Спадът в световното търсене на петрол понижи цените

В Китай търсенето на гориво може да се свие за първи път от 20 г.
12 сеп 2022 11:23, Йоана Цонева
11
Спадът в световното търсене на петрол понижи цените
Снимка: БГНЕС

Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия днес, тъй като перспективите за световното търсене на горива са помрачени от COVID ограниченията в Китай и потенциала за нови повишения на водещите лихви в САЩ и Европа, предава CNBC, цитирана БТА.

Котировките на петрола тип "Брент", който е референтен за Европа, спаднаха с 1.28 долара или 1.4 на сто до 91.56 долара за барел, след като в петък скочиха с 4.1 на сто. Американският лек суров петрол отстъпи 1.34 долара или 1.5 на сто до 85.45 долара за барел след нарастването в 3.9 на сто в предходната сесия.

Още по темата
Цените на черното злато като цяло се измениха слабо миналата седмица, след като растежът, последвал номиналното свиване на производството на групата ОПЕК+, бе затъмнен от продължаващите локдауни в Китай, който е водещият световен вносител на суровината.

Китайското търсене на петрол може да се свие за първи път от две десетилетия тази година, тъй като политиката на "нулев Kовид-19", водена от Пекин, задържа хората по домовете им по празниците и почивните дни и намалява търсенето на горива.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Нагоре 6: Свиквай :( ... Лукойл е руски. В България енергетиката е руска,почти всички капитали са пак такива. Даже и чорапа подкрепя руските бандюги. Да не говорим за разни копейници ...
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Православна държава ще продава контрабанден петрол по целия свят. Цената ще падне на 60 долара.
6
7
 
8
 
! Отговори
SOS преди 1 година
Лоша новина за Русия и малобройните фенове,които има в България.
5
3
 
16
 
! Отговори
Нагоре преди 1 година
Ако ще барела 1 долар да стане ние евтино гориво няма да видим. Свикнаха ни на скъпото и не ги интересува нищо. Няма кой да спре да зарежда, няма кой да протестира. Улиците са пълни с коли, хората си пътуват и логичния извод от цялата работа е че явно цените не са км проблем. За това малко ни е , оше трябва да ни гърчат.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На борсите се понижава на колонката си стои... да ви е...
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Циреите Лукойл и Газпром трябва да се премахнат от българската инкономика!Следват концесионерите на всички природни богатства и ресурси.
2
0
 
9
 
! Отговори
Kirkorcho преди 1 година
Вчера приятел ми праща снимки от Франция бензина е на цена от 1.32 евро за литър.
1
1
 
22
 
! Отговори
Чичо дядко преди 1 година
А ние си мислехме че Радев е виновен за ниските цени