец. Само един. Угоен.
49
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пилците се броят наесен... Дотогава от руснаците в Украйна ще е останала само перушината... а Путин ще играе сантасе с Хитлер в Ада.
48
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бреее къде намериха 500 болници и детски градини бе!!