Руските сили превзеха стратегически град в Донбас

Красни Лиман е под руско владение
Обновена: 28 май 2022 15:09 | 28 май 2022 13:40, Александър Попов
137
Руските сили превзеха стратегически град в Донбас
Снимка: БГНЕС

Народното опълчение на Донецката народна република и руските въоръжени сили напълно превзеха град Красни Лиман от украинските сили, съобщи говорителят на руското министерството на отбраната генерал Игор Конашенков, цитиран от агенциите.

Украински военни, които се предадоха на 25 май в битката за Красни Лиман, говориха за заплахи да бъдат убити при отстъпление и за наличието на някакви наказателни отряди, които се разправят с онези, които не искат да се бият.

Отделно руските сили за един ден са свалили два изтребителя Су-25, вертолет Ми-8, 18 безпилотника, украинската балистична ракета "Точка-У" и ракети "Смерч". Авиацията удари шест командни пункта, четири склада с боеприпаси, две батареи за РСЗО "Град" . Убити са 260 украински военни. Руските артилеристи и ракетни войски атакуваха над 617 района на концентрация на въоръжените сили на Украйна и над 40 артилерийски системи и минохвъргачки, каза генералът. С високоточни ракети са унищожени командния пункт на 30-та механизирана бригада и на бригадата за териториална отбрана. Унищожени са и четири склада с боеприпаси в Донецката народна република./БГНЕС

Още за войната в Украйна вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 108 : момче или момиче, не те знам ама само да попитам: ти преди да напишеш тая глупост, извади ли си пръстите от контакта?
106
0
 
0
 
! Отговори
Спас преди 1 година
Ти краварите ли наричаш "рашки"? Защото скоро ги изритаха и от там, както от всякъде!😂
105
6
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Преди години така превзеха и Афганистан.След това всички знаем какво им се случи на рашките.Много бой и безславно напускане.
104
3
 
15
 
! Отговори
В преди 1 година
Е как табе бе Днес ??? Нали до вчера говорехте че Урките са смачкали Русия ,и се готвят да нападат Москва и Петърбург???
103
0
 
2
 
! Отговори
До 95 преди 1 година
Дашистка ти е про.стата глава
102
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До факт е Факт е, че не си в състояние да разбереш, че няма как руснаците да превземат Киев / или Харков/ с 20 000 корпус. Надяваха се местните да свалят Зеленски и да ги посрещнат като спасители, но се случи обратното и руското командване предислоцира компактната си армия по най-важните направления - Мариупол и Донбас. Мариупол вече падна, Донбас е напът. После е ред на Одеска и Николаевска области. А след това е ред на капитулацията....Такива са фактите към този момент, уви...
101
3
 
18
 
! Отговори
До 108 преди 1 година
Така е Украйнската армия бележи успех, дори повреме на евакуацията си напреднаха към Москва и влезаха дълбоко в тила на противника!Аз съм горд че им се помага с толкова много оръжия и настоявам мобилизацията да продължи и сички да заминават на фронта!Настоявам да има още победи и да не са само чрез евакуация
100
2
 
16
 
! Отговори
ГАНИ преди 1 година
ВЕЧЕ СЕ РАЗБРА КОЙ КЪДЕ Е ТАЗИ ИГРА, ПО-ДОБРЕ Е ДА СЕ ОРИЕНТИРАТ КЪМ ПРИКЛЮЧВАНЕ.
99
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците трябва да се отърват от проамериканската окупация и да сключат мир. Оръжията, които им изпращат от "приятелския" запад и наказателните отряди няма да помогнат на Зеле.
98
36
 
5
 
! Отговори
До факт е преди 1 година
Къде печели Русия? В Киев, в Харков? 3 месеца превземаха мариупол. Половината от професионалната армия й е извън строя, нямат никакво въздушно превъзходство. Моментни успехи, на фона на грандиозни загуби не е печелене. Къде изчезна 60 километровата колона от техника? На бунището, където й е мястото.
97
1
 
17
 
! Отговори
До 106 Смешни са рус преди 1 година
Смешен си ти беГендар. Я се виж в огледалото на кво приличаш с тиа начервени уста
96
27
 
1
 
! Отговори
Смешни са руските... преди 1 година
Военни ,НО имат мощни оръжия и пълно въздушно превъзходство ,разбиват украинците от разстовние ,а САЩ и ЕС не им доставят подобни оръжия на време ,хората *** макар и да имат невероятен дух !Няма ли начин военни от западна Украина да идат въоръжени от запада към Донбас и да променят играта ! Не вярвам във момента да участва цялата украинска армия за три месеца вече много народ можеше да бъде обучен !
95
3
 
33
 
! Отговори
Факт е преди 1 година
че Русия воюва на територията на украйна. Факт е че воюва със САЩ и останалите му натовски протежета . Факт е ,че въпреки ,че срещу Русия са от два континента и един остров които САЩ оглавява тя..... Русия печели. Факт е,че всички го виждат но..... не смеят да,го кажат с правилните думи да не засегнат господарите си зад океана които подпалиха Европа но какво върви ще подпярят света и тях самите
94
4
 
29
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Да живеят Руските сили! Долу хукрахинските слабости! Напред ,Русия!
93
0
 
7
 
! Отговори
Майор Вайс преди 1 година
Аз ще ида на помощ на укрите с моето българско секретно бзсналогово оръжие ТОС Чушкопек. Ееее еее и ми замириса на ..
92
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този град за украинците е като Тутракан за нас. Преди войната е с население 27 хил. души.
91
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Факт, независимо как се пеняви Зеленоглавски и гълтачите му тук.
90
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина глупави укри.Избиха 30 хиляди ***.Вместо да им се надупят като русоробите в България.
89
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е война !!! Нов строеж е започнал за това рушат до основите ...А тезз глупавите Урки си мислят че е война
88
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превзели са Горно нанадолнище.Киев,Харков и Одеса превзеха ли ги?