Полският президент: Русия е опасност за Европа

Голяма част от руското общество е пропито от великоруските идеи
2 авг 2022 09:00, Елка Василева
111
Полският президент: Русия е опасност за Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е опасност за Европа, заявява полският президент Анджей Дуда в непубликувано засега интервю за германския в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг", цитирано от ДПА.

Още по темата
"Ако Украйна със своята героична съпротива не успее да устои на имперските планове на Путин, Полша и балтийските страни ще бъдат заплашени пряко от по-нататъшно разширяване на руската сфера на влияние в Централна Европа", заявява Дуда.

Той говори за "великоруски идеи, които визират подчиняване на други народи".

Това са идеите не само на Путин, голяма част от руското общество е пропито от тях, подчертава полският президент.

"Благодарение на Украйна тази опасност е сдържана днес. Но мисля, че тази опасност за нещастие ще стане актуална в бъдеще", добави Дуда. "Единственото, което можем да направим, е да подсилим собствената си сигурност".

Полша е дарила 260 танка Т-72 на Украйна, според Дуда. Той подчерта, че това налага ускоряване на закупуването на нови танкове. Варшава се надява и на доставката на германски танкове "Леопард", но засега това не се е осъществило.

По-рано вчера по време на  възпоменанията по повод годишнина от Варшавското въстание Дуда заяви, че "германците избиваха безжалостно цивилни в столицата" по време на Втората световна война. Днес "руската агресия срещу Украйна е също толкова безжалостна", добави той, цитиран от Асошиейтед прес.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Полша е следващата измислена държава сериозно.
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бившият им външен мнистър Шикорски бе записан на пияна глава как казва, че те поляците са пълни *** да се ежат и на Германия и на Русия като правели орално на САЩ. Това не е мое мнение, а негово. Но пък няма да споря с поляк за Полша, я!
79
0
 
0
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Не, всичо почва със Сталин, поляците не обичат руснаците много преди това, но за това трябва да четете история. Българите по стар руски обичай смятат, че всичко почва с бащицата, който според руснаците създава и славянската азбука.
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето ти още една причина да си наложим още санкции и да се почустваме от това изключително щастливи и горди.
77
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен/90Това го знам и слава на Сталин, че не е пролял излишно кръв за интересите на Лондон. Но ако е продължил да настъпва и смазва и поляци и немци, с цената на наистина излишни жертви, е можел да вземе цялата коч'ина германия.
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 85 -Сталин е спрял по друга причина. Поляците са си правили тънки сметки и са си повярвали, че ще се освободят сами с въстание по нареждане от Англия. Сталин разбира и спира войската да си "почине".Съответно германците разказват играта на поляците. Те и за това недолюбват руснаците.Като цяло англичани и поляци го играят тарикати в Европа.Поляците отдавна имат мераци за Украйна,сега са видяли изгоден случай.
75
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опасност е, но не за Европа, а за краварските *** в нея.
74
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Планът на немците през всв е да избият половината поляци, а другата половина да изселят в Южна Америка. Руснаците спасяват Полша от немските планове. На ти сега благодарност.
73
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опасна за Европа е само самата Европа. Всичките и проблеми са от акъла на собствените и политици.
72
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските шават още, я марш в Сибир
71
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствената грешка на Сталин спрямо Полша е, че е спрял и изчакал при Варшава, вместо да влезе и окупира ЦЯЛА Германия! Но и той е бил наивник, вярващ в библейските ценности като честност и смиреност
70
1
 
2
 
! Отговори
Кирил и Методий преди 1 година
Хм! Защо хейтите другари? Вие иСчезвате ли или иЗчезвате? Или си обичате вашите нищо дето са леко неграмотни? Като вас?
69
11
 
5
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 80 - такъв ще го подадат на твоя идол Вова поляците, та няма да знае откъде да си го извади! В момента са с най боеспособната и въоръжена армия в Европа. Само да се пробат колхозниците - ще летят ушаNки здраво! Плюс историческата ненавист на поляците - и основателна все пак.
68
7
 
3
 
! Отговори
Кирил и Методий преди 1 година
До Анонимен 69 - иСчезни! Ше иСчезнеш ли? Защо положихме труд за теб, неграмотни? Затова ли ти дадохме Азбука? Да повтаряш опорите на Москва и то неграмотно?
67
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не им ли писна. От омраза направо се тресат. Да си взимат част от Украйна и да млъкват. Но нали уж "помагат" на Украйна. То не може хем така, хем онака. Имате евтин украински труд, сега и бежанци от мирните региони, помощи от ЕС. Явно без газ не излиза сметката.
66
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полските Дуди пак ще го отнесат,както имам навика да им се случва
65
7
 
10
 
! Отговори
Хиената преди 1 година
Абееее... хиената на Европа е... Полша. Чълчил го е казал,най-близкият им съюзник.
64
5
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Надявам се и аз Русия да е опасна за Европа и най-накрая тия брюкселски мафиоти да се саморазпуснат или някой тях да саморазпусне, та била тя и /Русия. То се е видяло, че овцете на ЕС само могат да блеят.
63
1
 
2
 
! Отговори
Гарван от Гроба преди 1 година
В крайна сметка всички ще умрем. Смъртта е лесна, живота е труден. Щом си се родил после осъзнаваш и смъртта. Или не си даваш сметка, че животът е крехък и от гроба връщане няма. Но когато се сетиш за смъртта примерно 5 мин на всеки два три месеца и те обгръщат депресивни мисли. И осъзнаваш, че животът е временен, смъртта вечна... И какво можеш да направиш по въпроса? Как да живееш?
62
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
М айната на Европа !!