Киев: Можем и сами да деблокираме Черно море, трябват оръжия

"Трябват ни реактивни системи за залпов огън и други тежки оръжия"
22 май 2022 15:24, Александър Попов
161
Киев: Можем и сами да деблокираме Черно море, трябват оръжия
Снимка: БГНЕС/ЕПА

С помощта на реактивни системи за залпов огън (MLRS) и други тежки оръжия ще деблокираме сами Черно море, заяви в "Телеграм" Михайло Подоляк, съветник на украинския президент, цитиран днес от Укринформ.

По думите му заради повишаването на цените 1,6 милиард хора по света може да изпитат недостиг на храни и стотици милиони ще попаднат под чертата на бедността. Подоляк се позова на прогноза на "Икономист" за последиците от Руската агресия и на предложението на списанието да бъдат организирани в Черно море международни конвои с кораби, натоварени с храни.

Той обаче изрази съмнение дали е уместно да се правят опити за "пазарене със страна, взела за заложници стотици милиони хора".

Руските сили са блокирали в Черно море около 300 товарни кораба, които не могат да изнесат от Украйна зърнени и други хранителни продукти./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конгерса на САЩ одобри 40 милиарда за Укрия, но отказа да даде 48 лмиларда за малкия и среден бизнес в САЩ, американците са бесни. :-)
49
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ОберщурмбанфюрерАз имам информация за 38 764. Провери твоята внимателно още ведъж.
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До номер 45:Няма значение каква телевизия гледаш.По-важното е,че гледаш една,която ти втълпява с откъси какво дават по друга и така те манипулират.Не съм номер 33,но и аз да ти обясня.
47
5
 
20
 
! Отговори
пх преди 1 година
Никакви уръжия вече не са в състоние да спасят Окраина! Над 70% от най-боеспособните и обучени военни части преминали през 7-8 годишна подготовка по Натовски образец са разбити или унищожени. Не можете да обучите артилерист, танкист, минометчик за два - три месеца, да не говорим за пилоти, оператори на ПВО и ПРО или на оператори на ПКР (противокорабни ракети), необходими са години и средства за подготовка на личния състав, а не месец-два!!!!
46
4
 
19
 
! Отговори
Ехаа преди 1 година
Русия вчера е унищожила 622 воени обекта с жива сила и техника на ВСУ
45
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия само ходят насам натам и досаждат на хората за оръжия. Малко им беше лобута явно.
44
3
 
24
 
! Отговори
Ами да преди 1 година
Зеленски да слушка САЩ ! Засега му дават оръжие и пари! Когато Украйна стане като Сирия, Афганистан, Либия! Тогава ще видим какво ще стане с Украйна! Ще стане една пуста територия, чийто природни ресурси ще се ползват от САЩ! И наш Кирчо върви по-стъпките на Зеленски, вече, започна да ни предава ръцете на САЩ! България вече е зависима от САЩ , то така се започва сега ГАЗ, после петрол и т. н.! Да ни е честито!
43
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите все искат, все им дават и все ги бият като шкембе в дувар...
42
2
 
12
 
! Отговори
дърт преди 1 година
И с какви оръжия ще разчистват мините поставени от тях (украинците)?
41
2
 
17
 
! Отговори
Qanon преди 1 година
Само бой за вас, нацисти!
40
4
 
0
 
! Отговори
българин преди 1 година
До: номер 33 Ама ти си бил много чепат човек бе! Нищо. И моите корени са от Северозапада, тъй че няма да ми излезеш на глава! Като вица дето един питал: "Ти от къде си?"; другият му казва: "От София"; а той: "И к'во като си от София?" Каква телевизия имам право да гледам, би ли уточнил моля?!
39
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Подоляк защо говори по телевизията на вражески език?Я от Азов да се задействат и да видят сметката на рускоговорящия хахахаха
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой ще ни светме ли колко свестни хора в БГ са под прага на бедността. Зъществуват все пак, а пък трябвало и да ходят на изнори, не за гъби.
37
1
 
4
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Глупости...
36
6
 
6
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
32 000 са осакатени, а 2/3 от тях - неспособни да работят до края на мизерабълския си жизнь.
35
1
 
13
 
! Отговори
Значи схемата е преди 1 година
следната. ФАЩ дават заеми под формата на оръжие. Укрите деблокират Черно Море като в процеса на деблокация, 80% от населението или е избото или емигрира. Накрая ако въобще деблокират нещо, понеже няма да имат работеща икономика, а те и без деуго нямат от 2014 насам заради кадърно управление, няма как да платят заемите и ФАЩ ще дойдат и ще си приберат заемите под формата на 100 годишна концесия на Черноморския шелф. Ще го надупчат като швейцарско сирене и ще изсмучат и последната молекула газ.
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този Подоляк наистина му хлопа дъската, по зле от Арестович даже, слушайте само какво бълнува youtu.be/_ETTHFbspPM
33
16
 
5
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
*** неонацисти имат доста исторически уроци, като онзи в Афганистан. Вестник "Разбойническо дело", сегашен "Чума", се позова на данни от ТАСС, а ТАСС - от Мин.-обороны. И така всички в България знаеха, че жертвите на руснаците са не повоче от 100 обучени солдата. Две месеца след "операцията на *** неонацисти във въпросната държава, изскочиха на Красний плашчадь повече от 8000 майки на загинали в Афганистан солдати, за да се окаже накрая, че демиджът на рашистите е над 16 000.
32
7
 
17
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Направете си оръжия, а стига просихте. Могли той, могли онуй....Все едно българите да кажем "Можем да се справим прекрасно, ако ни дадете по 10 000 евро заплати".
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До българин - значи гледаш украинска телевизия, за да ти кажат какво има по руската телевизия и какво да мислиш за това. Добре си.