Медведев: ДНР и ЛНР в Русия за необратими геополитически промени

Сепаратистите в Украйна трябвало да организират референдуми
Обновена: 20 сеп 2022 12:32 | 20 сеп 2022 12:22, Елка Василева
66
Медведев: ДНР и ЛНР в Русия за необратими геополитически промени
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че е от "огромно значение" подкрепяните от Москва сепаратисти в Украйна да организират референдуми за присъединяване към Русия, предаде Ройтерс.

Още по темата
В публикация в социалните мрежи Медведев посочи, че официалното превръщане на подкрепяните от Москва Донецка и Луганска народна република (ДНР и ЛНР) в част от Русия е жизненоважна стъпка за гарантиране на интересите им и може в още по-голяма степен да оправдае употребата от Русия на военна сила за защитата им.

Медведев добави, че след приемането на ЛНР и ДНР в състава на Русия геополитическите изменения в света ще станат необратими, предаде ТАСС.

"След произвеждането (на референдумите) и приемането на новите територии в състава на Русия геополитическата трансформация в света ще придобие необратим характер", написа политикът.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
23
 
3
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Нещата започват да се избистрят. Руснаците напуснаха част от Харковска област за принудят властите в ДНР и ЛНР да се забързат с референдумите. Влязат ли в състава на РФ двете републики, тогава кремълския джудист и хокеист може да мобилизира и един милион армия, да прегази украинците за десетина дни и войната да приключи. Използването на наборни войници за защита на чужди републики не е оправдано.
9
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДНР ЛНР Херсон и Запорожието са фактически руски, остава една йартийка само да го декларира и форумните бандери ще окапят
8
5
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Да, би оправдало пускането и на наборници и в битката. Все повече се убеждавам, че Путин тръгна неподготвен за тая битка. Да, така или иначе Украйна пак щеше да нападне самообявилите се републики и пак щеше да има военни действия, но на Русия и трябваха поне още 2-3 години подготовка, които нямаха.
7
11
 
23
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 1 година
Да му припомня на Медведев, че него вече никой не го брои за слива. А за референдума..... ако искат да почувстват гъдела на HIMARS ,нека се пробват.
6
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то украинската армия е на 10 км от Донецк, ама тоя продължава да говори за някакви митични ДНР и ЛНР:)
5
7
 
25
 
! Отговори
бай Ламби преди 1 година
Митя, алкохола не е играчка за малки деца Митя!
4
2
 
2
 
! Отговори
Vivax преди 1 година
До Анонимен 1Питай Глиги , дето си е дигнал дебелия *** до Украйна, да ти обясни геополитическата игра.
3
10
 
24
 
! Отговори
Добре бе преди 1 година
Ама как да стане ? Като губите войната!
2
5
 
25
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Още един неизтрезнял...
1
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поправете ме, ако греша, но нима на 23.02 Путин не подписа указ, признаващ независимостта на ЛНР и ДНР? Защо сега е "от огромно значение" тези две "независими държави" да се присъединяват към Русия? За един прЕАтел питам...