Зеленски: Само дипломацията може да сложи край на войната в Украйна

Искаме всичко да се върне както преди войната, заяви той
21 май 2022 13:39, Елка Василева
163
Зеленски: Само дипломацията може да сложи край на войната в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Само дипломацията може да сложи край на войната в Украйна, увери днес президентът Володимир Зеленски, цитиран от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че преговорите между Киев и Москва сега са в задънена улица.

Още по темата
"Краят (на конфликта) ще бъде дипломатически. (Войната) ще бъде кръвопролитна, ще има сражения, но тя ще приключи окончателно по дипломатически път", каза Зеленски в интервю за украинска телевизия.

Украинският президент се аргументира, че "има неща, които можем да постигнем само на масата за преговори". "Искаме всичко да се върне както преди (войната) - нещо, което (обаче) Русия не желае", добави в същото време той, без да влезе в подробности.

По-рано тази седмица съветник на Зеленски, Михайло Подоляк, каза, че Украйна няма да приеме каквото и да било прекратяване на огъня, докато всички руски войски не се изтеглят. Според него ситуацията на терен се е променила, но Русия не разбира това.

В отговор Кремъл обвини Киев в "пълна липса на желание" да преговаря.

Няколко кръга преговори между украинска и руска делегация след началото на войната на 24 февруари не дадоха резултат. Според руски медии главните преговарящи - Владимир Медински за Русия и Давид Арахамия за Украйна - са се срещнали за последно на 22 април.
      
След като не успяха да превземат украинската столица Киев, руските въоръжени сили са се концентрирали върху пълното превземане на източния регион Донбас, където сега се водят интензивни сражения.    
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленият треторазряден комедиен артист (шут) , или и поумнял ((което е малко вероятно) , или е спрял за миг колумбийските витамини ! И точно в този миг е получил прозрение ...
145
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия произвежда всичко с което воюва а Украйна трябва да си проси вичко от Запада! Докога така? Войната изобщо не изглежда предрешена! По-добре е Украйна да постигне примирие и да се бори за премане в НАТО и ЕС!
144
1
 
11
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Ситуацията на терен още дълго ще се променя при липса на мир.Ресурсите на свободния свят срещу тези на Русия.Оръжия срещу оръжия.Отговорът изглежда лесен след като руснаците си ремонтирали танковете с чипове от западни хладилници.И немците така им се подигравали с широките вериги на танковете им,но руските със широките си вериги вървяха и през блатата и палеха двигателите им при минус 40,а при минус 20 немците ги топлеха с огън за да запалят.
143
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за доза!
142
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя зеленски да не е ***.френик? Той е по-зле даже и от Бойко Борисов. Мени си мнението много пъти на ден. Сутринта иска преговори, на обяд търси танкове, вечер вече се объркал какво всъщност иска .
141
9
 
2
 
! Отговори
Ло@ преди 1 година
Сега се включват теоловете от нощната смяна! Само не разбрах в копейки ли ви плащат или в северно корейска валута
140
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, хубава работа! Американците за какво ти напечатаха 40 млрд. долара? От теб не се иска дипломация, а война.
139
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моля ви не ни занимавайте повече,не ни интересува някакъв комедиен артист
138
2
 
22
 
! Отговори
мак преди 1 година
Оръжия, пари, грижа за бежанци, обещания за още и още и за финансиране на възстановяване от войната. Това искаше, това получи. Явно е решил, че вече му стига помощта и вече не апелира, не нарежда, не изисква демократичният свят да му праща всичко, каквото пожелае. Вече говори за дипломатически път за завършване на войната. Разбраха ли тези, които му даваха трибуна навсякъде и го въоръжаваха, какъв манипулатор е?
137
7
 
20
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Вече почват да прекаляват Украйна. Значи само помощи искат от САЩ и Европа ама разправят колко са велики. Твърдят, че Русия извършва военни престъпления, а защо не говорят за своите?3ти украински фронт окупира България на 8.09 1944 сваля законно избрано правителство, изнасилва български жени и краде от българските къщи. Удобно го забравят укрите.И руснаците не са Светая светих ама поне не лъжат толкова жестоко и не се изкарват вечно онеправданите.
136
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж до 2-3 дни Окраина щеше да е смазала Русия и да превземе Москва... А каква стана тя? Ще чакаме дипломацията. Има да чакаш тоя път, Зеленак, да чааакаш...
135
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и *** иска всичко да се върне както преди войната, няма как
134
4
 
29
 
! Отговори
прозрял преди 1 година
най-сетне. А досега колко човешки животи можеше да спасиш! Но уби Киреев от първия преговорен екип, щото тогава ти Зеленски беше на друг акъл. Голям политик си-животът на народа да зависи от настроенията ти! Всъщност май за това ти плащат.
133
3
 
40
 
! Отговори
ЕПА Зеле такова? преди 1 година
Нали ревеше за ПАРИ и ВИКАШЕ как Украинците разгромяват Русия. Какво стана бре комедиант такъв на каква роля играеш сега?
132
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Късно вечерта или утре казаното от Зеленски вече ще е различно.Поне до сега се наблюдава такава последователност в медийните му изявления.
131
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е, но САЩ тепърва ще раздават 40 милиарда на своите приятели, такаче дипломацията ще почака. Зеленски и неговия кръг също трябва да вземат заплата.
130
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя му мина въздействието на дрогата и започна да говори за дипломация. Довечера като се нашмърка ще почне да печели войната и да иска оръжие от гейците и краварите. Досега това което правеха руснаците не беше война при новият командващ който встъпи в длъжност преди няколко дни с прозвището касапина ще видят урките на какво се казва война.
129
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На този му се разказа играта всеки ден да държи речи. Явно го има в договора му със САЩ
128
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя що реве за дебипломация вече? Нали разбиха ***?
127
4
 
31
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Г-н Зеленски,Късно е! Няма как да върнеш 14000 убити в Донецк/Луганск от 2014 насам...Глей си там белото, то се е видяло, че докато не те отстрелят твоите няма да има край..