Украинците нанесоха големи щети на мост, важен за руските сили

Той е осеян с дупки, превозни средства не могат да се движат
Обновена: 27 юли 2022 13:05 | 27 юли 2022 13:04, Елка Василева
278
Украинците нанесоха големи щети на мост, важен за руските сили
Снимка: архив, БГНЕС

Украински войници са нанесли снощи големи щети на стратегически мост, който е от значение за доставките за руските сили, окупирали южни части на Украйна. Това съобщи Кирил Стремоусов, заместник-ръководител на назначената от Москва администрация на Херсонската област, цитиран от АП.

Още по темата
По думите му мостът "Антоновски" над река Днепър не е разрушен, но платформата му е осеяна с дупки, които не позволяват придвижване на превозни средство по него. Стремоусов уточни, че мостът е поразен с изпратените от САЩ ракетни системи за залпов огън "Хаймарс".

Говорителка на Оперативното командване "Юг" към украинските въоръжени сили потвърди поредния удар по моста "Антоновски", допълни Укринформ. По думите на говорителката Наталия Гуменюк ударът е бил добре изпипан и е целял деморализиране на врага.

Съоръжението с дължина 1,4 км получи сериозни повреди и миналата седмица след няколко украински удара. То бе затворено за камиони, но пътнически автомобили продължиха да минават по него до снощната атака.

Мостът "Антоновски" е основен за прекосяването на Днепър в Херсонската област. Другият вариант е язовирната стена на водноелектрическата централа в Каховка, която бе обстрелвана миналата седмица от украинските сили, но остана проходима за превозни средства.

Ударите по пътна инфраструктура затрудняват доставките на Русия за силите им в региона, подложен на постоянни контраатаки от украинска страна, посочва АП.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
4
 
7
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Анонимен 161: "бомбардират с ракети хубавата Одеса"? По-точно военното пристанище на Одеса и предприятия, които произвеждат военна продукция. Не е съвсем същото, нали?
163
5
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Обстрелват и рушат украинците каквото могат. Всеки ден изстрелват по стотина снаряда срещу жилищни квартали в Донбас, убиват мирни жители. Но това няма да им помогне.
162
2
 
6
 
! Отговори
Б преди 1 година
Излиза, че Западна Украйна е построена от Полша, а Новорусия, Одеса от Руските Царе.. Украинците най много Киев да са строили..
161
4
 
5
 
! Отговори
Б преди 1 година
И другата част на Екрайна Галиция, не е екраинска а Полска! Дадена на Съветския Съюз след Втората Световна, дотогава насилена с поляци.. Ако не беше Съветския Съюз и Русия, сега Западна Украйна да си и полска. Лвив и Ивано Франкивск са построени от Полша
160
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е много глупав човек, хем вижда че никъде не го искат, мразят руснаците, ненавиждат ги, стрелят по тях, убиват ги и той пак продължава да се натиска да ги "освобождава". Такава нагрост и плиткоумие може да съществува само в празните руски глави
159
4
 
7
 
! Отговори
Б преди 1 година
Всичко от Одеса, Крим, Запорожия, Мариупол е било завоювано от руските царе и дадено на Украйна. Преди това е било на Османската Империя. Това и по времето на реско турскити войни, нали се сещате, когато и нас ни освобождава Русия..На нас Калиакра има паметник на руския Генерал Ушанов водил морските битки. В Украйна има много паметници на генерал Суворов и Екатерина Велика, които са завзели от турците тези земи, а украинците искат да ги махнат! Без тях нямаше да има Половин Украйна!
158
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До долния, а защо Зеленски не е спечелил най много гласове в родния си Кривой рог. Може би защото никой не е пророк в собствената си страна. Може да е спечелил в херсон заради голяма еврейска общност.
157
10
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
И? Какво като Екатерина била строила Одеса? Сега да пуснат Кафиров да дерибейства там ли? Или Путин? Каква е идеята ВИ ? Според вас утре Путин може да каже "България ние сме я освободили, значи е руска. И аз трябва да излеза на улицата и там да козирувам на някакви зелени човечета и кадировци ли? Това би ви харесало.
156
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Неразбрал В България е пълно със световноизвестни инженери които имат богат опит с ремонтирането на продънени от ракети мостове.
155
2
 
2
 
! Отговори
Неразбрал преди 1 година
До некомпетентенА ламарината на листове или на рулони ще я караш? И к'во пра'им, когато единия от размерите на пробойната/компроментирания участък е с малко, но повечко от размерите на ламарината? Организираш полеви цех, заваряваш разни профили/квадратни тръби, сетне връзваш, влачиш и повдигаш с някаква инженерна машина и т.н. Това с листовете ламарина за временен път и за 1 ден става само при определени условия и р-ри на дупките. Ако те са по-голямшки ще ти идат зян и ламарината и техниката!
154
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 158 Понастоящем руските нацисти бомбардират с ракети хубавата Одеса. Знаейки историята, ако успеят да я "освободят", от нея няма да е останало нищо.
153
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има древногръцки колонии Одесос но то и по нашето черноморие ги има.
152
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Херсон е градът, където Зеленски е спечелил най-много гласове на изборите. В Херсон от 260 000 жители, след половин година тормоз, едва 8000 са взели руски паспорти. В Херсон на руснаците се наложи да разгонват украински митинги със стрелба по тълпата. Ако зелените човечета бъдат обезоръжени и оставени в Херсон, гражданите ще ги линчуват.
151
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Одеса е създаден като град в този си вид от Екатерина Велика на 02.09.1794г. За първи управител тя назначава френския граф Ришельо. ... През ВСВ града е обсаден от германско Румънски войски. Не мога да разбера защо украинците днес толкова държат на Нато и в частност на Румъния ! Още през 70 и 80 год. има голяма вътрешна миграция към Москва и Ленинград. Какво ви говори това ? Крайбрежната улица с дворците на руската аристокрация е хубава както и сградата на операта и катедралата....
150
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците са го строили този мост, пак ще го изградят. Украинците от 1992 една улица ни са построили, само крадат пари и корупция! Всичко, що имаха останало от Съветския Съюз, се връща на Русия. Да им строи САЩ нови мостове и АЕЦ
149
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 155 "за да спрат руснаците" Как така "да спрат руснаците"? Руснаците имаха намерение да "атакуват" по моста в посока обратна на фронта ли?
148
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите могат само да си минират собствините пристанища и да разрушават собствените мостове за да спрат руснаците. Но после реват, че и те не могат да ги използват!
147
8
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Украинците им останали 9 Нimarsa, a Русия има 5000 артилерия! -----///----- Е, тя Просията имаше и 180 000 групировка, ама сега е само 100 000...
146
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Б 5000 артилерия - 50 склада
145
7
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Украйна има свободата да си строи понтонни мостове, защото има места, които руската артилерия не достига. А руснаците нямат такава свобода. А освен това, нали мостовете се възстановявали за два часа...