Полският президент: Русия е опасност за Европа

Голяма част от руското общество е пропито от великоруските идеи
2 авг 2022 09:00, Елка Василева
111
Полският президент: Русия е опасност за Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е опасност за Европа, заявява полският президент Анджей Дуда в непубликувано засега интервю за германския в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг", цитирано от ДПА.

Още по темата
"Ако Украйна със своята героична съпротива не успее да устои на имперските планове на Путин, Полша и балтийските страни ще бъдат заплашени пряко от по-нататъшно разширяване на руската сфера на влияние в Централна Европа", заявява Дуда.

Той говори за "великоруски идеи, които визират подчиняване на други народи".

Това са идеите не само на Путин, голяма част от руското общество е пропито от тях, подчертава полският президент.

"Благодарение на Украйна тази опасност е сдържана днес. Но мисля, че тази опасност за нещастие ще стане актуална в бъдеще", добави Дуда. "Единственото, което можем да направим, е да подсилим собствената си сигурност".

Полша е дарила 260 танка Т-72 на Украйна, според Дуда. Той подчерта, че това налага ускоряване на закупуването на нови танкове. Варшава се надява и на доставката на германски танкове "Леопард", но засега това не се е осъществило.

По-рано вчера по време на  възпоменанията по повод годишнина от Варшавското въстание Дуда заяви, че "германците избиваха безжалостно цивилни в столицата" по време на Втората световна война. Днес "руската агресия срещу Украйна е също толкова безжалостна", добави той, цитиран от Асошиейтед прес.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
11
 
10
 
! Отговори
Може пояече преди 1 година
Трябва.бляддоветее да бъдат унищоженин.това.теябва да се направи
60
5
 
7
 
! Отговори
мак преди 1 година
Защо той по повод годишнина от въстание намесва Украйна. Толкова ли е обсебен от украинците, че дори на този ден мисли за тях? Все едно не е полски президент, а украински. Но какво не правят някои, за да се харесват на целокупния ес. Поляците скоро ще реват заради скъпите гости, такава маса хора не се издържа лесно, а ес само ще ги потупва по рамото с една ръка, а с друга ще им спира пари под всякакви претексти.
59
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да добавим: Пудинга скоро ще умре :)
58
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Факт. Само трябва да се добави че путинска Русия е опасност не само за Европа, а за целия свят. Руски фашисти
57
0
 
6
 
! Отговори
999 преди 1 година
До коментар 60___ Струва ли си да говорим за религии при положение,че войната в Украина е икономическа?Основен процент от украинците са православни,малък процент са униати и римокатолици.
56
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък мисля че полша е опасна за европа, поляците изгориха милиони евреи в концлагерите а не немците или руснаците. Именно поляците
55
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полският президент: Русия е опасност за Европа - ПОЛША СЪЩО! Просто авантаджии!
54
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Воят на едногласните е музика за нашите уши.Трябва само като чуят руска реч и да се нaсират. Браво Путин.
53
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минусчета от русороба, че не били православни християни, очакваше се, щото не е виждал украинец през живота си.......хахахахаха :)))
52
6
 
12
 
! Отговори
Някой преди 1 година
До Ами така е Да така е.Европа с нейните "умни" лидери ще са в каменната ера.Ще се топлят с въглища по 10 човека в една стая,както каза много "умната" лаиен.Какво сте замислили руснаците.Виж ти на какво ще се топлиш.Колко ще струва хляба защото си ..... и не знаеш че и той се пече с газ.
51
5
 
11
 
! Отговори
999 преди 1 година
Как така Полша и балтийските страни ще бъдат заплашени от разширяващо се руско влияние в централна Европа?Тези страни нали членуват в ЕС?,Или това изказване на Дуда предполага,че населението в тези държави подлага на съмнение политиките на ЕС и не ги подкрепя безусловно?
50
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние пък твърдим ,че Русия трябва да смаже всички крaварски пoдлоги , и го одобряваме.
49
10
 
6
 
! Отговори
ПЕШЕВ преди 1 година
За мен бля.до.вете са адски надути коп..та със самочувствие до небето, а те са абсолютно посредствени хорица без значим потенциал..
48
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 43Украинците са поляци ве мен, въобще не мразят Полша, но от русофилче като теб всичко се очаква :))) Сигурно ще кажеш, че украинците са православни, ми не, те са католици като поляците :)))
47
5
 
15
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Добре де, защо е тази полско-латвийска омраза към Русия? Ама Катинската гора, ама убийства... ОК. Кои са дали повече жертви? Ние през турско или поляците през "руско"? Ами ние, българите, и то в пъти повече. Дори и чудно как сме оцеляли като народ. Въпреки това сега имаме нормални отношения с Турция. Защо Полша и прибалтийските държави не успяват? Заради ментален дефицит или по друга причина?
46
4
 
9
 
! Отговори
С поляците преди 1 година
ще наторя европа е казал адолф.
45
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляците ца тор, една от 4-те нации които трябва да бъдат затрити за да има траен мир по света.
44
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полша е най-противната и цинична държава. Тя е опасна за света, не само за Европа.
43
7
 
21
 
! Отговори
Тт преди 1 година
Вие поляците мълчете, че да не запукат и вас, че и вие какви фашисти сте, не е истина.
42
17
 
7
 
! Отговори
Ами така е преди 1 година
Русия след тая война и след санкциите и изолацията от цивилизования свят ще се е върнала в каменната ера. Ще е нещо като Венецуела където хората нямат какво да ядат а парите им нямат никаква стойност както и труда им . Благодарение на Путин ...