Кисинджър: Украйна да не отстъпва никаква територия на Русия

Такава опция не бива да бъде на масата на преговорите
25 юли 2022 08:20, Елка Василева
247
Кисинджър: Украйна да не отстъпва никаква територия на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият американски държавен секретар Хенри Кисинджър посъветва Украйна и Запада при бъдещи мирни преговори да не отстъпват на Русия никаква украинска територия, окупирана от началото на войната, съобщи ДПА.

Още по темата
Кисинджър каза пред германската държавна телевизия ZDF, че даването на територии не трябва да бъде на масата на преговорите и призова Запада да бъде ясен за това кое може и кое не може да бъде предмет на дискусии при каквито и да било обстоятелства.

Всичко това трябва да бъде направено в тандем с народа на Украйна, изтъкна бившият държавен секретар.

Кисинджър изигра основна роля във формирането на външната политика на САЩ от края на 60-те до края на 70-те години на миналия век, първо като съветник по въпросите на националната сигурност, а след това като държавен секретар. През 1973 г. той получи Нобеловата награда за мир за примирието и споразумението за изтегляне с тогавашния Северен Виетнам.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
11
 
22
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Много хора не си дават сметка на какво са способни неонацистките батальони (тези със свастиките), обучавани в Полша и Румъния от американски инструктори. Да си припомним, че при посещението на Росен Плевнелиев в Киев през 2014г. украинските националисти са скъсали българското знаме. Но за това - нито дума по нашите медии.
125
2
 
6
 
! Отговори
140 преди 1 година
ти па от де знаеш че квото четеш е вярно? намираш му интервюто на английски и слушаш кво казва, няма нужда да си определяш мнението от съмнителни статийки, изтълкувани кой знае как
124
11
 
11
 
! Отговори
PG преди 1 година
Забравил незабравим,но Украйна отива в джаза,хак да им е на тях,8г.се правиха на велики сега ще се берат плодовете мръсните укри,***
123
5
 
8
 
! Отговори
Малко за историята преди 1 година
До Анонимен 131: "Е, ако замениш турския султан с руския император си пасва идеално!Останалото е същото!" Много си се объркал. Никак даже не е същото. По времето на богдан Хмелницки казаците доброволно се присъединяват към Руската империя, защото са православни. Сега укронацистите наричат Богдан Хмелницки "украинец" защото така им изнася, като комшиите нарича Самуил "македонски цар".
122
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 2 месеца Кисинджър каза Русия ще си вземе нейното. Имам усещането че някакъв туземски журналист говори от името на г-н Кисинджър
121
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип само *** путинофил може да счита, че отстъпването на територии е справедливо. Ааа да, забравих, че цялата планета е руска...
120
1
 
17
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Преди време същият този Кисинджър съветваше Украйна да направи териториални отстъпки за да спре войната, Сега говори точно обратното. Сигурно някой го е посъветвал как да разсъждава правилно.
119
4
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
131, кви украински казаци бе, гълъбе, в Османската империя, след като Украйна е съиздадена като република при Ленин :) В Украйна живеят поляци, руснаци, унгарци, българи, румънци...
118
4
 
9
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Всяка война завършва с мирен договор. Кога ще завърши тази, и с какъв мирен договор? Лесно е да се казва - никакви отстъпки. И какво следва: война до последният украинец? Украйна не може да спечели тази война, колкото и да я тъпчат с оръжие. При тези загуби (над 200 военнослужещи на ден) до края на годината от армията на Киев ще е останала само половината. Тогава кой ще воюва?
117
9
 
7
 
! Отговори
след преди 1 година
избиването на всичко читаво и оплождането на останалата част от"освободителите" след втората световна , нормално е тез земи да са пълни с техните наследници и почитатели . Така че повечето от мненията по-долу са съвсем очаквана реакция на руси "българи" и таз страна отдавна не е онова де се знае като България
116
1
 
17
 
! Отговори
Алцхаймер преди 1 година
Миналата седмица дядото каза че Украйна трябва да отстъпи територии...сега явно го Посъветваха да преосмисли казаното. Или просто е забравил.
115
5
 
11
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Кисинджър да си спомни и за Косово тогава. Да си спомни и за Македония, която бе дебългаризирана и продължава тоя процес с горещата подкрепа на САЩ.
114
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еййй, толкова ли няма нормални хора да дадт акъл, ами вадят някакви стогодишни изкукали рептили с мислене от минали векове. Пука му на тоя 99-годишен проскубан ястреб ще има ли живот след него или не.
113
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: номер 128 Ти си се объркал нещо. Запорожските казаци са украински казаци.Сигурно не си виждал прочутата картина на Иля Репин "Запорожските казаци пишат писмо до турския султан"?А знаеш ли текста на писмото?Е, ако замениш турския султан с руския император си пасва идеално!Останалото е същото!
112
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя, че е изкуфял това е ясно. Но нещата полека лека се обръщат. Украинците се въоръжават с се по-съвременни и ефективни оръжия, които унищожават основно техника и инфраструктура, но щадят хора. Насреща руснаците стрелят (стреляха) насляпо и избиваха цевилни. Полека-лека руснаците изчерпаха "съвременните" си оръжия и залагат на артилерия и пушечно месо. Затова и смятам че в момента опасността руснаците да пуснат АБ нараства много! Те вече са слабата страна, но не ги слуша главата изобщо.
111
0
 
7
 
! Отговори
Коментаторите преди 1 година
🤣 чел *** какво казал Кисинджър и решил да си изпърди от мозъка с усилие и тежка неграмотност мислите в текст
110
2
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Преди време призоваваше Украйна да отстъпи територия,за да се стигне до мирен договор.Сега,точно обратното.Изкуфял е дядото.
109
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боби защо още не е депортиран в Сибир, ами дращи още тука?
108
9
 
4
 
! Отговори
здраствуй асвабадите преди 1 година
Впечатленията на руско войниче от Лисичанск: много недрюжелюбни всички, чакаш от всеки ъгъл някой да те застреля в гърба
107
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Монголоидите от река Москва са се пообъркали леко със специалната си операция и си направиха леко харакири