Зеленски се ядоса на преводач и започна сам да си превежда

Това стана на пресконференцията му с Гутериш и Ердоган
Обновена: 19 авг 2022 07:59 | 19 авг 2022 07:20, Камелия Цветанова
171
Зеленски се ядоса на преводач и започна сам да си превежда
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски се ядосал на преводач, че не превежда правилно неговите думи от украински на английски по време на пресконференцията му с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш и с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Още по темата

Зеленски, който предпочита да говори на украински на обществени места, реагирал, след като преводачът съкратил изказването му. Тогава Зеленски взел думата и обръщайки се към преводача, отбелязал директно на английски език: "И аз казах относно прозореца от възможности. И аз казах, че това не би могло да бъде разрешено защото, ние виждаме всеки ден оръжия и обстрел от руска страна". После той продължил на английски език: "И аз казах: Слава на Украйна". Тогава преводачът бързо отговорил: "Слава на Украйна". На което пък Зеленски отвърнал: "Благодаря Ви. Това е важно", като раздразнението му било очевидно, посочва БТА като цитира Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: УкрайнаЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
21
 
11
 
! Отговори
Путин дори не знае преди 1 година
английски. Буш в мемоарите си пише че английският му е на ниво на 5 годишен (той е и толкова висок). Путин уж знае и немски, но никой никога не го е чувал да го говори.
50
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Епа клоун е, не може да избега от призванието си да прави перформънс и смях като се събере голяма публика пред него. Уиндоу оф посибилитиес, епа нема тазвоз нящо на английски.
49
3
 
9
 
! Отговори
Цжфф преди 1 година
Ами то *** са академици по руски, украински, по- добре знаят всички възможни езици от местните и то с по- добро произношение, на академичния им френски Макрон и Трюдо изглеждат като двегодишни сополи, а английския на Байдън е като на едногодишно бебе с мозъчно сътресение, а руския им е нива над Пушкин и Толстой комбинирано
48
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той понеже е полиглот
47
8
 
31
 
! Отговори
аман преди 1 година
тия бетер сектанти с тяхната Слава Ухания! Както го казва Пелоси.
46
9
 
32
 
! Отговори
бай Гошо преди 1 година
да де, ама кой му е виновен на нарко-нацисткия клоун-резидент, като предъвква приказките си, придавайки си важност...Като продължава да шмърка все повече и повече, така ще е...че даже и по-зле ще става....скоро само ще мучи, след което само ще се пули и ще ръкомаха...Е, всичко е до време...Така ще е и с Укриана. Бивша Укриана.
45
6
 
27
 
! Отговори
Deep Zone преди 1 година
Зеленски малко ми напомня на второразрядните кечисти едно време, които Кейн, Гробаря и Трите Хикса ги съдираха от бой (както на ринга, така и на микрофона) и в един момент такива като Зеленски ставаха хийлове (лоши) и публиката почваше да им вика "Заддд*ник" :D Тотално деградирал тип, сега преводачът му е виновен :D
44
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се кога най-после на света ще му писне от капризите на този лилипут и ще изритат пре 5 гори тилилейски. Поне вече престанаха да му ръкопляскат на крака, което е някакво постижение.
43
2
 
16
 
! Отговори
Xcvhюх преди 1 година
Че то Брендо и всички гербери са професори историци по украинска история и филология от Софийзкия. Даже и няколко вида украински паспорта си имат
42
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо го предложете за Председател на ЕС.. и без това диктува правилата на цяла Европа и всички "атлантици" чинно му се кланят.
41
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски като последен пр.ошляк ходи на среща с Ердоган и Гутериш по фланелка. Е, пак добре, че не е по пижама де.
40
8
 
12
 
! Отговори
Xcv преди 1 година
Зеленото е било и в Монголия и знае монголски, за разлика от Киро Гело и Общото Ленче Парапетова, толкова години в чужбина, явно са общували само с български емигранти там, че чужденците не им трябват *** простаци с купени и изпроституирани " дипломи". Е Киро Гело успя да примами канадска готвачка с имение, че да има къде да живее за всеки случай извън бг територията.
39
13
 
28
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Трябва ли всеки ден да ни натрапват тоя кировец - славата му ще е кратка колкото на оня дето е в панделата - невален ли кьв беше
38
9
 
34
 
! Отговори
цървул преди 1 година
Това Слава на Украйна повтаряно така фанатично защо ли ми звучи като Германия над всичко? и изобщо като Хайл......
37
6
 
20
 
! Отговори
Аналогия преди 1 година
Хайл Украине
36
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този полиглот вече взе да се ядосва и сам да си превежда. Та той знае само украинска мова и развален руски. От какво ли си е превеждал пък? От македонски на български?
35
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прозореца на Овертон се затвори за Зеленски.
34
8
 
39
 
! Отговори
Нема таково животно! преди 1 година
Уау! Зеленски е свръхчовек!!! Превеждал си е сам!!!
33
5
 
14
 
! Отговори
хихихи преди 1 година
Я го уловете, брадата кой така му е n a s r a l, веднага стълба тук му донесете!
32
39
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Слава Украина Така напредват към Киев, че Путин с пяна на г3 се моли отчаяно на Ердоган да иска прекратяване на войната от Зеленски. Зеленски беше доста благосклонен към молбите на Путин и заяви че няма проблем, ще започне преговори щом Русия си прибере башибозука от Украйна.