Украинските сили си върнаха изцяло Купянск

От окупационните власти съобщиха за 30 убити при украински обстрел
30 сеп 2022 07:49, Елка Василева
71
Украинските сили си върнаха изцяло Купянск
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските въоръжени сили си върнаха изцяло град Купянск, в североизточната Харковска област. Руските войски са се изтеглили от позициите си на източния бряг на река Оскол, предаде Франс прес, като се позова на свои журналисти на място.

Още по темата
При своята контраофанзива в Харковска област в началото на този месец украинската армия вече успя да си върне голяма част от Купянск - важен железопътен възел. Руските сили обаче продължиха да се държат на източния бряг на Оскол и влизаха в артилерийски дуели с украинските части отсреща.

В четвъртък украински пожарникари и доброволци са успели за първи път да доставят хуманитарна помощ на източния бряг на Оскол, като са преминали по пешеходен мост, останал непокътнат. Те раздали 2000 порции храна, осигурени от Великобритания.

Журналистите от АФП са видели пет трупа на войници, вероятно руснаци, край унищожени камиони с буквата "Z" - символа на руската инвазия в Украйна. На източния бряг на Оскол са забелязани украински танкове и бронетранспортьори.

Според местни жители руските войници са се изтеглили още във вторник.

Междувременно представител на назначените от Русия власти в окупираната част от Харковска област съобщи за около 30 убити при украински обстрел на бежански конвой, предаде АП.

Виталий Ганчев, ръководителят на окупационната администрация в украинския регион, каза пред руската държавна телевизия, че при атаката са били използвани "малки огнестрелни оръжия" и евентуално гранатомети. Седем души са били евакуирани успешно.

Родион Мирошник, представител на провъзгласената от проруските сепаратисти т. нар. Луганска народна република, заяви пред РИА Новости, че спасителните екипи не могат да приберат телата на убитите, тъй като украинските атаки продължават.

Твърденията на Ганчев и Мирошник не може да бъдат потвърдени по независим път, отбелязва АП.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много сте назад с новините. Това се случи преди 4 дни. Ако рашистите взривят АЕЦ Запорожие и изтече радиация, пак ли така ще публикувате със закъснение от 4 дни? По добре изобщо да не ви четем тогава.
36
12
 
15
 
! Отговори
Разходен материал преди 1 година
Вече е напълно ясно че укропитеците не са грижа, а разходен материал във вийната на запада със Русия.
35
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В русия си мислят, че със закон могат да променят действителноста. В Украйна осъзнават, че тя се променя с действия. За това Украинците си връщат територии, а руснаците веят знаменца в москва.
34
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бензиноколонката също има вече около 60 хиляди измрели солдатчета без натовските армии да са пукнали веднъж с пушка. Велико постижение.
33
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хаха- май маймунския грип е пробван върху теб а? Благодари се на господарите си!
32
18
 
16
 
! Отговори
Инересен казус преди 1 година
Страната - "беззоколонка с ракети" държи фронт 1300 км със по-малко от нужния брой за гранични войски срещу най-силните западни страни и техния прайд (общо 30). Историята не познава такъв случай!
31
12
 
17
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Аз незнам защо тъпите руснаци толкова реваха за тези измислени биолаборатории при положение че Русия е една огромна биолаборатория бълваща мизерни мутанти. Като зерговете са, човек да не му е жал че ги пекат с химарса.
30
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ах родна русофилска мъка :)))
29
10
 
16
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 16 - Украйна направи за смях блатните шутове! Непобедимая бяга и ***. Това ви е "легендарната могучая". 10 американски ракетни комплекса и разкатаха фамилията. Сега остава само атомната цепеница, щото жалкия комплексар със сVинските очички от Кремъл да "постигне" нещо. А вие, българските му фенове - ще изкарате дните си в НАТО-вска държава, където ще злобеете, ще се пените но, ще бъдете европейци насила! Това ви е наказанието смешни пенсажи! Да доживеете жалкия си животец в ЕС.
28
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
трудно се избутва пльосналият се руски слон, ама да е хаирлия! Наслука Украйна!
27
15
 
6
 
! Отговори
Краварите са ясни! преди 1 година
Отчитаме им способността да ползват био-боти за война!
26
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За това писаха вчера руски издания "около 30 убити при украински обстрел на бежански конвой, предаде АП." Хората тръгнали към териториите контролирана от Русия, а укрофашистите ги разстреляли. Целенасочено и методично за избили колоната цивилни бягащи от укронацитата.
25
17
 
10
 
! Отговори
Голем зор бе! преди 1 година
Укропитеците със всички сили се опитват да отхапят нещо преди официалното присъединяване. Не си дават сметка че като дойдат резервите на руснаците всичко до Киев също ще бъде присъединено. Ама леко рипа цената!
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
украинците са страхотни! С 2 хаймарса разпердушиниха магучая! Дано получат нови 2000 хаимарси! Сега в русия събират куцо и сакато за война!
23
2
 
0
 
! Отговори
Карл Бенц преди 1 година
Ей долния. Ей долния....
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пленените руснаци асвабадители сега им събуйте гащите и им наврете едно голямо розово еврогейско дилдо в дупето. Снимайте, качвайте в интернета и ги пращайте по живо по здраво в Русия. *** ще се види в чудо дали да им даде медал за храброст или да ги обяви за врагове на народа. Може да издаде декрет че от един път ... не се става...
21
3
 
4
 
! Отговори
лила преди 1 година
До До Укро феноветеТя щото русия е кристална и без тази статия.
20
20
 
11
 
! Отговори
До Укро феновете преди 1 година
Евтина статия пропаганда целяща да очерни Русия. Глу.пендърите от Козяк за толкова ли *** ни смятат ? Техните измислици са нещо като: "Тази наша загуба (на поредните четири области) автоматично се превръща в победа ?!? Отклоняват вниманието ви от основните новини от (бивша) Украйна !
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази новина е на 3 дни, евала че ни информирате.
18
9
 
14
 
! Отговори
ДжоБаеца преди 1 година
Вожда на болшевишките селяни Плютин ще бъде набучен на кол и газен от танк.