Украинците нанесоха големи щети на мост, важен за руските сили

Той е осеян с дупки, превозни средства не могат да се движат
Обновена: 27 юли 2022 13:05 | 27 юли 2022 13:04, Елка Василева
278
Украинците нанесоха големи щети на мост, важен за руските сили
Снимка: архив, БГНЕС

Украински войници са нанесли снощи големи щети на стратегически мост, който е от значение за доставките за руските сили, окупирали южни части на Украйна. Това съобщи Кирил Стремоусов, заместник-ръководител на назначената от Москва администрация на Херсонската област, цитиран от АП.

Още по темата
По думите му мостът "Антоновски" над река Днепър не е разрушен, но платформата му е осеяна с дупки, които не позволяват придвижване на превозни средство по него. Стремоусов уточни, че мостът е поразен с изпратените от САЩ ракетни системи за залпов огън "Хаймарс".

Говорителка на Оперативното командване "Юг" към украинските въоръжени сили потвърди поредния удар по моста "Антоновски", допълни Укринформ. По думите на говорителката Наталия Гуменюк ударът е бил добре изпипан и е целял деморализиране на врага.

Съоръжението с дължина 1,4 км получи сериозни повреди и миналата седмица след няколко украински удара. То бе затворено за камиони, но пътнически автомобили продължиха да минават по него до снощната атака.

Мостът "Антоновски" е основен за прекосяването на Днепър в Херсонската област. Другият вариант е язовирната стена на водноелектрическата централа в Каховка, която бе обстрелвана миналата седмица от украинските сили, но остана проходима за превозни средства.

Ударите по пътна инфраструктура затрудняват доставките на Русия за силите им в региона, подложен на постоянни контраатаки от украинска страна, посочва АП.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мдаааа "Само родните путници казват, че вскичо е наред и рашистите вече са в предградията на Киев. На тях още не са им разрешили да проглеждат." Всъщност, това идва от неграмотността им: понеже са на амбразурата не защото знаят, а защото не знаят, могат да бълват само това, с което ги захранват, а когато нещата не вървят, господарите им крият докогато могат. Допълнително, понеже знаят, че слугуват на терористи и престъпници, не си признават и очевидното, та накрая най-последни "проглеждат".
183
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
украинск.армия затваря чувала в херсонска.coлдaтите изоставят техниката и плуват на отсрещния бряг.
182
2
 
3
 
! Отговори
Б преди 1 година
Само екраинци и руснаци са готови да емират за Украйна! Американски и натовски войници там няма да стъпят! Така, че всичко ще се реши между украинци и руснаци на фронта..санкции не са необходими и даже са контрапродуктивни
181
0
 
3
 
! Отговори
До до неразбрал - 2 преди 1 година
И за да затворим темата, неслучайно хората се учат с години да проектират и изграждат стоманени мостове. Иначе щяха да ги правят от някаква основа с нахвърляна върху й най-дебелата и голяма по размер стоманена ламарина, произвеждана или внасяна в страната и нямаше защо да харчат грешни пари за образование и наука, че и студенция и инженери по тия специалности, не ли? А може би не случайно съществуват и термините: временни и постоянни съоръжения, пък били те и пътища или мостове...
180
2
 
5
 
! Отговори
Б преди 1 година
Не ми харесва идеята, някой да си върне отдавна загубени територии като Русия, но не ми харесва и идеята някой да си купи държава за военна база и прощадса както САЩ!
179
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 189 "Скоро предстои окончателна победа" Колко "скоро"? :)))) Дай срокове. И после да не се криеш, като мине "скорото" и нищо такова не се е случило :))))
178
3
 
2
 
! Отговори
до Кога ще свърши преди 1 година
Информацията явно достига със закъснение до тебе драги. Последната информация от устата на Зеленски е 30 жертви на ден. Благодарение на последните доставки западно въоръжение. Сега да не кажеш, че е лъжа, т.е не лъже само когато искаш да чуеш.
177
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пак по опорката? "По-точно военното пристанище на Одеса и предприятия, които произвеждат военна продукция. Не е съвсем същото, нали?" Така, така. После, когато започнат да сриват жилищни блокове, театри и моллове, там ще еимало "огневи позиции" и бандеровски щабове, и докато "освободят" Одеса, целия град ще е в руини. Познато от всички предни нацистки "освобождения" на кървавия сатрап в Кремъл.
176
0
 
3
 
! Отговори
До до неразбрал преди 1 година
Разликата е, че в твоя случай полагаш ламарината върху ненарушена земна основа/път, като я използваш за по-добро разпределение на товара върху компроментирания участък. При директни попадения имаш нарушено пътно платно и мостова конструкция, което е малко по-различно. И ако структурните поражения са в някакви граници, но под размерите на ламарината, ще стане. Но когато размерът на пробойната е съизмерим с нейните габарити (а те не са безкрайни за съжаление!), ще съм любопитен да видя минаването
175
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е идйод, драги пътници. Тьпо ченге с личностни дефицити. Поведение на 100% психопат.
174
3
 
3
 
! Отговори
Кога ще свърши преди 1 година
Простата сметка показва, че при тези жертви (100 убити и 500 ранени на ден, по думите на самият Зеленски, а всъщност са поне два пъти повече) до една година от украинската армия няма да е останало почти нищо.
173
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами като се отричаш отречи се и от териториалните придобивки към Украинска територия датирани от времето на Екатерина Велика през Ленин, Сталин, Хрушчов и до ден днешен. ----///----- Ми не е нужно нищо да се отрича. Има си международно право, международнопризнати граници, страни-съюзници, все идет по плану.
172
0
 
4
 
! Отговори
Б преди 1 година
Много мразя когато политиката пренаписва историята..както в РСМ така и в Украйна
171
5
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Според мене Путин и това е планирал - много му се искало войските му да минават Днипро по понтонни мостове. Все идет по плану, товарищи!
170
1
 
3
 
! Отговори
Б преди 1 година
Много мразя когато политиката пренаписва историята..както в РСМ така и в Украйна
169
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Боби Боби е много обективен и коментира само руските победи. Вече пети месец коментира победата над Лисичанск.
168
1
 
3
 
! Отговори
До Боби преди 1 година
Боби я кажи какво се случва във Високополье Херсонско, "нацистите" казват че има огнево обкръжение. А Конашенко не споменава нищо в сводките. Сещам се че такова нещо всъщност няма, или греша.
167
2
 
1
 
! Отговори
до неразбрал преди 1 година
наистина си неразбрал!!!!
166
3
 
3
 
! Отговори
Мдаааа преди 1 година
Стрямоусов говори общи прикзаки и пповтаря заплахи, Гиркин вече признава лекичко за проблеми. Само родните путници казват, че вскичо е наред и рашистите вече са в предградията на Киев. На тях още не са им разрешили да проглеждат.
165
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Б Тези басни от Путин ли ги научи, защото той има много извратено разбиране на историята. Ако всички бяха историци като Путин досега човечеството щеше да се е самоунищожило в безсмислени войни като тая която той подпали в Украйна и сега не знае как да я прекрати. Докара я до там че или Украйна ще изчезне или Русия ще изчезне. Като вземем в предвид че Украйна успя да обедини целия цивилизован свят на своя страна, Русия трябва да се готви за ликвидация.