Германският канцлер: Необходимо е да се говори с Путин

Русия да изтегли войските си и да постигне споразумение с Украйна
18 юни 2022 08:11, Елка Василева
189
Германският канцлер: Необходимо е да се говори с Путин
Снимка: архив, БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц каза, че поддържането на комуникацията с руския президент Владимир Путин е от жизнено важно значение и в същото време напомни на Москва, че наложените от Запада санкции заради войната в Украйна няма да бъдат отменени, освен ако няма "справедлив мир", предаде ДПА.

Още по темата
"Изключително важно е да се говори с Путин и аз ще продължа да правя това, както и ще продължи да го прави президентът на Франция", каза Шолц в ексклузивно интервю за ДПА. Коментарите на германския канцлер дойдоха часове след като той се завърна от посещение в Киев, на което беше заедно с френския президент Еманюел Макрон, италианския премиер Марио Драги и румънския президент Клаус Йоханис.

"Когато говоря с Путин, аз му казвам например същите неща, които ви казах на вас", заяви Шолц. Той добави, че е важно да се разбере, че Русия не може да диктува условията на мира с Украйна.

Шолц каза, че ще каже на Путин, че греши, ако наистина си мисли, че ще "открадне малко земя и после ще се надява, че времената ще се променят и всичко ще се върне по старо му".

"Трябва да изтеглите войските си и трябва да постигнете споразумение с Украйна, което да е приемливо и справедливо за народа на Украйна", обърна се Шолц директно към Кремъл.

Той отбеляза, че всички санкции, наложени срещу Русия от 2014 г., "са все още в сила". "Санкциите, които сега наложихме срещу Русия по време на (тази) война няма да бъдат премахнати, ако няма справедлив мир, тоест мир, който е добър за народа на Украйна, за парламента ѝ и е приет от президента на Украйна", заключи Шолц.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
29
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Не го плуйте толко, Германия не е суверенно държава от 1945..руските войски се изтеглиха, а американските още са там! Още си имат Рамщайн и секакви дпуги войски и военни бази в Германия.
87
1
 
15
 
! Отговори
Шолци,пропускаш преди 1 година
софУния Прайда,ще се впишеш идеално! С Кики Гриндера и Кокорчо Фалита като екзотични пауни с набодени пера... Отзад!
86
31
 
4
 
! Отговори
Олаф Шолц преди 1 година
"Въпросът е да дадем ясно да се разбере на Путин, че няма да диктува мира. Украйна няма да приеме това, както и ние. Нашата цел е кристално ясна - Путин не трябва да спечели тази война. И аз съм убеден, че той няма да я спечели. ".ТОВА Е ИСТИНАТА, МСИЧКА ДРУГО СА МОКРИ ПУТЛЕРАСТКИ СЪНИЩА!
85
18
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До АТАКИСТ....... След депутинизацията ще кротнеш като Бялата Златка!
84
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В крайна сметка, май Западът реши да не унижава Русия, а трябваше. Трябваше да им дадат оръжия на Украйна и да се разправят с руснаците както си заслужават.
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога преди светът не е бил така непосредствено заплашен от глобално унищожаване. Няма по-безжалостна от човешката разрушителна стихия.
82
1
 
28
 
! Отговори
логическа верижка преди 1 година
Турбините на Сименс подлежат на периодично техническо обслужване. Периодичното техническо обслужване го извършва Монреал. Канада е наложила санкции и не дава обслужените турбини на Сименс на Газпром. Газпром казава "Щом няма турбини - няма газ. Използвайте си собствените санкции за суровина."
81
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя нормален ли е?Или и той шмърка от тревата на фашиста и убиец Зеленски
80
4
 
35
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 година
А може и вечна война хахахаха Русия има ресурси докато петрола свърши (60-100г) европитеците да му мислят
79
3
 
24
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
Мачкай Путин! Хаха мирът се случва при споразумение 25% от територията на украйна да стане руска! Няма проблем ние можем да воюваме и 10 години :))
78
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Русия да изтегли войските си и да постигне споразумение" _______________________ Няма как внук на нацистки СС-генерал да поставя условия на РФ и да бъде чут.
77
32
 
13
 
! Отговори
Фашистка Русия преди 1 година
Отново се превърна в империята на злото и като такава трябва да бъде унищожена. Руснаците обзети от агресия и претенции за особена мисия в света са заплаха за цялото човечество и трябва да се изолират и подложат на депутинизация. И едва когато се излекуват от имперския бацил и манията за величие и станат нормални хора да бъдат допуснати до цивилизования свят. За това ще са необходими между 15 и 20 години!
76
27
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Руската хибридна пропаганда поставя акцента върху "разбирателството с психопата Путин и фашистка Русия" а не върху рубешимостта на Запада да нанесе стратегическо поражение на агресорите. Заглавието би трябвало са бъде "Русия са изтегли войските си от Украйна"
75
2
 
36
 
! Отговори
Бахура преди 1 година
Пак казвам - Путин е голям. Оставя еврогейския съюз да се пече в собствен сос. А на укропите давам още макс 2 месеца живот. По долу чета че на Русия били свършили точните оръжия... А какъв е проблема да не се използват "точни" а да се действа на принципа Бомбен килим? А и като гледам укрите вече си плащат за да избягат от "незалежная"... Смееех
74
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците 3 години продаваха петрол на 40 долара за барел, сега след санкциите петрола е 120 долара, но понеже руснаците правят отстъпки, Китай, Индия го грабят за 80 долара като невиждали и в момента приходите им от петрол са се отдвоили спрямо 2020 година. Кой ще принуди бедна Индия да купува по 120 долара демократичен петрол, като им го дават на 80 долара руснаците.
73
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 67 Фашистка Русия бате ти май си забравил кой е загубил милиони животи за война срещу именно фашистите. Някой като се изкаже така неподготвен да си умреш от смях. Стига папагалствате смешни сте
72
36
 
3
 
! Отговори
Обаче преди 1 година
Руснаците ги чакат най-малко 50 години санкции и тотална изолация от Цивилизования свят. Ако оцелеят, ще се превърнат в *** таласъми.
71
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя дали се усеща какви ги ръси. Още не проумява, че укрите са заминали и от територията им нищо не остана. Едно полярният модел е история. Така е, като хитруваха и не спазиха минските споразумения.
70
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите кви гадни неща разправят! Направо на стената и ТА ТА ТА ТА ТА ТА ТА ТААААА!!!
69
33
 
4
 
! Отговори
путин е капут преди 1 година
На руснаците им свършиха точните ракети и им останаха само разни боклyци отпреди 50 години. Над 25% от руските танкове вече са унищожени, така че най-много да завземат още 2-3 украински провинции и то с цената на огромни жертви от руска страна.