Медведев: Букурещ се опитва да създаде "нова Велика Румъния"

Той заяви, че директно влизане на Молдова в ЕС е невъзможно
Обновена: 26 юни 2022 09:58 | 26 юни 2022 09:54, Йоана Цонева
90
Медведев: Букурещ се опитва да създаде "нова Велика Румъния"
Снимка: БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев обвини Букурещ, че иска да създаде "нова Велика Румъния" и предупреди, че ако това се случи, ще има последствия за Република Молдова, съобщава телевизия Диджи 24.

В интервю за агенция ТАСС Медведев заяви, че директно влизане на Република Молдова в Европейския съюз не е възможно. Освен това той обвини румънските официални представители, че отдавна "играят политически танци около Молдова" и увеличават усилията си за "законно" превземане на страната.

Още по темата

По думите на Медведев това ще има последици за Молдова, включително по-високи цени на енергията и прекъсване на доставките на други ресурси. Изказването му е направено на фона на продължаващата пълномащабна война в Украйна, която Русия започна на 24 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
2
 
! Отговори
Wanderer001 преди 1 година
До АнонименНяма такова нещо, като Велика Румъния. Днешна Румъния (Влашко) изначално е част от България. И те са нещо като македонците, ама са кротки. Един път само са се подвели от рушлямците и са сгрешили, през 1913 година. Инак и сега във Влашко живеят много българи, има български училища, в черквите надписите на български и т.н. И те са пообъркани, ама поне не пречат.
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
заради Молдова русия започва и губи кримската война нека да я приемат в нато и ес пък да видим какво ще направят ушанките
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия ме разбраха ли че великите държави умряха в 20-ти век, сега има глобализация, свободно движение, свят без граници, единен пазар. Мирен начин да си голям, без да има недоволни и омраза. Русия са най-мразената държава в: Финландия, Швеция, Литва, Латвия, Естония, Украйна, Полша, Грузия вероятно има и още с тая имперска политика.
60
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румънците трябва да сритваме при всеки повод защото така или инак никога няма изравним резултата...
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медведев, влязъл си на територията на Европейския съюз. Тука бие НАТО. Ти биеш в Казахстан и Беларус. Искаш да направиш НАТО агресор чрез Румъния и да влезеш да защитиш Молдова от агресията. Столтенберг още се крие в бункера на НАТО и ще ви уверява, че няма да започва трета световна война, сега заради Молдова. Този човек или е ваш агент, или е голям некадърник и глуппак.
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руският империалист и капиталист Медведев води империалистическа и капиталистическа война. Сталин такива ги пращаше най-малко на лагер в Сибир.
57
8
 
3
 
! Отговори
Ааа преди 1 година
И защо Румъния да ни връща Северна Добруджа? Там дали живее и един българин? Тая игра с взел/дал е за чешане на езици. Да припомня какво трябва да връщаме ние, ако я играем. Колко български къщи има в Ахтопол преди спогодбата Моллов Кафандарис от 1927г.? Точно ТРИ! Колко има в Бродиливо? НУЛА. Колко са в Созопол, Несебър, Поморие? Ако не се лъжа Вазов пише след Освобождението, че в Пловдив не се чува българска реч. Имам рода от Кавъкли. Днешния Тополовград. Бабите си говориха на гръцки.
56
1
 
9
 
! Отговори
Проф. Мърморски преди 1 година
Румъния получи доста територии след първата и втората световна войни и повечето от тях населени с унгарци или българи. Съвсем незаслужено. СССР дръпна Молдова в замяна и насели руснаци, за да промени демографския баланс на населението.
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този нискостеблен маймуняк ако снасяше яйца щеше да има поне полза от него А то, само повредил едни части на мама си.
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аляска няма ли да си я взимат обратно?
53
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Велика Румъния включва и Южна Добруджа, а и Варна.
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който и да ги окупира ще бъде от техния Комунистически интернационал с поставени техни агенти провокатори свързани като другари на техните другари,като другарите които им направили комунистическата революция агенти провокатори по бързите революции и те станали другари изпратили свои другари агенти за бързата социалистическа революция наречена комунистическа в социалистическия интернационал че го блокирали и той бил разпуснат от агентите провокатори с техните идеи на бързо превземане с революции.
51
0
 
8
 
! Отговори
До 55 преди 1 година
Професоре, румънците са православни
50
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските гаddове как смеят да се изказват, след като те самите нападнаха суверенна държава!!! Разбират само от бой!
49
20
 
8
 
! Отговори
oz преди 1 година
Румънците си търсят белята и ще ядат боя............тормозят унгарците, налагат католицизма за сметка на православието............сега искат да анексират и Молдова........самозабравиха се тия мамалигари!!!
48
2
 
8
 
! Отговори
? преди 1 година
Г-н Никой пак ли каза нещо ?
47
18
 
8
 
! Отговори
52 преди 1 година
Прав е.След Украйна и Румъния ще яде пердаха, а после познайте кой...
46
3
 
15
 
! Отговори
До 50 преди 1 година
За Медведев в самата Русия казват, че в момента вече е последна дупка на кавала в управлението на Р.Ф. През тази призма трябва да разглеждаме и изцепките му покрай войната. Прави се на психопата Жириновски, за да привлече внимание и излезе от миманса. Или да му наредили да заеме тази роля. Той може да си го позволи, защото не ангажира по никакъв начин управлението
45
1
 
3
 
! Отговори
Бай Дън преди 1 година
До 49 - Кои са марионетките в правителството, че да казват какво иска народа - явно не са по-различни от Северна Сорея!
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медведев напоследък често се изказва.Да не го гласят за мястото на Путин и той да е следващия?Дано да греша,защото ми се вижда доста краен.