Кисинджър: Украйна да не отстъпва никаква територия на Русия

Такава опция не бива да бъде на масата на преговорите
25 юли 2022 08:20, Елка Василева
247
Кисинджър: Украйна да не отстъпва никаква територия на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият американски държавен секретар Хенри Кисинджър посъветва Украйна и Запада при бъдещи мирни преговори да не отстъпват на Русия никаква украинска територия, окупирана от началото на войната, съобщи ДПА.

Още по темата
Кисинджър каза пред германската държавна телевизия ZDF, че даването на територии не трябва да бъде на масата на преговорите и призова Запада да бъде ясен за това кое може и кое не може да бъде предмет на дискусии при каквито и да било обстоятелства.

Всичко това трябва да бъде направено в тандем с народа на Украйна, изтъкна бившият държавен секретар.

Кисинджър изигра основна роля във формирането на външната политика на САЩ от края на 60-те до края на 70-те години на миналия век, първо като съветник по въпросите на националната сигурност, а след това като държавен секретар. През 1973 г. той получи Нобеловата награда за мир за примирието и споразумението за изтегляне с тогавашния Северен Виетнам.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
13
 
! Отговори
тя преди 1 година
Я па тоя от нафталина !
105
10
 
15
 
! Отговори
убийсоросспасисвета преди 1 година
Естествено,че няма такива работи - цялата територия наречена "украйна" е руска !
104
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На този няма ли кой да му направи екзорсизъм, целият се е поддул?
103
13
 
13
 
! Отговори
Раша чао преди 1 година
Русия е естествено да се разпадне, не може да държиш 20% от сушата със 150 милиона необразовани крепостни селяни и оръжия от миналия век.
102
16
 
14
 
! Отговори
убийруснакспасидете преди 1 година
Няма страшно, то е ясно че Русия не е способна да ги контролира тези територии така или иначе, партизаните в Мелитопол ликвидират по 100 вaтника седмично.
101
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: номер 114 Не искам да те разочаровам, но вече се обмисля кога да очакваме разпадането на Русия.До края на годината едва ли. Но през 2023-та е много вероятно.Сигурно още не осъзнаваш че живеем в 21-ви век, и всички империи се разпаднаха Остана само руската.Впрочем, украинците и днес са думнали още един руски самолет.И си връщат Херсонска област...
100
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ба, рептилската мумия съветва войната разрушението и смъртта да продължават... кой би предположил
99
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това станистко адово изчадие сигурно не може да си представи че Русия ще ги вземе тези теротории, без да е необходимо някой да ги отстъпва. ДемоН-РАТската иззмметт вижда края си и се е активизирала, а урродливи либерастийки?
98
4
 
23
 
! Отговори
Д-р Исня преди 1 година
И тоя го посъветваха - от "Украйна трябва да даде територия, за да се спре конфликта" до "Да не дава територия" има 2 месеца разлика и едно премятане на тигана.
97
6
 
3
 
! Отговори
до 108 преди 1 година
изкара с лагери, затворени граници и преследване на всеки който не ръкопляска достатачно ентусиазирано на партийните конгреси. Тва е сериозно постижение, Нали знеш де да си завреш аргумента?
96
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой няма да я пита Украйна. Накрая Русия и САЩ ще се разберат, а ЕС ще търпи последствията от санкциите. Украйна вече никога няма да бъде същата, ако изобщо остане такава държава. И на големите това им е ясно, но само зблуждават оня друсан клоун - зиленият.
95
6
 
11
 
! Отговори
Пеесе песос преди 1 година
Двщаването на оръжия на Украйна, само ще даде повод на руснаците да я окупират цялата.
94
11
 
6
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
До 108. Ха-ха-ха, затова ли още куп страни се стремят към него, щото се разпада? Македония, Албания, Украйна, Грузия, Молдова, че даже руската Сърбия. Тоя "гнил" запад го разпадате от средата на миналия век, а той си е все тук - свободен, демократичен и проспериращ.
93
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и ЕС беше вечен, но след 20 години започна да се разпада. СССР поне изкара 70 години.
92
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сергей Лавров: "Географические задачи спецоперации изменились, в том числе из-за поставок Киеву HIMARS, теперь речь идт не только о ДНР и ЛНР".
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До редакцията. Вашия *** ми открадна мнението от екранчето. На врата ли ми стои. Махам се. Вие сте нечестни и хитри. Кода беше верен. После пуска каре без код.
90
2
 
8
 
! Отговори
учуден.. преди 1 година
Този древен, изкуфелник, защо се изказва, преговорите да си ги водят засегнатите страни. Тоя сис еди зад океана и философства... на него му е лесно да дава съвети, нали не бомбардират в съседните му градове....
89
6
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
До 99. Ами то и СССР уж беше вечен и щеше да прави цялата планета комунистическа.
88
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Географските задачи" на спецоперацията ще се отдалечат още повече от сегашната линия. Защото, както каза Лавров, "не можем да позволим в частта от Украйна, която Зеленски ще контролира или който и да е заместник, да има оръжия, които ще представляват пряка заплаха" за териториите на Русия и онези републики, които искат сами да определят бъдещето си.
87
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя най после загря накъде закономерно дърпат нещата! UKRAINE FOREVER!