Шолц: Санкциите действат, нашата цел е да провалим руска инвазия

Москва няма желание да промени позицията си за Украйна, заяви той
14 май 2022 14:30, Александър Попов
258
Шолц: Санкциите действат, нашата цел е да провалим руска инвазия
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че по време на наскорошния телефонен разговор с руския президент Владимир Путин не е видял желание у Москва да промени позицията си към Украйна. „Не“, каза Шолц в интервю за новинарския портал t-online, попитан дали е забелязал промяна в позицията на Русия.

Според канцлера Москва "не е постигнала нито една от целите, споменати в началото" на военната специална операция.

Освен това той заяви, че „НАТО не се е оттеглила, а дори е увеличила силите си на източния фланг“. Според него Северноатлантическият алианс ще стане още по-силен, когато към него се присъединят Финландия и Швеция.

В същото време Шолц посочи, че преговорите с руския президент са били открити. Канцлерът отбеляза, че единственият начин за премахване на санкциите срещу Русия е сключването на мирно споразумение между Москва и Киев.

„В един момент Русия трябва да разбере, че това е единствената правдоподобна възможност за премахване на санкциите в някакъв момент. Въпросът е споразумение с Украйна и това не може да бъде диктуван свят", каза Шолц.

Той отново призова Русия да изтегли войските си от Украйна: „В противен случай важи ясен принцип: Украйна решава тези въпроси. Ние не можем да преговаряме от тяхно име по един или друг начин“, обобщи германският канцлер.

Той също така твърди, че санкциите имат много значително въздействие.

„В резултат на това руската икономика страда сериозно, а възможностите за нейното развитие са силно ограничени“, смята ръководителят на германското правителство. Относно доставки на оръжие за Киев и по-строгите санкции срещу Русия, канцлерът увери, че ФРГ и нейните партньори ще продължат да го правят. "Да, ние ще продължим, също със санкциите. Защото нашата цел е да провалим руска инвазия. Това е стандартът на нашите действия", завърши Шолц.

В петък Шолц обсъди ситуацията в Украйна с Путин по телефона. Според пресслужбата на Кремъл разговорът се е състоял по инициатива на германската страна. Путин и Шолц са се договорили дискусията да бъде продължена по време на контакти по различни канали. Президентът на Русия и канцлерът на Германия вече са провели няколко телефонни разговора от началото на специалната военна операция в Украйна./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олаф Шолц, има една фраза към германците отказали ваксина. ,, Който не иска ваксина-вън от моята родина". Все едно Кирчо да ни гони от тук. Е, има ли ясно съзнание този човек! Или всички премиери са с еднакъв чип?
58
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе действат санкциите ви, виждаме как се гърчите. Връщате се към старите навици-да се къпете веднъж годишно или по-скоро веднъж на петилетка.
57
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
обвиняват китайците че им саботирали производството на лади-те.
56
14
 
9
 
! Отговори
Шотландски боец преди 2 години
Извадете Навални, човека е визионер, сравнително млад и запада го обича! За месеци, ще реформира *** на тея дъртаци къде управляват Кремъл и ще върне доверието в ЕС с продажбата на суровини. Всеки ще е доволен, да няма войни и заплахи. Младите руснаци не искат да умират заради амбициите на 70 годишен дядо!
55
8
 
6
 
! Отговори
До 55 преди 2 години
Има една разлика обаче, сега САЩ е заместен от Китай в ролята на съюзник с почти същите възможности. Другата разлика е че (подозирам тайничко правите асоциация с кримските война) сега лагерът *** сащ не може да си позволи пряка военна намеса заради ядрените оръжия (бай бай цивилизация), затова реално имаме един Наполеон (кликата около Зеленски) подкокоросван от запада. И единствената надежда на запада е путин да падне от власт и дс почне разпад на русия
54
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия никога не е била хубава страна, каквото и да произвеждаш като ти липсва човещината,си за никъде
53
14
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Разбира се ,че санкциите действат.Както СССР рухна под икономически натиск,така и Русия ще фалира.
52
3
 
4
 
! Отговори
Гешев е Терорист преди 2 години
Главният прокурор Гешев поръчва изтезания и убийства срещу неудобни Българи!
51
0
 
4
 
! Отговори
Адолф преди 2 години
Въртя се като чеверме!!!
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Шри Ланка са си правили зелени експерименти със земеделието сега имат рекордно слаба реколта, глад и са избухнали размирици има изгорели имоти на политици, там не си играят.
49
2
 
1
 
! Отговори
@ преди 2 години
До Адмирациии като се събуди, краката отвити, а Московската държава преговаря с останалите части от бившата руска федерация и се дърли с тях
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
злокачествен рак на щитовидната жлеза.
47
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато започне истинското руска инвазия, ще го "сложите" в панталоните си от страх....
46
5
 
12
 
! Отговори
Да бе преди 2 години
действат, много скоро ще усетим действието още по-осезаемо!
45
0
 
8
 
! Отговори
До До 47 преди 2 години
Европа не купува зърно от Русия!
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 48Хитлер си е бил луд, докато Наполеон е отишъл само за наказателна акция, въпреки, че любимата му Жозефин го е предупреждавала да не почва поход през Септември :))) Половината войска на Наполеон е умряла от глад и студ, не в битка, тъй че не важиш, плюс това САЩ винаги са били съюзник на Раша през 2-те световни войни, сега са сами :)))
43
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И още нещо да напомня на русофобите - даже прозападния Елцин падна всички като прати руски войски в прищина 1999. Така че не разчитайте много че без путин и край с русия е свършено и почват гей парадите в москва
42
7
 
20
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
Нищо не можете да провалите на Дядо Иван бе!Тука болшинството не знаят, че на Русия й викат Дядо Иван! Толкоз са смотани и си мислят, че тоя живот е започнал с тях.Ще му накривите на Дядо Иван калпака ама като ви погне първи ще бягате имигранти да ставате.Те украинците тъй направиха.Всичко що дойде или деведесет проценти барем, са от украинските кифли и кифльоци, а тук килим им послаха да минават и герои ги направиха.Видов ден винаги има и всички ще разверат какви пепелянки сте гушнали в пазвата
41
7
 
5
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Понеже у Русия мина в дефлация...Те се връщат у 90те
40
5
 
10
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Не знам защо г-н Шолц прави тези заключения но в The Ekonomist анализаторите са на друго мнение в статия от 12 май!И казват в прав текст-Русия печели от санкциите -парадоксално но факт!Това се дължи преди всичко на рязкото поскъпване на стоките от руския износ /някои до 400% както газа напр/,а руският експорт е намалял в сравнение с 2021 г само с 8%!А вносът на Русия от държавите от Запада в намалял с 44%-принудено или не!Като резултат-профицит на бюджета за първите 4 месеца -около 80 млрд.USD!