Шолц: Санкциите действат, нашата цел е да провалим руска инвазия

Москва няма желание да промени позицията си за Украйна, заяви той
14 май 2022 14:30, Александър Попов
258
Шолц: Санкциите действат, нашата цел е да провалим руска инвазия
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че по време на наскорошния телефонен разговор с руския президент Владимир Путин не е видял желание у Москва да промени позицията си към Украйна. „Не“, каза Шолц в интервю за новинарския портал t-online, попитан дали е забелязал промяна в позицията на Русия.

Според канцлера Москва "не е постигнала нито една от целите, споменати в началото" на военната специална операция.

Освен това той заяви, че „НАТО не се е оттеглила, а дори е увеличила силите си на източния фланг“. Според него Северноатлантическият алианс ще стане още по-силен, когато към него се присъединят Финландия и Швеция.

В същото време Шолц посочи, че преговорите с руския президент са били открити. Канцлерът отбеляза, че единственият начин за премахване на санкциите срещу Русия е сключването на мирно споразумение между Москва и Киев.

„В един момент Русия трябва да разбере, че това е единствената правдоподобна възможност за премахване на санкциите в някакъв момент. Въпросът е споразумение с Украйна и това не може да бъде диктуван свят", каза Шолц.

Той отново призова Русия да изтегли войските си от Украйна: „В противен случай важи ясен принцип: Украйна решава тези въпроси. Ние не можем да преговаряме от тяхно име по един или друг начин“, обобщи германският канцлер.

Той също така твърди, че санкциите имат много значително въздействие.

„В резултат на това руската икономика страда сериозно, а възможностите за нейното развитие са силно ограничени“, смята ръководителят на германското правителство. Относно доставки на оръжие за Киев и по-строгите санкции срещу Русия, канцлерът увери, че ФРГ и нейните партньори ще продължат да го правят. "Да, ние ще продължим, също със санкциите. Защото нашата цел е да провалим руска инвазия. Това е стандартът на нашите действия", завърши Шолц.

В петък Шолц обсъди ситуацията в Украйна с Путин по телефона. Според пресслужбата на Кремъл разговорът се е състоял по инициатива на германската страна. Путин и Шолц са се договорили дискусията да бъде продължена по време на контакти по различни канали. Президентът на Русия и канцлерът на Германия вече са провели няколко телефонни разговора от началото на специалната военна операция в Украйна./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политиките на путин бяха начертани още от елцин след като видя наглостта на сащ в косово, а пурин беше избран заради доброто му психо-физическо състояние да ги реализира. Това в нещо като политиката на Турция за възстановяване на османската империя която ще се следва независимо кой е на власт (и което реално трябва да ни тревожи нас българите). Така че и след путин създаването на новорусия ще в на дневен ред
78
1
 
15
 
! Отговори
Инфо преди 2 години
Ман, Бмв, Даймлер, Хенкел и ред други поточните линии работят на 20-30% !!! Нещо не ви разбирам канцлер Шолци!!!??
77
2
 
14
 
! Отговори
Шолц — санкциите преди 2 години
Действат! Нашата цел е да докараме населението си до просешка тояга. Хайл Х***ер и да живее Азов!!
76
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкциите действат срещу нас ще ни докарат до просешка тояга.
75
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такя няма да спасят Украйна от пълна ликвидация. Войната ще е до пълно унищожение на Украйна.
74
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 67Само едно е русофилчето, но понеже е мод, слага си плюсчета на воля завалията :)))
73
5
 
8
 
! Отговори
Адмирации преди 2 години
Русия ще остави без газ и нефт Европа! Ще спре износа на зърно от Русия и Украйна за Африка. Африканците от глад, ще дойдат в обедняла и студена Европа, през есента или зимата! Ще почнат мародейства и инвазия на милиони африканци, после Русия просто ще навлиза бавно в Европа и ще освобождава страна по страна ;). Както казва Генерал Решетников, Европа ще бъде руска!
72
1
 
13
 
! Отговори
Шолц: Санкциите са преди 2 години
вола рие на гърба му пада
71
5
 
17
 
! Отговори
Шолц Прегледай се преди 2 години
Русия контролира и то напълно вече над 1 България като Територия от Украйна и това без да броим дори Крим! Това е повече от поне 50% от смешните ви държавички в ЕС като Естотия, Литва, Словакия и т.н. да не ги изброявам!!
70
4
 
20
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
Не е ясно кои санкции има предвид Шолц. Дали тези срещу Русия или срещу Украйна. Истината е, че България, Полша, а скоро и Германия ще останат без газ и икономики. Предшества ги Украйна.
69
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А и много хора забравят че путин е притеже на елцин, тоест неговите политики са проекция на започнатото от елцин, а елцин зае доста антизападна позиция след като нато орхапа кодово от Сърбия. Просто елцин нямаше сили да продължи и намери кгб апаратчика путин който имаше енергията да продължи започнатото. Така че линията си е определена още от преди путин и ше продължи и след путин
68
2
 
14
 
! Отговори
Джерманист преди 2 години
Бежанците поканени и другите непоканени не им се бачка тук в ФРГ!!! Добре че са балканците.... засега!!!! Е хер Шолц вие сте!
67
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и да махнат Путин, е много вероятно да го замени някой още по-усъвършенстван***проблема на тоталитарните държави е че нямат изградена политическа школа за кадри които да управляват държавата. вербуват направо от улицата, охранители, шофьори и др. т.е. хора които лесно могат да контролират.
66
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкцийте действат,но в ЕС.В Германия олиото стана 4 евро,кравето масло 3 евро,някой хранителни продукти са 50-60 % по скъпи за 2 месеца,не ми се мисли до есента какво ще стане,когато почне отоплителният сезон,а газ няма да има.Заводи като BASF съкращават производството.Без война немците ще стоят по мазите на зима,че там е по топло.
65
3
 
23
 
! Отговори
Станишката преди 2 години
Добър ден циркаджии! Този неприятен циркаджия от международната циркова трупа е много противен, почти колкото кака Меркел. И за каква руска инвазия говори, нещо от по общия глобалистки сценарий? И да, всичко е Цирк, и Ковида, и "войната", и членствата в Нато, и зелената икономика, циркаджии!
64
1
 
9
 
! Отговори
До 78 преди 2 години
Значи волята на народа, е да има война и десетки хиляди млади хлапета, да се избиват? Интересно!
63
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При напълно честни избори Навални ще изкара толкова проценти колкото изкарва ДБ в България. Българите и руснацитемного си приличат в политическите нагласи. А ПП беше една измама - хората си мислеха че гласуват за народната партия от типа на герб (единна русия), но след започване на войната дб и ппстанаха едно цяло против волята на народа
62
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия най-добре си знае дали сте и накривили патката , колкото и гейтаците да се самонавивате . Важното е Русия да строши вратовете на котилото ви в Окрайна и за сега се справя перфектно.
61
6
 
17
 
! Отговори
Р преди 2 години
Руската икономика страдала.А Европейската се гърчи.
60
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и да махнат Путин, е много вероятно да го замени някой още по-усъвършенстван , те си подготвят кадри във всичко, камо ли за президент да нямат 20тина варианта удачни