Германският канцлер: Необходимо е да се говори с Путин

Русия да изтегли войските си и да постигне споразумение с Украйна
18 юни 2022 08:11, Елка Василева
189
Германският канцлер: Необходимо е да се говори с Путин
Снимка: архив, БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц каза, че поддържането на комуникацията с руския президент Владимир Путин е от жизнено важно значение и в същото време напомни на Москва, че наложените от Запада санкции заради войната в Украйна няма да бъдат отменени, освен ако няма "справедлив мир", предаде ДПА.

Още по темата
"Изключително важно е да се говори с Путин и аз ще продължа да правя това, както и ще продължи да го прави президентът на Франция", каза Шолц в ексклузивно интервю за ДПА. Коментарите на германския канцлер дойдоха часове след като той се завърна от посещение в Киев, на което беше заедно с френския президент Еманюел Макрон, италианския премиер Марио Драги и румънския президент Клаус Йоханис.

"Когато говоря с Путин, аз му казвам например същите неща, които ви казах на вас", заяви Шолц. Той добави, че е важно да се разбере, че Русия не може да диктува условията на мира с Украйна.

Шолц каза, че ще каже на Путин, че греши, ако наистина си мисли, че ще "открадне малко земя и после ще се надява, че времената ще се променят и всичко ще се върне по старо му".

"Трябва да изтеглите войските си и трябва да постигнете споразумение с Украйна, което да е приемливо и справедливо за народа на Украйна", обърна се Шолц директно към Кремъл.

Той отбеляза, че всички санкции, наложени срещу Русия от 2014 г., "са все още в сила". "Санкциите, които сега наложихме срещу Русия по време на (тази) война няма да бъдат премахнати, ако няма справедлив мир, тоест мир, който е добър за народа на Украйна, за парламента ѝ и е приет от президента на Украйна", заключи Шолц.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мекотели краварски слуги. Продължавайте със санкциите докато евро.гейския съюз се сдуха напълно! Който побеждава, той диктува условията. Немците би трябвало това да го знаят най добре от всички.
67
1
 
32
 
! Отговори
3214 година преди 1 година
Европа още чака да получи газ и на Русия да им свършат ракетите и парите
66
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само се чудя какво ги бави Путин укропите ми не ги изравни с земята.. да бомбандира всичко мостове и жп та и да ги приключва. Така както световните спасители направиха със Сирия и Ирак без да им мигне окото ни за цивилни ни за нищо: е от такива сме колонизирани да си знаем само че май сме се главозамаяли и сме забравили с кой сме
65
26
 
2
 
! Отговори
Всичко е парлама преди 1 година
Спряха подаването на газ към Германия под претекста, че заради санкциите няма как да се поддържат компресорните станции на Сименс, което е абсолютна лъжа. Путин пак използва газта като "стратегическо оръжие" срещу Запада, но скоро ще му свършат париците и ще омекне.
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се срещнат зеления и червения! Зеления да си носи и yят !
63
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах уплашените му министри на Путин, след като Запада им спря вноса на коли, тепърва им почва агонията, въпрос на време :)))
62
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 67 Анонимен . . . Бива да си глупав, ама чак до болка и при това публично е медицинска класификация! Щом западните помпи дефектират, а запада не ги ремонтира поради каквато и да е причина - санкции, ембарго и.т.н. няма естествено да има газ! А руснаците могат да преживеят без другите държави. Имат си почти всичко, е без Гучи, Шанел нр 5 и др. Да му мислят другите! Не напразно Шолц се офлянква с доставките на обещаното оръжия за Украйна.
61
2
 
20
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Ще го имам в предвид, като сложим президент и назначим парламент в област Украйна на Руската федерация отговорил на нарочна пресконференция той
60
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейската мечта хаха леле тези се оказаха големи двуличници да ти имам европейщината измислена Долна и лицемерна
59
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разговор с путин означава подаръци земя! Пълно игнориране на нечленоразделните nuтeцu и тpeпане! Само от това разбира всяко жuвoтно!
58
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турбините на сименс са само повод. Казаха че имали 10 такива чисто нови монтирани на помпените станции на Северен Паток 2 , но нямало да ги местят. Ако им върнали от сименс турбините можели и да увеличат количествата. Просто ги подсещат малко, да не се правят на много смели.
57
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
немците много ще плачат. Мислеха се за много хитри и заради зелените талибани си закриха 20 ядрени реактора, а тази зима да отидат да питат Грета от Швеция, какво да правят.
56
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяхте ли лицемера Шолц как се изсмя, когато Митцотакис представи албанеца като новия канцлер на Западна България? Това са нашите приятели от Запада! Единственото хубаво са им парите.
55
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шолци си мислеше, че ще купуват на макс руски газ и до октомври ще си напълнят догоре хранилищата и ще имат да изкарата зимата, ама сега като им намалиха доставките, няма да има ни за Полша, ни за останалите многознайци, а в разгара на зимата ще чакат да се покаже слънцето , че да имат възобновяема енергия да си заредят телефоните.
54
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин забърка Русия в голяма каша, но съм далече от мисълта, че всички руснаци го подкрепят :) Да е караш само на мускули не е работа, требва да правиш и компромиси :)
53
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шулц търсил диалог, бетер от Меркел се оказа този плешо :))) Оказа се, че малкия български народ е по смел от тех :))
52
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А нас ни оставихте на вълците. Европейска солидарност.
51
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха Шолци, ко стана майка? Намали ха ви количествата на газа, веднага наколенки. Егати лицемерите. Противни сте.
50
2
 
33
 
! Отговори
ZZ Top преди 1 година
Въпрос към укрофилите тук - на София прайд ще носите ли и укропското знаме?
49
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера Си Дзинпин имаше обръщение към Путин онлайн го включиха и каза , че няма да прекъсне връзката с Русия. Това ако успеят да направят руснаците ще имат и нови технологии и всичко. Русия разполага с петрол, газ, въглища, жито и храни, а Китай вече е достатъчно напреднал технологично и при едно обединение на Русия и Китай идва интересното. Европейците докато се правят на модерни и да се топлят на вятърни перки и слънчеви панели ще студуват зимата, а в Русия ще дънят комините и пушека ще им го..